1. Traditioner, stress & pengar

I dagens citat handlar det om traditioner. Att en inte behöver hålla fast vid traditioner om en inte har råd eller orkar.

Kul att du hänger på min julkalender! Vill direkt säga att självklart är inte alla citat passande för alla. Men reflektera kan vi göra, hoppas du hänger på!

Och gillar du inte kalendern så kommer du 11.55 kunna läsa andra inlägg med mer vanligt innehåll. Kanske inte varje dag, men när jag har något att berätta.

Nu kör vi Annas Julkalender! Nedräkningen börjar!

Jag tycker det här citatet passar fint att få börja Annas Julkalender! För idag är det många som startar igång julens alla förberedelser. Kanske dessa ord kan behövas. Kanske detta citat kan ge lite mer avkoppling än stress hos någon.

We don’t have to continue holiday traditions that leave us broke, overwhelmed and tired.

Rachel Jonat

Att städa, pynta, rulla köttbullar, baka pepparkakor, träffa släkten och jaga julklappar o.s.v.. Det kan ju vara alldeles fantastiskt och faktiskt också ett skönt avbrott mot den vanliga vardagen. Kanske det inte alls är jobbigt eller överväldigande. Kanske julstress inte existerar hos dig. Toppen!

När jag jobbade mycket och barnen bodde hemma kände jag mer julstress, men vi införde en hemma-julafton då vi bara skrotade omkring hemma och skapade våra egna julaftnar. Det passade mig utmärkt! Men alla skolaktiviteter, julfester och andra evenemang, samt min förväntan att skapa en jul som levde upp till barnens förväntan var så klart stressande. Men mestadels roligt så klart.

Kanske du gör mer än du egentligen vill. Köper på tok för många julklappar eller bjuder in fler personer än vad budgeten, hemmet och du mår bra av. Kanske det finns onödig mat på julbordet? Du kanske spenderar mer än du egentligen har råd med. Känner du tvång att fira med släkt som du inte riktigt kan slappna av med?

Vad är din och och vad är andras förväntan på julen? Kanske du då kan göra en liten förändring som ändå gör en stor skillnad för dig?

Jag idag?

Jag har väldigt lite traditioner, men de jag har är inte skrivna i sten. Jag har inga problem alls med att ändra på firandet, att lägga till nya traditioner är fint också. Jag kan lätt anpassa efter hur jag mår eller vad jag känner är viktigt just nu. Samtidigt tycker jag det är roligt med pynt och speciella julkakor t.ex. Men någon julstress känner jag inte och jag älskar upptakten under december!

Det här citatet har dock fått mig att fundera kring julklappar. Det blir inga julklappar i år. Alla är vuxna och det känns inte vettigt att köpa julklappar längre. Detta är alltså nytt för i år, inspirerad av citatet. Det känns bra!

Jag gör gärna egna presenter, men då ska de ju vara önskvärda. För att prångla på någon mitt hantverk känns inte bra. Men om vi skulle fira jul med någon så skulle jag kanske föreslå att vi köpte billiga julklappar till varandra för att ha den traditionella julklappsutdelningen.

Gör t.ex. gärna armband och ger bort.

Och du då?

Hur tänker du när du läser citatet? Känner du julstress på något sätt? Finns det något du skulle vilja ändra på i år eller är det bara glädje i ditt firande?

Jag hoppas du firar jul i en för dig lagom takt. Med fokus på värme, glädje och ljus. Eller det du tycker du är viktigt. Jag hoppas innerligt att du inte gör mer än du orkar och att du inte spenderar mer pengar än du egentligen vill och har möjlighet till.

Alla inlägg i julkalender kan du hitta i tidsarkivet för december 2023.

