Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vegetarisk lördagsmiddag

Jag äter inte kött eller kyckling. Man kallar väl mig för pescetarian. Men jag gillar verkligen inte etiketter, det sätter oss i fack som vi ska leva upp till. Jag gillar inte all fisk/skaldjur och äter inte heller gluten. Inte för att jag är glutenintolerant utan för att jag helt enkelt mår bättre utan. 

Så jag försöker inte att hålla mig till några etiketter. Men här är i alla all ett gott vegetariskt recept som vi åt i lördags tillsammans med ett gott glas rött vin. Självklart går det lika bra med vatten/mjölk eller annan valfri dryck.

Det här receptet är ursprungligen från Mitt kök, där jag hittade det men anpassade det till vad jag hade hemma. Receptet räcker till 2-3 personer, beroende på hur mycket sallad/tillbehör man serverar till.

Vegetariska biffar med yoghurtsås

Ingredienser biffar

1/2 vitkålshuvud
1 dl hackad salladslök
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk grädde
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk cayennepeppar
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
100 g fetaost
Salt & peppar
Smör till stekning

Ingredienser sås

1 msk hackad torkad koriander
0,5 dl hackad persilja
0,5 dl hackad mynta
0,25 dl hackad citronmeliss (kan uteslutas)
1 tsk citronsaft
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
Salt & peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och ställ i kylen. Kör vitkål och salladslök i mixern. Lägg över i bunke och blanda i resten av ingredienserna till biffarna. Forma smeten till biffar och stek på medelvärme i smör.

Biffarna blir ganska kladdiga och svåra att få upp hela ur stekpannan. Men när du väl fått upp dem och lagt dem på tallriken, serverat med yoghurtsåsen och en liten sallad så njuter du! En middag som helt säkert även barnen gillar!

 

15 kommentarer
  • Lisa
    5 juni, 2017

    Vad gott! Skall testas vid tillfälle.
    Jag försöker äta mer vegetariskt med.
    Jag mår bättre av det + att jag tycker det är gott.

    • Anna
      5 juni, 2017

      Roligt Lisa! Hoppas du tycker det är gott också.

  • Ewa
    5 juni, 2017

    Ska testas som middag i kväll! Vi äter mindre o mindre kött, framför allt rött kött och mer o mer fisk och skaldjur. Handlar väl mest om att förändra ”normen” för vad som ska ligga på tallriken

    • Anna
      5 juni, 2017

      Då hoppas jag du kommer gilla detta :) Berätta gärna sen!

  • Annica
    5 juni, 2017

    Min make äter inte kyckling eller fisk samt är allergisk mot skaldjur. Mina barn (1, 3 och 4 år gamla) tycker inte riktigt om rött kött då det handlar om kotletter och liknande.
    Jag ser mig som allätare men inser att jag knappt äter grönsaker. Så ofta svårt att få ihop en komplett måltid – förutom alla ”vanliga” barnfamiljerätter såsom makaroner och korv, köttbullar och liknande.

    • Anna
      5 juni, 2017

      Många allergier gör det så klart jättesvårt att få ihop måltider som alla kan äta. Det finns så mycket roligt man kan göra med grönsaker, jag åt dåligt med det också tidigare, men när jag åt 100% rawfood under 8 månader blev jag väldigt inspirerad. Nu vill jag ha grönsaker till all mat :) Ofta består middagen av bara grönsaker.

  • Ingela
    5 juni, 2017

    Jag är vegetarian men fuskar som med fisk emellanåt om utbudet på vegetariskt är uselt. Spännande recept. Ska testa.

    • Ingela
      5 juni, 2017

      *som du*

    • Anna
      5 juni, 2017

      Fuskar tycker jag inte du gör. Du lever. Du njuter. Du äter. Det du vill :) Hoppas du gillar receptet!

  • Låter kanongott förutom koriandern. Jag äter mycket kyckling och lite kött. Gärna fisk. Mycket grönsaker. Jag håller mig också gärna från gluten för jag får mer ont i kroppen av det och samma med köttet. Det är viktigt att veta vad som får en att må bra men det behöver inte betyda att kött aldrig är tillåtet (i mitt fall). Så känner jag.

    • Anna
      5 juni, 2017

      Bara att strunta i koriandern :) Skulle vara mer och färsk egentligen, men det får inte ta över smaken tycker jag. Inga förbud – det tycker jag är rätt, brukar inte göra nån nytta med totalförbud. Men jag tycker inte om kött och fågel så det är inget svårt val för mig. Har ätit det hela mitt liv för jag trodde jag måste göra det. Nu när jag märker att jag mår mycket bättre utan så inser jag att det är det min kropp försökt säga i många decennier.

  • Wilda
    6 juni, 2017

    Jag äter ungefär samma mat, men gluten och istället utan laktos. Försöker äta mer veganskt för både min egen hälsas och naturens skull. Verkar vara ett riktigt bra recept det här! Gillar det där med att blanda olika grejer till biffar och ha i massor med goda kryddor. Ska nog göra något med min egenodlade basilika snart :)

    • Anna
      6 juni, 2017

      Hoppas du gillar det när du testar. Det är inte riktigt biffbiffar, mer degiga. Gillar annars också grönsaksbiffar, fast är alldeles för dålig på att göra det.

  • Ellen
    8 juni, 2017

    det här lät väldigt gott. tack för tipset!

    • Anna
      8 juni, 2017

      Vassego – smaklig måltid!

Eller vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *