100 fot lång & 6,5 meter bred & 35 ton

Det är mäktiga siffror i segelbåtssammanhang! Lägg därtill 290 kvm segelyta…

Att vi köpt bil av samma bilhandlare flera gånger gav oss idag ett minne för livet!

En kundaktivitet på Hyundaibåten innebar att vi tog oss till soliga Marstrand och där smidiga som kassaskåp hoppade över relingen till denna enorma kappseglingsbåt – Hyundaibåten!

Tillsammans med besättningen och ett dussin andra kunder till Inges Bil fick vi först en påse med fika, sen fick vi veta mer om Hyundais bilar och valet att sponsra segling.

Det kastades loss, hissades segel och vi seglade ut från Marstrand i 7 knop minsann! Vi rörde oss i Marstrandsfjorden och vände vid Klädesholmen. Som mest var vi uppe i 13 knop och då krängde det härligt. När jag stod vid rodret fick jag äran att slå (vända båtens riktning kraftigt) två gånger, en riktigt mäktig känsla att försöka kontrollera denna mastodont till båt när vinden lägger sig i och försöker bestämma också. Men vi jämkade bra och jag är nöjd med min seglats idag 🙂

Efter ett par timmar till sjöss avslutades aktiviteten med en gemensam lunch!

Vi har inte köpt nån Hyundai, vi har en Fiat Ducato som arbetsbil på vårt glasmästeri och en Alfa Mito som förmånsbil. Tur för oss att Inges Bil har flera intressanta bilmärken!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.