Publicerat:

i:

36 svar till ”1. Traditioner, stress & pengar”

 1. Profilbild för Åke

  Julens traditioner bryter man inte på till höger och vänster. Men stressen tar vi inte på oss i detta hus. Det får gå som det går. Jag kommer så ihåg då mitt barn var liten så tog jag alltid ledigt flera dagar före jul och gjorde julfint memma för frun jobbade sent varje kväll för att folk skulle få köpa sprit i butiken. Hyllorna skulle fyllas på efter stängning osv. för folk i Svedala kan inte handla före i tid. På dagarna före jul tog vi bussen till stan och satt och tittade på hur mammor drog grinande barn i armarna på justresen med kassar full av julklappar eller julmat. Är det tanken bakom jul? Jag vill minnas att julen kommer var 12 månad. Hursomhelst satt vi på ett fik och tog det lugnt till våra bakelser och log och pekade. Jag vill också minnas att jag köpte nya julgardiner till köket en gång också. Frun fick alltid komma hem i lugn och ro, kanske till en skinkmacka dessutom. Det finns något som kallas planering. Julen uppstår inte på en dag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för din reflektion Åke! Planering är verkligen något som kan avhjälpa stressen, sen vet jag ju att alla inte har förmågan att planera. Eller ens har tiden att planera utan lever i stress året runt. Blir glad av att läsa hur ni gör i er familj.

 2. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Jag tror jag var 8-9 år. Jag minns känslan de jular då vi firade hos farmor och farfar tillsammans med kusinerna. Det var tjo och tjim, stim och höga röster. Jag bara längtade tills vi ätit klart och sett på Kalle Anka så vi fick julklapparna. Efter det gick jag hem alldeles själv. Det var så skönt att vara ensam, titta på julgranen. Kanske se lite TV. Lägga ett julklapps-pussel. Sedan har väl den där julstressen inte drabbat mej så mycket. Det jag gjort inför jul har jag gjort för att jag velat. En jul blev det helt ny mat, förutom julskinkan, och det uppskattades enormt. Numera blir det en skinksnutt, en sillstjärt och kanske en Jansson. Och i princip inga rester. Julklappar köps bara till barnbarnen och de får klapparna när vi ses. Och det är inte på julen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad skönt med en stilla julaftonskväll på egen hand. Du insåg tidigt vad du ville ha på jul tänker jag. Precis så där, inga rester av julmat uppskattas här heller. Kram!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Dyra traditioner har vi inte haft… älskar jul och alla traditioner, men stressar inte, delegerar 🙂
  Nya traditioner på julen har vi försökt införa, inte samma samma, har ju svärdöttrar, svärson.
  Och städning är väl inte det viktigaste, hur min mor hann och orkade begriper jag inte, vår affär var öppen sex dagar i veckan, men hembakat hade vi på julafton!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Att kunna delegera är bra! Kul med lite nya traditioner tycker jag, det är inte samma, men det behöver ju inte vara dåligt. Dygnet har bara 24 tim för oss alla, hur vi fördelar timmarna är olika. Bra prioritering kanske var en av din mammas starka sidor?

 4. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Tack för en första fin lucköppning Anna! Citatet är bra, väldigt bra!
  Nu för tiden stressar jag inte längre men det har funnits tider, ja. Precis som du har haft det har jag också haft det.
  När julafton kom och allt var över, var jag också över så att säga. Och så vill jag inte ha det. Det är inte meningen med julen. Jag kommer att reflektera till det här i min blogg, troligen på måndag. Länkar givetvis till dig.
  Ha en skön 1 december! Kramar till er alla, både tvåbenta och fyrbenta.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen! Precis så, julen är en tid för allt annat än stress och urladdade batterier, tycker jag. Ser fram emot dina reflektioner! Kram

 5. Profilbild för Tony

  Vi har ändrat traditionerna sedan barnen blev stora, ca 20 år tillbaka. Gran och tomtar lyser med sin frånvaro. Vi tar väldigt lätt på traditionerna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fint att höra att ni inte är slavar under traditioner 🙂

