instagram

Anna tillbaka på Instagram

Efter nästan 9 månader utan Instagram så har jag faktiskt återvänt. Men i annan skepnad.

När jag i oktober bestämde mig för att sluta med Instagram så var det vissa starka anledningar som avgjorde det beslutet. De anledningarna finns fortfarande kvar hos mig, så när jag nu börjat använda Instagram igen är det med viss försiktighet.

Syftet med Instagram har ändrats – förut handlade det om att främst inspirera andra, nu handlar det om att bli inspirerad själv.

Varför tillbaka?

Den största anledningen till att jag aktiverade mitt konto igen är att jag saknar att ”prata” på engelska och att se världen utanför Sverige. Det har blivit extra påtagligt under pandemin att Sverige inte räcker för mig. Genom Instagram matas jag med Europa.

Viktigt förhållningssätt

Det är väldigt viktigt för mig att Instagram inte tar mitt fokus igen så som det gjorde sist. Därför kommer jag hantera flödet på ett nytt sätt.

Nytt nickname

Bytt mitt användarnamn från Webbtanten till @anna_on_wheels. Det är på engelska och signalerar också till  andra vad kontot handlar om och att det är på engelska. Tydligt att jag och @roger_on_wheels hänger ihop också.

Engelska

Mitt konto kommer bara vara på engelska. Kommer främst följa konton med engelsk caption.

Inga stories

När jag började använda stories så var det starten på mitt överanvändande. Därför blir det inga stories, jag kommer dessutom dölja stories från de jag följer (bortsett från familj). Kommer fokusera på bilder, både mina egna och andras.

Lägre frekvens

Förut la jag ut stories flera gånger varje dag och ofta en bild om dagen. Nu blir det inte alls så. Det kommer så klart komma bilder, men jag kommer inte alls lägga ut lika mycket som förut.

Följa andra

Jag kommer att minska antal konton jag följer. Det har absolut inget med personerna bakom kontona att göra, utan det handlar om mig. Vad jag vill se och vad jag kan hantera. Det är viktigt för mig att inte matas med bilder som engagerar mig på ett sätt som jag inte önskar av flödet.

Troligen kommer jag vara mer intresserad av att följa hashtaggar än personer.

Reklamen är ett problem

Att undvika reklam så mycket jag kan känns viktigt. Genom att gå tillbaka till Instagram så gör jag tvärtemot, jag öppnar dörren för massor av reklam. Det känns inte bra. Men just nu väljer jag att acceptera det för att få tillgång till världen igen.

Om jag märker att jag inte kan hantera Instagram trots dessa ändringar så kommer jag stänga ner kontot igen. För det är fortfarande viktigt för mig att ha en balans, men jag saknar verkligen Europa samt det engelska språket och jag hoppas Instagram kan fylla den tomheten för mig.

Hur hanterar du de sociala flödena? Hur undviker du att fastna?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till ”Anna tillbaka på Instagram”

 1. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Det knepiga är att få balans, jag älskar att inspireras (och inspirera) men tycker inte om när jag tvångsmässigt sitter och skrollar eller när andras inlägg får mig att bli stressad eller känna mig otillräcklig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Precis så! Inspirera gör vi med bloggen men visst blir det lite bilder på Insta oxå. De som delar bilder jag inte mår bra av avföljs

 2. Profilbild för Mikaela
  Mikaela

  Har varit på och av i flera omgångar, längsta av varade i 3 år. Men nu är jag av för gott eftersom jag insåg att IG beroendet fungerar som vilket annat beroende som helst och jag tror tyvärr inte att en alkoholmissbrukare blir en lyckligare missbrukare av att ”bara ta ett glas på fredagar” om du förstår vad jag menar… Jag hoppas ändå dina riktlinjer får det att fungera för dig, och det som glädjer mig när jag läser är din insiktsfullhet och reflektion kring problemet och ett erkännande, det är ändå där någonstans det vänder och börjar gå åt rätt håll!!! Ha en riktigt härlig sommar!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag är väl medveten om mitt problem, och hoppas jag kan hantera det. Om inte så slutar jag igen. Tack för dina kloka ord

 3. Profilbild för Malin

  JAAAA! Så kul!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   ????????

 4. Profilbild för Ama de casa

  Jag har bloggen. Det räcker, och blir till och med lite till övers. Instagram har jag aldrig gett mig in på, måste nog ha ett liv utanför dataskärmen också 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Håller med, bloggen räcker egentligen mer än väl. Men jag saknar världen fr. a Europa. Tips och inspiration.

 5. Profilbild för Barbro

  Intressant inlägg, tillika svarskommentarer.

  Senast idag pratade vi om det här, maken och jag.
  Så lätt att det där instagrammandet blir ”för mycket” och man inser ju att det är beroendeskapande.

  Märkte att när jag gjorde ett kort uppehåll så gick det hur bra som helst, men när jag började igen så kommer det där tvångsmässiga beteendet fram.
  Precis som att det inte GÅR att hålla det till ett minimum.

  Vet inte hur jag ska resonera.
  Att bara lägga in ett eget inlägg och inte kolla på andras, gilla och kommentera – det känns konstigt också. Att inte interagera verkar som motsatsen till vad Insta är tänkt för…
  Hur gör man när man minimerar sitt användande?

  För mig verkar det som om det är ON eller OFF som gäller eller så har jag bara inte kommit på någon metod som funkar.

  Vi ses!/Barbro

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Instagram är väldigt beroendeframkallande. Har lättare för att strunt i FB än Insta. Men hoppas mina åtgärder ska hjälpa mig. Vi får se 🙂

 6. Profilbild för Åsa på husbilsresa.se

  Anna, så klok du är. Jag och Micke driver vårt Instagramkonto tillsammans och vi försöker hitta balans. Men märker att det blir galet mycket aktivitet i semestertider???? Lite stressande faktiskt. Men nu är det ju vårt första år både som bloggare, på ansiktsböcker och insta. Får se vad det blir av det.
  Ha det fint! ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Balansen är inte alltid det lättaste. Men när jag känner att jag inte alls har kontrollen behöver jag göra något åt det. Än så länge går det bra 😀

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.