Antingen eller

Idag har Elisamatilda ställt fem frågor där en kan välja svar mellan två redan angivna. Antingen eller.

Jag är inte med varje vecka men idag gick jag igång på frågorna och vill vara med.

En röra under sängen eller i garderoben?

Det här svaret tror jag de flesta redan känner till. Självfallet ingen röra under sängen. Både jag och Roger vill ha, gillar & behöver ordning och reda.

Så jag väljer: i garderoben (eller på sin plats..)

Bo i varmt klimat eller ett med alla årstider?

Jag bor i ett varmt klimat (subtropiskt) och här finns det fyra årstider. Så detta är inte en antingen-eller fråga.

Fyra årstider finns i de tempererade zonerna mellan ekvatorn och polerna. Närmast ekvatorn växlar årstiderna istället mellan regnperiod (regntid) och torrperiod (torrtid).

Wikipedia

Jag gillar förändringar, så jag uppskattar årstider, så som de ser ut här i Portugal. Kanske det är vanligt att tro att det är samma väder hela tiden, men så är det verkligen inte. Våra årstider ser annorlunda ut än i Sverige, men vi har årstider också.

Jag har levt 54 år med Sveriges årstider, men numera slipper jag snö och minusgrader på vintern. Precis som jag vill ha det. Har bloggat många gånger om varför vi flyttat till Portugal och klimatet är så klart en av anledningarna.

Så jag väljer båda: att bo här i detta varmare klimat med fyra årstider 🙂

Vinna på lotto eller få ditt drömjobb?

Jag har verkligen mitt drömjobb, för det är förknippat med så mycket frihet. Jag är egen företagare och jag jobbar platsoberoende, dessutom tillsammans med mannen jag älskar men inkomsterna är låga.

Visst avgör pengahögen hur besluten i livet kan se ut och därför tycker jag det är fantastiskt roligt att bokföra även vår privata ekonomi. Och om jag skulle vinna på Lotto (som jag inte ens spelar på) så kan jag ta andra beslut. Så jo, en Lottovinst är välkommen, men absolut inte på bekostnad av mitt drömjobb.

Så jag väljer: drömjobbet

Böcker eller tidningar?

Läser nyheter på portugisiska, oftast bara rubrikerna. Böcker läser jag väldigt gärna och skulle inte vilja vara utan.

Så jag väljer: böcker

Vara ärlig eller tänka på den andres känslor?

Jag är alltid ärlig. Men jag har med åren lärt mig att inte alltid säga vad jag tycker. Min åsikt har jag alltid rätt till, men det är inte nödvändigt att jämt uttala den. Jag skulle aldrig säga en lögn, inte ens för att ta hänsyn till någons känslor. Jag kommenterar aldrig någon utseende, om det inte efterfrågas.

Så jag väljer: vara ärlig

Översta bilden är en fin bänk på ett hus, placerad i skuggan på Madeira.

Publicerat:

i:

18 svar till ”Antingen eller”

 1. Profilbild för Ingrid

  Bänken eller hyllan i blått och vitt på den översta bilden är väldigt vacker. Jag såg senare i ditt inlägg att den är från Madeira.
  Så roligt att läsa dina svar på dagens frågor!
  De verkar vara väl genomtänkta.
  Ha en skön fredag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tycker också bänken är otroligt vacker, därför jag fotade den gissar jag 🙂 Kul du läste! Detsamma Ingrid!

 2. Profilbild för Kina

  Ofta är det svårt att säga ett antingen eller, men betydligt lättare att säga ett både och. I alla fall för min del. Det kan t.ex. gälla när jag tänker på årstiderna, för trots att jag vill ha alla de svenska årstiderna så kan jag inte förneka att jag under vissa perioder längtar bort från mörkret och kylan. Men det är ju som sagt så som livet är. Man kan inte alltid få som man vill. Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det så klart, men en kul lek är det i alla fall 🙂 Och att tänka till lite extra är bra tänker jag. Lite uppoffringar får en göra på vägen.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  drömmer kanske om ordning och reda men har alltid haft stor familj… nu sex barnbarn 💕

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Inte alltid lätt att ha ordning och reda med många personer omkring sig mest hela tiden 🙂

 4. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Kloka svar, särskilt det sista.
  Din header påminner mig om kakelmuseet i Lissabon! Portugal kan kakel!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja Portugal kan kakel, har ännu inte besökt det museet, men Lissabon bjuder på kakel utan att besöka museet. Fast ska ta mig dit nångång 🙂

 5. Profilbild för Susjos

  Kul att läsa andras svar ! Förstår att ni har ett helt annat klimat än i Sverige, skönt att slippa snön! Underbart att ha drömjobbet .
  Ha en fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt glad för att slippa snön 🙂 Detsamma!

 6. Profilbild för Äventyret framtiden

  Du säger detta med årstiderna bättre än vad jag har gjort. Nu ska jag ta efter dig…berätta om hur det ligger till när det handlar om det subtropiska klimatet som passar även oss jättebra. Men vi bor ju i samma land, även om vi lite längre ut i Atlanten.
  Exakt, sin åsikt har man alltid rätt till men det betyder ju inte att man ska klampa på med den i andra människors liv. Min sanning behöver inte vara någon annans sanning, sanningen är relativ.

  Kram från ön i havet, där vi två vinkar till er!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har ju även olika klimat, ni och vi, inom samma land. Men subtropiskt delar vi 🙂 Visst är sanningen relativ, det är väldigt intressant. Kram till er båda!

 7. Profilbild för Paula Merio

  Ja man får vara lite försiktig när man vill vara ärlig men ändå inte såra någon, Kan vara knepigt ibland isynnerhet om man som jag är spontan. Jag är dåligt insatt i Portugals fyra årstider, vet inte ens hur mycket som skiljer i temperatur. Men att det inte är konstant hela året begriper jag, liksom att det är torr- och regnperiod. Själv kan jag inte alls vistas i het sol, varma dagar här hemma håller jag mig helt i skuggan eller i sjön. Toppen att du har ditt drömjobb. Jag har trivts med alla mina olika jobb, men drömjobb, njae, har nog mest bara knegat på.Trevlig helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det kan vara knepigt med ärligheten, jag är också spontan men har blivit bättre på att hålla tyst med åren 🙂 Det kan väl vara ner mot 10 grader plus på vintern på dagen, och över 40 grader på dagen på sommaren. Så det skiljer ungefär 30-35 grader mellan kallast och varmast. Ungefär lika stor skillnad som i södra Sverige kanske, fast med andra temperaturer då.

 8. Profilbild för A ROOM OF MY OWN

  Portugal verkar vara idealet om en vill ha fyra årstider men slippa snö och kyla. böcker väljer jag också. men jag vaktar numera min hala tunga så jag inte serverar någon sanning till någon som inte klarar av den. härligt med ett fritt jobb.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja tungan får en vakta om en inte vill såra. Inte alltid lätt, men jag har blivit bättre på det.

 9. Profilbild för Åke

  Idag vart jag tvungen att plocka fram mitt Marco, du lockar ju hela tiden med det 🤗 Jag fotade lite nyplockad tussilago 🙏

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att höra! Ser fram emot att se dina tussilago-bilder.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
23°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.