 6. Profilbild för Tove
  Tove

  Här kommer alla julminnen och känslorna på en och samma gång 🙂
  Stress nej, det var flera år sedan jag var i den situationen, och visst var det mycket att ordna om. Men jag vill minnas att jag gillade det också.
  Här hos mig är det för första gången i mitt liv både Advent och jul redan för en vecka sedan. Känslan kom då jag tog upp kartongen med stakar och julsakerna, lika bra göra klart.
  Ingen tradition alls. Men mysigt!
  Det är julsaker med minnen från tiden då min son var liten och mina barnbarn små. Njuter varje litet minne förknippat med tomtarna o annat- det mesta har jag på bordet på balkongen och jag tänder på kvällarna ljus där ute. Känslan avgjorde att det blev så. Troligen åker allt tillbaks i kartongen på annandagen. Då har jag känt känslan tillräckligt, lugn och nöjd i själen.
  Julklappar endast till barnbarnen, då i form av bidrag till deras livskassa som de själva rår över.
  Under mina år så har julen varit på olika vis tillsammans med närstående människor i de olika relationer jag levd i, både dina och mina barn har varit med och ett antal olika svärmödrar och fäder därtill.
  Barndomsjulen givetvis i starka fina minnen. Farfar som också var våran tomte dog dagen före julafton då jag var 8 år. Farmor så tyst denna julkvällen, men jag minns värmen och det ändå trygga som fanns i rummet. Julgranen med ljus och pynt, stjärnan i fönstret. Vi hade både glädje och sorg. Så som livet är.
  Jag har även haft en del singla jular, – och många jular på jobb, det är helt ok och trvisel kan en skapa sig.
  Oftast firar jag med sonfamiljen och barnbarnen nu för tiden.
  Ordspråket är tidlöst på sitt sätt.
  Det finns alltid där och stresskänsla och känslan av att inte räcka till har ju kanske förklaringar inte bara i julen utan hänger i hop med hela livssituationen.
  Vi har fria val, men kanske det ibland gör gott att med hänsyn vara tillsammans utan att älska varandra innerligt.
  Fin första advent Anna och tack för att få skriva lite i kommentar hos dig till dina valda ordspråk.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart Tove! Så glad jag blir av att du vill reflektera här. Att styras av lust är fantastiskt, jag gör detsamma. Här åker julen ut på annandagen, det är en tradition jag haft i många år. Känns så skönt att få rent och stilrent igen. Fint att få läsa om dina jular. Och visst är ordspråket tidlöst, tänker att bra citat brukar vara det. Tack och kram!

 7. Profilbild för Barbro

  En tänkvärd start på december, här på din blogg Anna.
  Tack!

  Vi är flexibla och icketraditionsbundna. Jag går alltid på lust.
  Mörka november är viktig att lysa upp så mycket det bara går, därför kommer ljusslingor och liknande fram redan tidigt i den månaden.
  Nya fräscha blommande krukväxter köper jag alltid. Nästan inget annat julpynt.
  Det sitter kanske någon diskret färgad tomte i nåt skåp eller på en bänk.
  För mig finns inte längre några måsten när det kommer till årets olika helgfiranden.

  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du är här! Tack! Ah, en till som går på lust, älskart! Precis så, om en vill ha julstakar och annat i november så är det ju himla dumt att gå och vänta i mörkret. Helt rätt tycker jag att göra som en behagar. Vet du, jag känner en samhörighet med dig på så många plan. Ofta när jag läser vad du skriver så känns det hemma. Kram!

 8. Profilbild för Anita

  Jag har nog egentligen aldrig känt stress inför julen. Kände nog mer stress när jag jobbade och allt som skulle vara klart innan årsskiftet. Men julen har jag egentligen bara fina minnen av, från det jag var liten till nu. Bara enkla traditioner. Julklappar ger vi till varandra i form av böcker. Skriver gemensam önskelista och köper böckerna gemensamt men slår in dom var för sig, för julklappar är ändå roligt att lägga under granen, som är en äkta gran. Den traditionen ruckar jag inte på. Vintern är den tid vi läser mycket, därav valet at julklappar. Jag har en egen läshörna i mitt växtrum där jag ställer upp en ljusstake och där sitter jag och läser och smuttar på en kopp te. Längtar dit för det är egentligen bara under vintern jag sitter där. Övrig tid används rummet mest som odlingsrum.
  Tack Anna för första luckan! Nu ska jag strax titta på första avsnittet av Svt:s julkalender på SVT-play. Också en tradition jag håller på. I år är det en ny version av den älskade Trolltider som gick för många år sedan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad fint att få läsa om era traditioner Anita! Låter så fridfullt och behagligt. Mysigt! Skulle gärna hänga med dig där i växtrummet med en kopp te. Just det, tack för påminnelsen, julkalender på TV ska jag ju titta på med. Brukar också göra det. Tack för att du hänger med!

