Tänk vad bra att andra har gjort en liknande resa innan oss, så vi kan lära av dem!

Svenskt par som bor i Praia de Luz

Jag (Anna) har följt bloggen På Vift ett tag, Cathinka bor i Praia de Luz i Algarve sedan ett par år tillbaka tillsammans med sin man Martin. Båda två har hjälpt oss med input av alla de möjliga slag under en lång tid och när vi kom till Algarve möttes vi för första gången. Bloggen är verkligen väl värd att följa, hennes bilder är ljuvliga!

En riktigt skön eftermiddag i deras trädgård med samtal kring valet att lämna Sverige. Hur deras process var och hur vår ser ut, hittills. Det var svårt att slita sig, men innan mörkret kom (vilket kommer snabbt här) hann vi hem till campingen.

Förra lördagen gick vi en skön långpromenad tillsammans som vi avslutade med ruskigt god lunch inne i stan. De delar med sig av sina kontakter och erfarenheter, så fantastiskt generösa och dessutom underbart trevliga!

Ser fram emot många fler fikastunder och aktiviteter tillsammans!

Bruschetta utan bröd (fanns inte glutenfritt bröd) – den servitören undrade nog, men fick ju nåt att berätta för sina vänner 🙂

Ett amerikanskt par som bott i Portugal i 8 år

Via föreningen Expats Portugal har vi fått kontakt med ett amerikanskt par som just nu bor i husbil i jakten på en ny fastighet. De har redan gjort två (eller var det tre) fastighetsaffärer här i landet och de har massor att berätta och lära oss.

De bor på samma camping som oss och vi har träffats några gånger och det känns fantastiskt att kunna lära av dem, av deras misstag och deras erfarenheter. Dessutom är de sugna på att kanske flytta till Sverige och vi svarar väldigt gärna på frågor. Beskrev till exempel vad nötkött var och att det inte alls hade med nötter att göra. Vilket de tyckte var väldigt roligt.

Våra åsikter och värderingar skiljer sig ganska kraftigt, men självfallet kan vi ha respektfulla och givande samtal ändå. Något som vi fick veta inte skulle funkat lika bra i USA.