Anna Forsberg heter jag och jag lever tillsammans med min man Roger sedan 1997. Vi älskar förändringar och i den här bloggen kan det dyka upp precis vad som helst. Fokus just nu är vårt liv i Portugal.

Om mig

Jag är en engagerad och passionerad person som älskar struktur och har lätt till skratt. Jag arbetar deltid (aktivt val) tillsammans med min man i vårt företag VimleWebb AB, en webbyrå som arbetar med WordPress. Kunderna är medvetna företag i hela Sverige. Här är ett inlägg som beskriver mitt arbete.

Viktigt för mig

Att ta aktiva beslut, att vara rädd om vår värld, att lära mycket av andra, att utvecklas som person är alla viktiga delar i livet. Med åren har jag lärt mig att aldrig kommentera ett utseende, att inte ge råd om de inte är efterfrågade och att jag duger förbaskat bra exakt som den jag är eller blir. Mitt liv ska kännas och upplevas i både själ och kropp. 

Anna Forsberg, november 2020

Om bloggen

Bloggen handlar om mitt livs olika stadier och projekt. Om alla förändringar vi gör, små som stora. Reflektioner, åsikter och känslor om mycket, men aldrig som samhällsfrågor eller politik.

Vi reser gärna, med olika färdsätt, och beskriver vad vi upplever. Maten är färgglad och anpassad till vad jag mår bra av och det delar jag med mig av ibland också.

Ingen reklam

Alla mina bloggar (som nu är sammanslagna här) har alltid varit fria från annonser och samarbeten. Inga länkar är betalda och inga inlägg är samarbeten med ersättning på något sätt. Resorna är betalda med våra egna pengar. Du ska veta att det jag bloggar om är 100% från mig, att jag kom på idén och att jag innerligt vill berätta för dig om det. Det är så jag har valt att göra.

Blogghistoria – tidslinje

2007 – när jag började blogga handlade det bara om minigrisar och livet på landet eftersom vi precis flyttat ut på landsbygden.

2008 – året därefter började mitt intresse för odling och jag gjorde en blogg till som handlade om det. Startade även min webbyrå detta året och det var säkert anledningen till att det blev en ny blogg istället för att fortsätta på den jag redan hade

2010 – när mitt intresse för digitaliseringen växte i samband med ökade kunskaper, större nätverk och företagets blomstrande så skapade jag Webbtanten, en blogg som enkelt förklarade verktyg och annat som hade med digitaliseringen att göra.

2012 – jag ville digitalisera min receptpärm och skapade då bloggen Annas recept, men arbetet med att lägga in en massa recept var tråkigt, särskilt när jag gick över till att äta rawfood, vegetariskt och glutenfritt eftersom jag mestadels då använde andras recept som jag hittade på webben.

2013 – när vi började resa ville jag skriva om det men hade ju redan bloggar som handlade om annat och fick då börja skriva på ytterligare en blogg.

2017  – kände jag att det är galet att hålla alla dessa bloggar aktiva. Det är tydligt eftersom bloggandet avtog när det blev för många. Därför slog jag ihop dem till en och kallade den för Annas. Men det tog inte lång tid förrän jag började insåg att jag inte kände mig bekväm med Annas alls. Efter en hel del funderande fanns det ingen återvändo. Jag återgick till anna-forsberg.se igen. Jag var ju Webbtanten överallt på nätet, men även utanför nätet i mitt företagande.

2017 – Webbtanten 2.0 infördes. Ny logga och tydlighet kring vad jag ska blogga om fastställdes. Så skönt. Nu är det webbtanten som gäller – överallt!

2017 – under juli/augusti 2017 flyttades även bra inlägg på vimlewebb.se över till webbtanten. Hela blogg/nyhetsflödet på VimleWebb togs bort och vissa inlägg ville jag spara, de passade bra på Webbtanten.se

2018 – startade bloggen boihusbil.se där jag och min man Roger bloggade om vår livsstil att bo i en husbil, fick inte alls in det på Webbtantens upplägg så en ny blogg kändes nödvändig. Igen.

2019 – vi fortsätter njuta av vårt liv som digitala nomader och vi bor i vår husbil någonstans i Europa, bloggar nästan varje dag.

2020 – vi bytte husbil till en mindre – en plåtis/van. Livet på vägarna fortsätter. Startade bloggen TinyhousePortugal där vi bloggade om projektet att på sikt hitta en fast plats i Portugal. Slutade skriva på boihusbil.se och la allt krut på Portugal-bloggen.

2021 – nu blev det inte ett tiny house så bloggnamn och domän behövde ändras från tinyhouseportugal.se. Det slutade med att jag flyttade in alla bloggarna till anna-forsberg.se – nu är allt samlat här,  de andra domänerna leder hit. Nu är jag mogen att släppa mitt alias Webbtanten helt och att skriva om precis det som faller mig in utan att styra in det i det som bloggen handlar om, för den handlar om mig och mitt liv.

2021 – i februari fick vi nycklarna till vårt nya hem i Portugal. Bloggen handlar numera om renovering och odling. Snart hoppas jag det även kommer inlägg om resor!