 9. Profilbild för LillaSyster

  Jag har precis gjort en långpanna med köttbullar och har en Jansson i ugnen =) Men inte för att det ska ätas till jul utanför att det var bra pris på färs och potatis och anjovis hade jag ju hemma. Bra med köttbullar i frysen att ta fram och Jansson äter vi upp i helgen.
  Ingen stress här längre. Är ju snart 10 år sedan jag fick nog av att ligga på vägarna och åka runt i jultrafiken för att hasta runt till alla. Numera så drar vi ju ifrån all julhysteri och njuter av stranden sol och bad på julafton – passar mig helt perfekt! Under pandemin var vi hemma och då skrotade vi runt här hemma själva, så skönt. Julklappar är också avskrivna sedan länge. Okej jag köper något litet till trollungarna – men det är också allt.
  Sen håller jag traditionen vid liv att baka pepparkakshus och göra struvor, men det är ju ett eget val jag gör, ingen som tvingar mig till det. En bra första lucka! Ha en fin fredag=) Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är perfekt att handla när det är billigt och fylla frysen! Just det, snart dags för GC igen, underbart. Och det ska bli roligt att följa er där igen. Dina pepparkakshus är så fina! Önskar dig detsamma, kram!

 10. Profilbild för Znogge

  Själv har jag aldrig känt stress inför julen vilket är väldigt skönt. Julen blir vad man gör den till och då ska man utgå från hur man själv vill ha det. För min del ska julen vara mysiga dagar i trevlig gemenskap och en massa måsten har vi aldrig haft.

  Det var nog väldigt vanligt förr att speciellt kvinnor slet som slavar i köket med bakning samt hemlagad mat in i det sista och var helt slut när julafton väl var här, bara för att traditionen påbjöd det. Så var det aldrig i mitt föräldrahem och det är jag mycket glad för. Sedan många år tillbaka hjälps vi åt med maten på julafton och alla bidrar med något. Själv tycker jag inte alls om julmat och kunde lika gärna ätit pizza men där är jag i underläge helt klart.

  Julklappar ger vi varandra fortfarande inom den närmaste familjen men inte till andra vuxna. Det ska vara en lagom balans helt enkelt. Ärligt talat så skulle jag tycka det kändes konstigt om det inte fanns klappar under granen, speciellt nu när vi har barnbarn.

  Trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad skönt att du inte känt av någon stress inför jul. Och att den blir vad en gör den till är så rätt. Men tror att många kan ha svårt att sätta gränser, det verkar åtminstone så, men det kanske bara är media som blåser upp allt. Håller med om julmaten, vi ska äta pastasallad på julafton när vi sticker på utflykt. Det är något vi aldrig äter annars så det blir ändå lyxigt. Firar en jul med andra så tycker jag också julklappar hör till. Men jag och Roger har aldrig gett varandra presenter eller julklappar. Detsamma!

   1. Profilbild för Znogge

    Tyvärr tror jag att det finns en hel del som har svårt att sätta en gräns faktiskt. Januari är årets fattigaste månad. Det är kanske inte helt lätt när man har barn och det finns kompisar som får mycket och dyra saker. Mer än en gång har jag häpnat över när eleverna berättat om presenter och klappar. Samtidigt så kan julen bli hur fin som helst utan överdåd men jag kan förstå att vissa känner en press.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Det är mycket månad kvar när decemberlönen är slut. Önskelistor har blivit beställningslistor. Utan överdåd tror jag julen blir allra bäst.

