börja jobba igen

Tycker du det är jobbigt när semestern är slut?

När vi möter nya människor är det inte ovanligt att vi får höra att de ska suga ut det sista av sommaren, av semestern för att på måndag, kanske idag, återgå till jobbet. Motvilligt.

Vi har också varit där, när helgerna och semestern varit det vi siktat mot hela tiden. Snart är det fredag. Om bara veckan kan ta slut. Åh nej söndagsångest! Och sista veckan på semestern var som en enda lång pina för vi visste att vi skulle börja jobba på måndag igen.

Till slut insåg vi att det inte var så vi ville leva. Vi tog beslut som banade vägen till vår nuvarande livsstil.

Att bo i en husbil är definitivt inte för alla och det är inte heller den enda vägen till att hitta ett mer balanserat liv, där alla dagar i veckan och alla årets veckor ger livsglädje. Vi är dessutom väldigt olika allihop, det finns inte en väg. En lösning.

Tack och lov är det många som inte alls känner så där, utan rent av känner en glädje att återgå efter längre ledigheter, då kanske du vill sluta läsa nu. Eller inte, för dessa tips funkar så klart i många situationer!

Tre tips för att kanske komma igång med den förändring som du önskar få till stånd.

1. Se över dina utgifter

Det är sällan en högre lön som ger frihet, det är lägre utgifter. För kassabok under ett par månader och lär dig vad saker och ting kostar i ditt liv. Välj vilka utgifter du vill ha, vilka du kan sänka, och vilka du faktiskt kan eliminera. Vad är viktigt för dig? Är det en ny jacka till hösten, eller funkar den du hade förra året? Är det dags att förnya kuddarna i soffan? Kan du kanske köpa tyg på second hand och sy kuddfodralen själv? Det finns många sätt att sänka sina utgifter, vad som funkar är olika för oss alla. Gör aktiva val kring dina utgifter, fundera kring varje krona och ta ställning. Går det att äta tacos utan guacamole varannan fredag?

De pengarna som du aktivt väljer att inte spendera – sätt in dem på ett nytt konto. Gläds åt att se det kontot växa i takt med dina val kring utgifterna.

2. Lär dig om minimalism

Att använda verktygen inom minimalismen är en ögonöppnare. Att inse att för varje onödigt i livet som försvinner (relationer, saker, måsten etc) så blir livet rikare. När det som tar tid och engagemang utan att ge något tillbaka inte längre suger ens energi. När fokus kan läggas på det som betyder något, det som ger glädje, utveckling, kärlek och tillfredsställelse. Då händer det grejer. Då kommer känslan av att vara rik. Att äga sin tid och sina beslut.

Kanske du har onödiga prylar hemma, saker du faktiskt kan sälja. Om du gör det så sätt in dina försäljningsintäkter på kontot du öppnade i punkt 1.

3. Sätt ord på tankarna

Prata med partner, barn, föräldrar, vänner om dina tankar om önskad förändring. Genom att sätta ord på det du önskar så kommer du närmare. Det blir mer verkligt och det driver dig åt rätt håll.

Om du jobbar med dessa tre punkter aktivt under exempelvis ett år så har du en massa ny kunskap, inspiration och sparade pengar som grund för nya beslut. Vi har skrivit en del om minimalism – kolla in den här länken för att hitta de inläggen.

Lycka till!

Bilden är från Småland 2017, då vi hyrde husbil i två veckor.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
21°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.