buy-me-a-coffee

Nu finns en möjlighet att stödja min blogg

Min blogg kommer alltid vara fri från reklam och samarbeten. Fast nu finns faktiskt möjligheten att stödja bloggen, att med några tior tacka för innehållet, om en vill.

Jag har signat mig upp på tjänsten ”Buy me a coffee” och idag kan du läsa om hur jag resonerat kring det.

Edit: tjänsten och funktionen avslutad

Alltid fritt från reklam

Ibland undrar jag om jag är korkad som delar med mig av så mycket användbart utan att tjäna en krona (snarare betala flera tusen varje år för webbhotell), men så tänker jag en vända till och landar alltid i samma svar: min blogg ska vara reklam-, samarbets- & sponsorfri.

Jag tycker själv inte om att bli påtvingad reklam när jag är på en blogg, jag gillar generellt inte sponsrade inlägg och jag undviker reklam överallt där jag kan.

I en hel del av mina inlägg berättar jag om produkter och tjänster av olika slag. Det här inlägget i sig är ju t.ex en typ av reklam, eftersom jag berättar vilken tjänst jag använder. Men jag får aldrig betalt av något företag för att skriva mina inlägg och jag utgår alltid från mig själv i allt jag skriver. Jag skriver för att jag vill, inte för att få betalt.

En blogg & material för alla

Jag vill inte dölja bloggen bakom någon betalningslösning eller skapa en klubb för betalande medlemmar som ska ha extra material. Allt sånt där är förknippat med förväntningar och därmed åtaganden som jag inte alls är intresserad av.

Dessutom skulle det innebära exkludering. Så nej, alla såna lösningar för en extra inkomst går bort direkt. Alla är lika välkomna att läsa min blogg och att ladda hem de olika pdf:er jag ibland skapar.

Jag har flera idéer på nya pdf:er att ta fram och de kommer alla att hamna lättillgängliga på min nya sida ”För dig” (som du hittar i menyn).

Men en kopp kaffe kanske?

Jag har massor av content som ligger tillgängligt för alla att läsa, hamnar högt i sökmotorerna på många sökfraser där personer söker svar. Kanske det finns någon som tycker att bloggen är guld värd, och vill säga tack med ett litet engångsbidrag. Troligen har någon sparat en peng på att läsa om mina erfarenheter, kanske någon fått lättare att ta ett beslut eller inspirerats till ett enklare liv. Kanske din läsning här skulle vara värt några tior. I så fall är det bara att klicka på knappen nedan, om du vill.

Det är alltså inte en uppmaning,
utan en möjlighet för dig som vill!

Jag läser många bloggar och vissa av dem skulle jag gärna betala en liten engångssumma till för att visa min uppskattning och tacka för det jag får tillgång till. Därför vill jag ge dig den möjligheten här hos mig. Och kanske jag inspirerar dig som har en blogg att göra samma sak.

Allt i livet inte handlar om pengar, jag kommer fortsätta blogga och göra precis som jag gjort hittills oavsett om någon vill bjuda mig på en kopp kaffe eller inte. Min passion för detta påverkas inte av ditt eventuella bidrag. Jag skulle däremot bli väldigt glad och tacksam.

Inget kommer förändras, alla kan fortfarande läsa allt jag skriver, se alla bilder och ladda hem ev. pdf:er. Den enda skillnaden är att knappen syns under alla inlägg, så bara ignorera den om du vill!

Via knappen nedan kan du betala €3,- (eller mer) som ett tack för det min blogg ger dig. Du kan välja att klicka i ”private” om du vill skriva ett privat meddelande till mig. Det du skriver på ”namn” kommer synas så skriv något som du är bekväm med eller lämna fältet helt tomt.

Publicerat:

i:

26 svar till ”Nu finns en möjlighet att stödja min blogg”

 1. Profilbild för Kraka

  Jag förstår hur du tänker. Jag vill också ha en helt reklam- och sponsorfri blogg. precis som du betalar jag flera tusen om året för att ha en ”ren” blogg. Jag skriver för min egen skull och berättar om min vardag, det slinker därför in en del gratisreklam för ställen jag besöker. Men så får det vara.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tycker det är viktigt att ha en reklam- & sponsorer blogg. Ja så får det absolut vara 🙂