 11. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Här har vi lagt julstressen åt sidan för många år sedan men ett bra citat att börja december med. Här firar vi jul med mina barn och barnbarn redan nästa söndag, 2:a advent. Vid jul är nog enda gången vi träffas alla på en gång. Ett par julklappar endast till barnbarnen men mina tjejer med resp brukar få en liten kasse med lite ätbart från Falbygdens ost och ofta något ”mammagjort”, ett år hade jag virkat tjocka bra grytlappar och ofta blir det tovade vantar eller ullstrumpor till de som vill ha det.
  Julafton firar vi med lite knytis hos Lars dotter. Lite tomtar med historia kommer fram i veckan tillsammans med röda dukar, blommor och massor med ljus för att sedan försvinna mellan jul och nyår. En julkonsert ett par dagar innan jul är också inplanerad.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att höra! Fint med mammagjort! Låter som ett bra upplägg för er och visst är det mysigt med julpyntandet! En julkonsert låter fantastiskt, så stämningsfullt.

 12. Profilbild för Mamma C

  När vi bodde i Sverige så firade hela flocken hos oss. Vi hade störst plats och det kändes rätt. När vi flyttade försvann den traditionen och nu cirkulerar julfirandet lite istället.
  Jag vet inte att jag känt direkt någon värsta julstress. Har ju alltid tyckt om att pyssla, laga mat och baka. Feja och städa som en tokig som det gjordes när mina föräldrar var unga det har aldrig funnits hos mig. Gillar rent och snyggt, men man behöver inte överdriva för det är en storhelg.
  Vi köper bara julklappar till våra barnbarn, och så kör vi julklappsspelet vi vuxna istället. Alla köper en julklapp för en liten slant som vi bestämt. Men i år när vi är kvar i Spanien så blir det inget julklappsspel för gubben och mig.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Städa inför jul har jag inte gjort heller. Putsat fönstren har jag passat på att göra när adventsstakarna ska upp och när jag tar bort vanliga pynten så dammar jag av innan jag ställer dit jultomtarna. Typ 🙂 En fin balans tycker jag mig läsa av din kommentar. Detsamma, kram

 13. Profilbild för Annika

  Anna, vad trevlig med ditt kalenderupplägg.
  Ska bli roligt att följa detta under december.

  Ja, du vet ju lite ungefär nu hur jag ser på julen, traditoner och stress.
  Förr kunde jag känna julstress, men då pyntade jag i princip upp hela mitt hus på en dag. Det höll på att driva mig vansinnig. Det var faktiskt pandemin som ändrade mitt tänk där. Du vet ju nu att jag börjar pynta redan efter Halloween. OCH det tackar jag mig själv för. SÅ kommer jag att fortsätta. Lite dag för dag i tre veckor i november, innan Tgiving inträffar.

  Minns, som Carin, ett otroligt fejande och städande under min barndom i december innan pyntet skulle upp. Men så gör inte jag, jag städar inte mer än vanligt. Men jag putsar faktiskt fönsterna innan julgardinerna ska upp. Men annars, ingen galen städning som att damma varenda bok, och städa varenda köksskåp, samt skura alla golv. Eller bona, gjorde de ju, de bonade golven.
  Jag ligger mkt lågt vad gäller fejning och gör inte mer än vanligt.

  Vi har lotteri i Peters familj, alla drar ett namn och sen köper man till den personen för 50-60 dollar.
  I min lilla familj köper vi klappar till varandra, vi tre. Det kan bli ett litet gäng. Men vi tycker det är så roligt.

  Jättebra är det som ni kommit överens om också, att inte köpa. Alla ska göra exakt som det passar dem.

  Jag är nog ganska traditionsbunden, tror jag. MEN jag gillar att lägga till nya.
  Älskar ju julen så hopplöst mkt, så det gör säkert sitt till att jag inte känner stress.

  Adventskramar till dig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Att gå all-in för det en älskar är ju underbart. Nörderi i olika nivåer kanske. Att du älskar julen vet jag, och det var underbart att få se bilderna från din pyntning på din blogg. Tror som du att det inte blir stress eftersom du verkligen gillar det. Sen kan en ju överdriva allt möjligt, så om det går överstyr får en väl hoppas att ens närmaste liksom säger ifrån, om en själv inte hittar gränsen eller balansen. Nu har vi en månads härligt julande framför oss! Kram

