2. Drömmar

Jag tänker att alla har drömmar av olika slag. Drömmar om livet, för familjen, om framtiden och mycket mer.

Frågan är om alla agerar för att nå drömmarna. Dagens citat trycker på att det krävs att en gör något för att kunna nå sina drömmar. Att inte lämna drömmarna på kudden.

Don´t leave your dreams on the pillow

Sahara Marie

Vissa drömmar kanske ska stanna som drömmar. Andra drömmar behöver liksom ligga till sig, marineras. Men de där drömmarna som en inte riktigt kan släppa. De drömmarna kräver aktion! Och gärna direkt.

Det kan handla om att spara pengar, ta nödvändiga beslut, ha obekväma samtal och kanske krävs det ett stort mod.

Det gäller att tro på sina drömmar, alla drömmar – oavsett om de ligger i marinad eller inte. Att tro att de går att uppfylla. Att inte tänka på hindren, att de är för höga eller att dränka drömmarna med negativa tankar. Då tror inte jag att de får utrymmet som behövs för att kunna verkligas.

Jag då?

En dröm som jag haft i många år, decennier faktiskt, var att driva ett pensionat. Men den drömmen skulle bara vara en långvarig dröm, för jag har aldrig agerat på den.

Drömmen jag nu lever, att bo utomlands, den fick ligga i marinad under många år. Vi pratade mycket om det, i perioder. Vi agerade på drömmen att bo utomlands tidigt genom att spara pengar och ta beslut som ledde oss i rätt riktning, som att bli skuldfria t.ex.. Vilket är en bra förutsättning för att kunna ta livsomvälvande beslut.

Och drömmen om att gå i förtidspension har jag ju också förverkligat. Så jag tycker att jag är bra på att agera för att nå mina drömmar.

Just nu lever jag mitt i drömmen och har inga andra drömmar faktiskt. Men om jag känner mig själv rätt så kommer det nya drömmar så småningom. För mina drömmar stannar inte på kudden!

Och du då?

Hur hanterar du dina drömmar? Agerar du eller blir de liggande i en marinad? Vad är ditt livs största dröm? Har du förverkligat den eller är du på väg att göra det? Berätta gärna om dina drömmar!

Alla inlägg i julkalender kan du hitta i tidsarkivet för december 2023.

Publicerat:

i:

30 svar till ”2. Drömmar”

 1. Profilbild för Helena

  Jag följer drömmar, förverkligar dom, skapar nya och når även dessa… inte alltid men oftast har jag lyckats. Varför jag framgångsrikt nått dem är för att jag är duktig på att driva projekt, äger en entreprenörs själ och att jag njuter under HELA processen (även om strävan att nå mål kostar tid – ofta flera år – pengar och ansträngning). Nyfikenhet och att ”ha skoj” är mina drivkrafter. Tidigare sjukdomar när jag varit när att dö, har bidragit till att jag vågat (har inget att förlora). Men det har krävt att jag levt med rätt partner. För en person som inte önskar så stora äventyr och projekt, blir jag en plåga. För en likasinnad kan nästan berg flyttas.

  Jag vet att många människor bär på ibland för lite för stora drömmar (om de är tänkta att förvekligas)… att de inte är realistiska utifrån vem man är.. Att man ofta underskattar vad som krävs. För ofta krävs hårda uppoffringar; man är inte är beredd att försaka så mycket. För en av mina drömmar bodde jag flera månader på ett kalt, fuktigt betonggolv utan värme och möbler. Ett roligt minne så här i efterhand. Mindre skoj då men jag var enormt fokuserad.

  Idag gläds jag och är sanslöst stolt över mina bedrifter. Där strävan fram till mål visade sig bli den allra roligaste delen. I de delarna jag lagt ner blod, svett och tårar.

  Nya drömmar kommer nog, något hoppar jag nog på… men det blev ett tillfälligt stopp nu. Skulle ha seglat nordväst passagen men förlorade man och båt. Känner ändå att jag börjat drömma igen, inte fullt så stort. Även i tankarna gläds jag åt drömmar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Helena! Så glad för att du kommenterar till det här, dina ord och reflektioner får mig att tänka en vända till. OCh det gillar jag ju. Håller absolut med dig om att drivkraft är nyfikenhet och att ha kul. Under hela processen. Där är jag med. Liksom att partnern är otroligt viktig. Att ha orealistiska drömmar tänker jag är en del i processen. Att drömma, tänka och bearbeta och sedan välja en annan dröm. Som mitt B&B t.ex. Jag är inte beredd att offra min frihet, vilket är grunden i alla mina beslut idag. Men det är en annan adventslucka 🙂

