Årets första fröodling

Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Jag satte tomatfrön för några veckor sedan, förmodligen för tidigt, men som många andra kunde jag ju inte hålla mig längre. Jag insåg snabbt att de stod för varmt och för mörkt, så jag stängde av elementet i tvättstugan och satte dit alla lysrörsarmaturer jag kunde hitta. Det är inte rätt ljus, men detta får duga i år, får se vad det blir av det, innan jag investerar i en massa specialarmaturer.

Bild 1; lite smårangliga tomatplantor ca. 4-5cm höga
Bild 2: basilika som precis har visat ett par nya blad
Bild 3: närbild av en tomatplanta som har fått ett par riktigt fina blad, de första börjar gulna lite.. är det normalt?
Bild 4: hela arrangemanget på frysboxen

Heja Tina – nu ska jag snart se dig ta hem storslam (hoppas jag).

Alla – Ha en trevlig fredagskväll!

Publicerat:

i:

5 svar till ”Årets första fröodling”

 1. Profilbild för Styggalillaloppan

  åh spännande visst? jag satte bekselleri och kronärtskocka igår !!! ska köpa såjord imorgon och då åker rotselleri och brysselkål i jorden… jag tycker det är härligt primitivt på nåt sett…. kramar och vilken tid på söndag?

 2. Profilbild för Teresia
  Teresia

  Just det! När ska jag komma på söndag?

 3. Profilbild för Desirée

  Åhh, jag fösöker bli lite intressera av växter. Jag har övervintrat mitt livs första pellisar och är överlycklig för att två klarade vintern i foderrummet i alla fall!

 4. Profilbild för Desirée

  Ska alla till dig på söndag??! Jag då….=)

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.