Smått och gott

Jippie! Efter ca 4 veckor kom dem till slut, mina physalis! De är inte stora just nu, men åh så naggande goda om de hinner växa till sig och sätta nån frukt. Annars får jag försöka övervintra dem så det blir frukt nästa år istället! Tänk att sitta i växthuset en kylig septemberkväll och njuta av egenodlade godsaker i skenet av den vackra kristallkronan (som snart kommer upp…) och titta på stjärnorna!

I vår familj intas det ofta basilika, gärna i olika former; färska blad, pesto, basilikalikör ja.. variationerna är många! Så här ser min lilla odling ut på fönsterbrädan. Ni må tro att det ska sås ordentligt av basilika i växthuset med!

Dörrkarmen är på plats i växthuset, dörren är slipad och gångjärnen är inpassade.

Lungörten jag köpte på utförsäljning i höstas blommar så fint!

En av alla rabatterna är rensad och toppdressad med hushållskomposten! Dessutom har jag provat att kruka ett par perenner, något jag aldrig gjort förut. Men eftersom de bara växer och växer så kan det ju vara kul om de kan förvaras i kruka ett tag tills man hittar ett nytt ställe att ha dem på, eller tills man finner nån annan som kan ha glädje av dem!

I natt ska det vara 6 plusgrader, ska nog (får se vad termometern är på när jag ska gå och lägga mig) låta växterna stå kvar i växthuset. Men jag lägger nog på dem ett par filtar (odlingsduk) för säkerhets skull!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.