 14. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vad fint att citatet gav dig insikt om hur julen kan bli lite mindre stressig. Eller kanske inte stressig alls. Jag har alltid sett fram mot jularna och eftersom jag är en planerande person började jag förbereda långt i förväg. Ingen stress när julen närmade sig alltså. Men det är klart att det blev mycket att ha koll på ändå. För 5-6 år sedan sa mina barn att nu ville de inte att julklappar skulle vara en del av vår jul längre. Ett stort steg för oss eftersom julklappsutdelningen tog stor plats i vårt firande. Många paket, inte så dyra men med mer eller mindre bra rim på alla. Ett paket i taget och nästa paket togs fram först när det förra var öppnat och kommenterat. De sista jularna har vi i stället tagit en promenad efter Kalle Anka, som ingen egentligen vill se men som hör till. Julbordet har krympt rejält men innehåller ändå lite för mycket. Jag har sträckt mig till att köpa en liten julskinka och ägg för att min äldsta dotter ska bli glad. Inget tvång men jag vet att det uppskattas. Men blir det kvar något får hon ta med det hem. Allt godis och det mesta av maten är klar i god tid innan jul och under julhelgen njuter jag av att ha två av mina barn hos mig och av att skratta och ha djupa samtal om vartannat. I år kan jag nog även garantera en vit jul 😀 I dag har jag tänt adventsstakar och stjärnor samt börjat fylla på med mina närmare 100 tomtar och annat pynt. Här är det all in som gäller när det är jul 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har inte känt stress på många år. Citatet fick mig att sluta med julklappar, men stressa gör jag inte. Jag njuter av jul och gör det jag vill. Nya och gamla traditioner i en blandning. Jag planerar också väl och då blir det ingen stress. Fint av barnen att stoppa julklapparna, bäst när det kommer från mottagaren så klart. Vi gjorde exakt som ni med julklappsutdelningen. Varje julklapp skulle öppnas var för sig. Ingen stress där heller. Förstår du bjuder in till en vit jul! Adventsljusstaken lyser i vårt fönster också. Japp, nu går vi all-in! Kram

 15. Profilbild för Paula Merio

  Utmärkt citat, tack för det. Jag har anammat det till fullo. Min barndomsjular var ganska enahanda och tråkiga, Växte upp med mamma och mormor och vi åt gott förstås, öppnade paket o sen var det liksom inte mer. När min dotter var liten försökte jag ge henne en roligare jul, men vi var ju inte fler i familjen så jag fick verkligen slita för att få ihop antal julklappar och pynt så inte dottern skulle jämföra med sina kompisars fantastiska jular. Numera är jag så glad att jag får fira julafton med familjen, själv ger jag en slant till dottern som får inhandla lämpliga klappar till småttingarna. Bidrar med lite finska inslag på julbordet, o när småttingarna lagt sig ser jag fram emot att vi vuxna, jag, barn och barnbarnen kan sitta och spela spel och umgås.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad härligt Paula att du lever efter citatet. Och dina jular med familjen låter finfint! Spela spel hör definitivt julen till tycker jag.

 16. Profilbild för Susjos

  Ett bra citat att börja kalendern med! Nog känner jag stress inför varje jul, men det har lugnat ner sig, kanske för att barnen är stora nu! Julen innebär ofta jobb för mej också, även i år, hela julhelgen jobbar jag, men börjar ju inte förrän kl 21 på julafton, så lite firande hinner jag med. Slipper stå vid spisen denna jul, får istället hjälp av Sturehofs julkasse, såå skönt!
  Ha en fin 1:a advent!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blir ju lite annat när barnen är vuxna och skapar egna rutiner. Så bra du tar hjålp av Sturehof! Det är väl en insikt så bra som någon att inse vad en hinner och inte. Detsamma!

 17. Profilbild för Madde

  Jag är ute i god tid. Klapparna har varit klara sen länge och det är mest barnbarnen som får här. Något litet till alla vuxna. Vi har knytkalas på jul så ingen stress där heller. Hade jag vetat vad jag skulle ta med mig hade även det varit klart. Tänker på ett liten rolig grej som gått runt på facebook. ” sluta städa så mycket innan jul. Det är Jesusbarnet som kommer, inte hälsovårdsnämnden” Lite tänkvärt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra Madde att du planerar och inte känner av stressen! Det är så sant, bra citat 🙂

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.