   Dina drömmar återvänder, din nyfikenhet och önskan om att ha roligt dog inte med Tjoppe, men slocknade tillfälligt så klart. <3

 2. Profilbild för LillaSyster

  Trädgårdsdrömmar är jag rätt duktig på att förverkliga med en gång skulle jag säga. Vissa drömmar behöver marineras.
  Drömmer ju om att skaffa en röd katt igen…..vi får se, jag är väldigt säker på att Busan inte skulle uppskatta en kompis. Nu frukost! Ha en bra lördag =) kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fina drömmar! Ja marineringen är viktig för vissa av dem. Det är nog inte Busans dröm då att du skaffar en röd katt. Inte nu i alla fall. Assi hälsar så länge! Kram

 3. Profilbild för Madde

  Jag är alldeles för dålig för att följa mina drömmar tyvärr. För mycket saker so hänt som står utanför min kontroll. Däremot är det viktigt att inte sluta drömma, och att våga göra lite verklighet av dom.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var tråkigt att höra. Hoppas dina drömmar får mer utrymme framöver.

 4. Profilbild för Tove
  Tove

  De flesta av mina drömmar ligger kvar på kudden eller är verksamma i mitt inre. Som ger kraft och energi. Men också perspektiv nog att lämna dem.
  Senaste drömmen om något jag genomfört var att flytta till en stad själv utan någon anknytning eller socialt inspel som ett jobb. Börja utan någon mer än mig själv; 4 årsdagen närmar sig och jag lever min dröm varje dag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst ger drömmar energi och kraft. Och alla ska verkligen inte infrias. Vad fint du lever din dröm varje dag Tove, gör mig så glad!

 5. Profilbild för en vanlig man

  Kul idé. Jag reflekterar och länkar tillbaka till dig de gånger mitt inlägg om dagens ”lucka” kommer.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Och bra du hojtade, följer ju din andra blogg, men den här hade jag inte RSS-flödet på. Men nu så!

 6. Profilbild för Mamma C

  Visst finns det drömmar som ligger kvar på kudden.
  Men precis som du/ni så hade jag och min gubbe en dröm att en dag bo i Spanien. Vi pratade i flera år om denna dröm och planerade. Så en dag så var det bara dags att sätta den till verket.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En blandning av drömmar på kudden, i marinad, i genomförande och upplevda är väl den bästa mixen tänker jag 🙂 Glad att er dröm om Spanien gått i uppfyllelse!

 7. Profilbild för Anita

  En av mina drömmar var att gå tidigare i pension. Det bestämde jag för många år sedan och började då planera för det. Och den drömmen har blivit verklighet. På vintrarna drömmer jag om nya trädgårdsprojekt. Ritar och planerar och försöker sedan att förverkliga drömmarna. Nu är trädgården ganska så uppvuxen och klar men små drömmar och planer finns alltid. För mig går nog egentligen uttrycken ”att drömma” och ”att planera” hand i hand. Drömmer jag om något vill jag nog gärna genomföra det och lägger upp en plan för genomförandet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så fint att din dröm om tidig pension också blivit verklighet. Blivit och blivit.. du har ju planerat och jobbat för det. Kul att planera trädgården under de mörkare månaderna och du har en fantastiskt trädgård, det syns tydligt på din blogg. Om en dröm ska förverkligas så behöver den planeras, det har du helt rätt i!

 8. Profilbild för Znogge

  Jag tycker att vi alltid ska drömma även om alla drömmar inte förverkligas. Jag ville gå i pension tidigare och det har jag gjort. En stor dröm sedan barnsben var att jag en gång skulle ha hund och den drömmen har jag förverkligat vilket jag är så glad för eftersom det blev precis så bra som jag trodde.

  En annan dröm var att våga flyga igen för ett tag var jag väldigt flygrädd. Det lyckades jag med och 2013 flög jag själv till Brasilien för att hälsa på sonen när han bodde där.

  ”Sikta mot stjärnorna och du når trädtopparna” ”Sikta mot trädtopparna och du stannar på marken” kan man ha i åtanke.

  Trevlig lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt med din dröm om tidig pension! Jag vet ju hur det känns 🙂 Och att du skulle ha hund tycker jag är väldigt tydligt att det var menat så. Men vad fint att du kom över flygrädslan också! Ett bra citat du kompletterar med. Tack! Detsamma!

