Inte Edens lustgård, men nästan

Idag skulle vi ta oss söderöver till bl.a. LandsEnd – men vi hoppas vi kan åka dit i morgon istället. Idag varnades det nämligen för hård vind.

Vrak och Titanicutställning

Ställde in siktet på Charlestown och attraktionen Shipwreck med vrakdelar från över 150 vrak och en pågående Titanicutställning. Charlestown var en urmysig by i en sluttning mot havet på Cornwalls östra kust, nära St Austell. Dessvärre var det stängt! Vi hade inte läst på tillräckligt noga, för det är stängt ända till 1 mars. Vi har självklart förståelse för att allt inte är öppet den här säsongen, så besvikelsen var inte stor. Glad att vi besökte Charlestown ändå, för som sagt, en trivsam by.

Eden project

Nästa inplanerade stopp var på Eden Project, en fantastisk plats både vad gäller exteriör och interiör. Byggnaderna är välkända med sina välvda tak, inspirerade av bikupor och den miljösmarta teknik det byggts med.

project-eden-cornwall

Det var längesen jag besökte Universeum i Göteborg, men tänker att Eden är ungefär som Universeum, fast ett antal ggr större och utan djur. De fokuserar på växterna här, fast vi hittade lite fåglar därinne i alla fall.

rodhake-ede

project-eden-birds

Eden har den största regnskogen i fångenskap. Mäktigt med alla växter och blommor. En bättre uppmärkning på vad det var för växter tycker jag hade varit bra.

rainforest-project-eden

rainforest-roger

waterfall-project-eden

Den ena ”bubblan” är regnskogen och den andra är ”Mediterranean  Biome” med ett klimat av heta och torra somrar och blöta vintrar, ex. som i Kalifornien & Södra Afrika.

mediterrean-eden

citroner-project-eden

Ett fascinerande och beundransvärt projekt är det, ett perfekt ställe om man vill lära sig lite mer om hur vi kan ta hand om vår jord, utan att peka finger. Några saker de säger vi ska göra är att spendera tid utomhus, rösta på miljösmarta alternativ och ha roligt!

project-eden-doing

Jag gör nog ett separat inlägg om alla de tips de har, för jag gillade dem!

Vingården Camel Valley

Tyckte det var häftigt att det finns en vingård i England, så självklart ville vi besöka Camel Valley och köpa massa rödvin. Vägen dit var grymt smal och det tog en bra stund innan vi kom fram. Väl där så visade det sig att de inte hade något rödvin. Det har varit lite för dåliga somrar för det. Synd! Vi fick smaka på spackling white istället, och det var faktiskt riktigt gott, så vi köpte det istället.

camelvalley-vingard

camelvalley-cornwall

Ruskigt mätt

Nu började det ta i i vindbyarna, så vi körde ”hem” till Watergate Bay och slappade en stund innan vi gick ner till hotellet för att äta middag.

sallad

Idag valde jag en sallad med rostad squash och fetast, väldigt gott! Njöt också av en efterrätt: Pekan- & chokladpaj. Är nu så ruskigt mätt, tror inte jag varit så här mätt över huvudtaget det senaste året.

Magen saknar rawfooden

Och nej, min mage klarar inte denna kost så bra, det är stor skillnad på kosten den här veckan mot normalt liv hemma. Fast jag äter bara frukt och juicer/smoothies till frukost och har ätit mycket sallader, men socker och mjöl är kroppen väldigt ovan vid.

Imorgon ska jag vara snällare mot min kropp.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.