 2. Profilbild för Ingrid

  Även jag betala extra för att slippa reklam på bloggen och några sponsrade inlägg förekommer inte. Jag har fått förfrågningar några gånger, men alltid tackat nej. Jag skriver för mitt eget höga nöjes skull!
  Jag har alltid skrivit dagliga anteckningar om väder (det är viktigt för en lantbrukare) sådd, skörd, djuren och även några privata rader då och då. Eller alltid är det väl fel att säga, men i alla fall sedan 1983, då vi lantbrukare fick en första 10-årskalender från Alfa Laval, en kalender som sedan följdes av ytterligare två stycken och 2004 fick bloggen ersätta den privata delen. Det är väldigt praktiskt att kunna titta tillbaka när man vill har reda på när, var och hur något hänt.
  Bloggen har blivit ännu viktigare sedan jag blev änka, för har jag inte någon annan att prata med kan jag alltid ”prata” med bloggvännerna en stund, men jag måste nog säga att jag inte är beredd att betala för det.
  Jag hoppas att du ursäktar mig, för jag vet ju att du lägger ner mycket arbete på din blogg och det vore en annan sak om jag var speciellt intresserad av Portugal och all information du delar med dig av, men så är det inte.
  Ha en skön söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att bloggvärlden fyller en social funktion för dig. Och jag behöver verkligen inte ursäkta dig, jag har absolut full förståelse för att du inte stöder min blogg ekonomiskt, det är som sagt ingen uppmaning, utan en möjlighet för de som vill. Tycker vi fortsätter som tidigare du och jag 🙂

 3. Profilbild för Znogge

  Min blogg är tyvärr inte reklamfri men jag funderar på att ändra på det. Däremot så ägnar jag mig aldrig åt samarbeten även om jag fått förfrågningar. Det beror främst på att den ersättning som utgår vid eventuella samarbeten är tämligen låg och i princip bara gynnar företagen som får reklam för en struntsumma. Recenserar jag något är det för att jag vill göra det och att det känns angeläget. Jag bloggar helt enkelt för min egen skull och har lärt känna många trevliga människor genom bloggen. Men betala för det känns väldigt främmande för mig även om jag vet att många lägger ner oerhört mycket tid och delar med sig av mycket.

  Trevlig söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tänker vi alla bloggare gör som det passar oss själva bäst vad gäller reklam och sponsorer. Sen är det ju också upp till varje läsare att välja vilka bloggar en läser. Tänk så bra att vi alla har val 🙂

 4. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Får inte igenom betalningen för en kopp kaffe och en kram. BankID error. Kanske funkar det senare idag eller i morgon. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Skickat SMS till dig mamma 🙂

 5. Profilbild för Ditte

  Intressanta tankar och funderingar tycker jag. Om en som bloggar får betalt för ett inlägg eller sponsras av ett företag är en skyldig att tydligt tala om det.
  Sen är det ju tyvärr så att en del bloggar som är kostnadsfria inte slipper undanreklam ,men inte alla. Vet att bloggvännen BP inte har reklam på ”Blogspot”.
  Jag har har valt en plattform som jag betalar för och en blogg där jag bestämmer innehållet och det är viktigt för mig. Och vad gäller reklam i egentlig mening finns den inte.
  Jag får ganska ofta förfrågan om olika samarbeten eller att skriva en speciell artikel och detta har jag vid några tillfällen tillfällen tackat ja till. Och det har alltid då handlat om Stockholm, resor inom utom Sverige, platser jag besökt och hotell. Men överst i de blogginlägg har jag tydligt skrivit att det är ett betalt samarbete. Men har inte på de inläggen inte alls sett att antalet läsare minskat.
  Men eftersom jag har en blogg där jag ofta tipsar om en del så har jag valt,att utan att få betalt, berätta om dessa. Å andra sidan är många läsare väldigt tacksamma för detta. Och en väljer ju själv vad som är intressant.Själv är jag också glad för tips på både restauranger, hotell och annat som jag hittar i bloggar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tänker att nu finns möjligheten, jag kommer aldrig ha reklam via samarbeten eller annat (tackar nej varje vecka känns det som). Men med den här funktionen finns nu möjlighet om någon vill supporta mig. Det betyder ju inte att alla ska göra det 🙂 Bloggandet fortsätter som vanligt och så struntar en i knappen om en inte är intresserad av att bjuda mig på kaffe. Inte svårare än så 🙂 Inga värderingar alls kopplade till den där knappen från min sida.

 6. Profilbild för Ditte

  Missade. Jag bloggar också, precis som många andra, för min egen del. Och just fördelen med att äga som blogg och domän r ju att ”jag” bestämmer.
  Har fått så många fina vänner genom bloggen,flera jag har kontakt med utanför bloggtillvaron och det är en av flera stora de stora behållningar. .

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag bloggar också för egen del, men även för att inspirera andra. Vilket jag vet att jag gör. Har också fått många vänner via bloggen och det är ju finfint!