 9. Profilbild för Ingrid

  Nog har jag haft många drömmar. En del blev uppfyllda, men de flesta förblev drömmar och det är kanske så det ska vara. Har man ingenting att gå och drömma om blev nog tillvaron ganska fattig.
  Ha en fin helg!
  /ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Alla drömmar förverkligas nog inte för någon av oss. Tror som du, lite drömmar förgyller tillvaron. Detsamma!

 10. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag tror att det var Bo Bergman som skrev att ”hjärtat ska gro av drömmar, annars är hjärtat armt.”
  Jag har förverkligat flera av mina drömmar, tagit tillfället i flykten när en dröm har visat att den kan bli verklighet. Att våga hoppa handlar det om , många gånger om.
  Nu blir jag förstås sugen på att reflektera till den här luckan också..haha, så skriver jag kalendrar nu för tiden verkar det som. Mitt i allt så blir det någonting av drömmar också. Imorgon kommer jag att kombinera Skyltsöndag med reflektioner.
  Guuud dessa katter, mjuka pälsklingar.
  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bo´s citat passar ju utmärkt som komplement idag. Att drömma är definitivt roligt och värmande. Du får gärna reflektera till alla luckorna vännen 🙂 Då ska jag kika in hos dig imorgon, trots att jag numera väljer bort alla inlägg om skyltsöndagarna, det blir lite för mycket att följa. Ja visst är de fina pälsklingarna, underbara sovställningar 🙂 Kram!

 11. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Tänk vad livet vore tråkigt och tomt utan drömmar, även om många av dem inte förverkligas och det är kanske lika bra det. Vi lever nog ungefär det liv vi drömmer om nu.
  En dröm som jag hade och som fordrade en del planering var att gå i pension lite tidigare, sedan gjorde vi av oss med många måsten när vi sålde hus och skaffade lägenhet istället.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det här med tidig pension verkar gälla för många av oss, åtminstone i min bloggsfär 🙂 Underbart att ta bort måsten och skapa tid och lust.

 12. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Driva ett pensionat har nog många drömt, finns både böcker och filmer.
  Vill nästan påstå att mina drömmar har gått i uppfyllelse 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är nog en dröm för många, min föddes när jag jobbade inom hotellbranschen. Vad roligt att höra!

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Mina drömmar kommer tyvärr aldrig ens ut på kudden utan de stannar och gömmer sig inne i den trygga plats de har, förmodligen i hjärnan. Men det finns ju vakna drömmar och jag tror att jag har varit, och kanske är, ganska bra på att förverkliga de som verkligen känns viktiga. Men man måste acceptera det livet för med sig och sedan utgå från det. Då kan drömmarna förändras men fortfarande vara väldigt fina och värda att följa. Jag är lycklig och har ett liv jag i stort sett trivs med. Jag har förmånen att kunna unna mig det jag drömmer om men å andra sidan är drömmarna inte extrema utan håller sig inom rimlighetens gränser. Jag har förstått att du och Roger lever och trivs i er drömtillvaro och det kan jag bara säga grattis till 😀 Det är välförtjänt och jag blir glad när jag läser om ert fina liv i solen 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så bra du har förverkligat många drömmar. Jag tycker du har rätt om acceptans och förändringar i livet. Blir glad va att du är där du vill vara i livet. En dröm behöver absolut inte vara extrem tänker jag. Tack! Kram

 14. Profilbild för Susjos

  Härligt med drömmar, jag försöker njuta av livet här och nu, har det ju fantastiskt bra. Men såklart, det ska bli spännande att gå i pension snart!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad härligt med pension snart, har du bestämt när? Detsamma!

 15. Profilbild för Carita Liljendahl

  Jag drömmer mycket, alltså om nätterna. Sällan mardrömmar tack och lov, men ibland även sådana. Mest helt tokiga drömmar. Förra natten drömde jag om att en man ville dela sitt liv med mig, en underbar man <3 Nå, det vara "bara" en dröm, men jag är tacksam för att få ens det, då jag varit ensam snart tio år.
  Sedan finns det drömmar om husbil, flytta utomlands, eller i alla fall köra runt lite i Europa. Drömmar och ett eget torp, osv. Sedan kommer dessa "men"… realiteter. Jag är ensam, har inte råd, ork behövs också att hålla allt igång osv.
  Men drömma. Det ska vi.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä det var verkligen inte en mardröm, en fin dröm låter det som. Att hitta en partner är svårt agera på tänker jag. Visst dejtingappar etc finns ju men det är ju inte för alla. Jag tycker verkligen vi ska fortsätta drömma och vissa av de där realiteterna går det ofta att göra något åt. Genom aktiva beslut. Tack för att du reflekterar!

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.