castelforte-vinapp-iphone

Hålla koll på det goda vinet

Är du som jag intresserad av vin? Har du svårt att komma ihåg det där goda vinet du fick när du var på middag hos goda vänner? Nu i semestertider blir det kanske lite mer av den goda varan som du måste hålla koll på. Läs då tipsen för hur du kan komma ihåg de goda vinerna även efter semestern!

De flesta av oss har telefonen med oss vart vi än går. När du druckit ett gott vin, fota alltid etiketten! Det är regel ett, sedan kan du använda den bilden på olika sätt. Här är några förslag.

Evernote

Evernote gör texter i bilder sökbara, så du kan med andra ord söka på ex. ”Shiraz” om du vet att det var den druvan (om det står i ditt foto vill säga), du kan även tagga din anteckning där du lägger bilden med ex. dina vänners namn så du lätt kan hitta vinet när det är dags för dig att gå till Systembolaget.

Evernote är gratis och det synkar innehållet mellan dina enheter. Du kan läsa mer om Evernote på Evernotes egna site  men även här på Webbtanten i inlägget som skrevs av Eva Holm för några år sedan.

Delectable

Appen Delectable (verkar bara finnas för Iphone än så länge) hjälper dig att spara viner. Du får mer information om vinet, du kan skriva kommentar om vinet samt att du kan hitta förslag på viner från dina vänner och andra som också finns på Delectable.

Du kan betygsätta ditt vin, så du själv (och andra) kan se vad du tyckte om vinet. Bra att lägga in även viner som man inte gillar så mycket. Själv har jag lurats av att jag minns ett vin, men inte minns vad jag tyckte om det. Det hjälper den här appen till med att ha koll på. När du lagt till ditt vin så tar det en liten stund innan det dyker upp i din lista, appen scannar av din bild och letar upp kopplingen till ditt vin innan den visas i listan.

I appen kan man få tips om nya viner som man vill prova, man kan lägga dem i sin Wish List och därmed skapas en lista av viner du vill prova. Som alla dessutom är rekommenderade av andra. Lite som TripAdvisor fast om vin 🙂

När man lägger in vinet kan man koppla ihop det vänner man druckit vinet tillsammans med. Man kan lätt dela vintips via Twitter, Facebook och Instagram. Bor man i USA kan man även köpa vinet via appen 🙂

Man kan även koppla ihop det med den geografiska plats man befinner sig på.

Jag har precis börjat med den här appen och hittar bara ett par vänner som använder den. Så hoppa in och börja använda den du också, adda mig gärna (Anna Forsberg) så vi kan tipsa varandra om goda viner! Sök fram andra användare genom sökfunktionen. Du kan lätt bjuda in dina vänner via FB, Twitter och Instagram.

Det finns även utvalda vinproffs som man kan börja följa för att lära sig mer!

Ett tips man får via mail av Delectable när man registrerat är:

You can use Delectable to learn about any wine you come across in the real world. Try snapping a picture to get quick information in a grocery store or a restaurant. In seconds, we’ll identify the wine and bring you ratings from our community of wine lovers and professionals.”

Bildalbum

Det absolut enklaste sättet att spara bilderna på vinetiketterna är att samla dem i ett album på telefonen. Det är så klart då en del funktioner du inte får med, men om du bara söker ett sätt att kunna bläddra bland vin som du druckit så funkar ju det här utmärkt.

Edit:

Vivino

Efter att detta inlägg publicerats fick jag tips om appen Vivino. Har laddat hem och testar den appen oxå. Kan inte ge något utlåtande ännu, men återkommer!

 

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.