 7. Profilbild för BP

  Du har ju en ”nyttoblogg” eller vad man kan kalla din bloggform. Vad jag menar är att du har en välskriven blogg med fantastiskt fina bilder. Du har alltså ingen ”tramsblogg” som jag till exempel. Självklart skulle jag kunna använda en plattform som jag måste betala för. Men varför krångla till det med till exempel WordPress som överstiger min IQ. Skulle aldrig kunna använda ett så komplicerat program. Å min blogspot är idiotsäker och jag har lyckats att förbli ”ad free” som jag varit sedan 2008. Å hur många gånger har jag inte länkat till företag, caféer, restauranger med mera. Det skulle aldrig falla mig in att ta betalt för mina inlägg/bilder med mera. Är bara tacksam för varenda läsare jag har och för alla fina kommentarer jag får.
  Hoppas att många köper en kopp kaffe av dig. Personligen tycker jag bara att det är ”advertising in disguise”…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag vet inte vad min blogg skulle etiketteras som, men jag är inte noga med etiketter i något sammanhang 🙂 Den behöver inte hamna i något fack, det duger gott med att det är en blogg. Jag vet att jag inspirerar, men framför allt är det kul att skriva. Intressant att du tycker det är reklam, menar du att det är ”värre” att ha den här knappen än att ha en blinkande reklam (om det nu skulle varit ett alternativ, vilket det inte är). Den här knappen är ju ingen reklam som du som läsare påtvingas. Berätta gärna hur du menar, det är intressant 🙂

 8. Profilbild för Susjos

  Tycker det är skönt med reklamfria bloggar, använder ju själv blogspot som är gratis, har fått förfrågningar om samarbeten, men är inte intresserad. Men visst länkar jag till diverse restauranger och annat som jag tycker är bra!
  Det bästa med bloggen är de nya bekantskaper jag fått, och alla trevliga kommentarer!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag vill inte ha reklam på min och jag har nekat så många bolag som velat samarbeta. Det konstiga är att de blir förnärmade eller förvånade över det. Bloggen fyller så många funktioner för mig!

 9. Profilbild för Äventyret framtiden

  Märkligt nog så tror jag att jag aldrig har haft ett enda erbjudande om att göra reklam via min blogg (mot betalning). Jag har klarat mig eller så är mitt minne kort. Jag förstår din tanke; ser att andra ger samma möjlighet för sina läsare att betala för en kopp kaffe och ge en kram.
  Lycka till!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kommer säkert förfrågningar ska du se! Tack, det blir vad det blir, nu finns iaf möjligheten 🙂

 10. Profilbild för Hanneles bokparadis

  aha, i Sverige kan man skänka en kopp kaffe till mindre bemedlade… någon reklam har inte jag heller.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är en fin gest som kaféer har tycker jag!

 11. Profilbild för Hanneles bokparadis

  jo, länkar till bra böcker 🙂 och har fått recensionsböcker ibland

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi alla länkar nog till produkter, böcker och tjänster vi gillar

 12. Profilbild för BP

  Svar: För mig är det ungefär samma sak att ta betalt för ett samarbete eller att ta betalt via pengar för en kopp kaffe. För det gäller ju pengar i båda fallen. Troligen skulle du få in mera pengar genom samarbeten, men då kallas ”förfarandet” för reklam. Att hoppas på ”bidrag” som du gör nu och kalla det för ”möjlighet” är nästan hyckleri i mina ögon. Då känns det betydligt mera ärligt att samarbeta med restauranger, hotell, caféer, hantverkare, blomsterhandlare eller poolbyggare med mera. Lite som Freedomtravel gör.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för förtydligandet. För mig är det en avsevärd skillnad mellan att bli påtvingad och kunna välja. Samarbeten och blinkade reklam tvingas på mig som besökare när jag besöker en sån blogg. Dessutom vet jag ju inte om texten är anpassad för att tillfredsställa den som betalar för inlägget eller om det kommer helt från hjärtat. Vet att bloggare inte kan skriva ex. negativa erfarenheter om de fått ersättning. Det tycker inte jag är ärligt. Vi har olika uppfattning.

 13. Profilbild för Carita

  Jag förstår också hur du resonerar. Har tänkt i samma banor.
  Jag vill ha en reklam- och sponsorfri blogg – och jag har det – betalar för det ett par hundra euro varje år.
  Inga intäkter får jag via bloggen, har varit misstänksam då det gäller att etablera sånt som kan generera pengar. Hur ska dessa intäkter beskattas? Osv.
  Men det här inlägget fick mig att tänka till lite igen. Kanske jag ändå ska ta chansen att tjäna en slant…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En kaffe kommer du få av mig om jag ser en sån knapp hos dig! Glad mitt inlägg kan inspirera dig.

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.