Belgien och Frankrike passerade vi utan någon som helst koll på platserna vi stannade vid. Det tog två dagar men vi körde i princip varje vaken timme.

Vi hade inga planer att stanna någonstans i Belgien så där höll planen fint. I Frankrike tänkte vi ta det lite lugnare på vägar off-grid för att njuta av de vackra vyerna som finns på Frankrikes landsbygd. Och vi hade några stopp som vi kanske skulle kolla in. Men efter en förmiddag genom gulliga byar och champagnedistriktets små landsvägar så kom regnet.

Belgien

Vi körde på en bergskam i Belgien och såg flera små byar ner i dalarna.

Vi såg också ett litet finare större hus där i skogen.

Champagnedruvor

Till och med druvstockar fulla med druvklasar i rondellerna!

Små söta franska byar

Fortsatte ändå på de små vägarna några timmar till men när vägen korsades av ett par hjortar en bit framför bilen så bestämde vi att vi under mörkrets timmar kör betalväg. Då ser vi ju ändå inget. Första dagen (fredag) kom vi till Tours där vi övernattade på en parkering, avsedd för husbilar, i utkanten av stan.

På lördagen både regnade och blåste det, men vi valde ändå en tullfri väg och det gick jättebra, var mycket motortrafikled ex. N10 ner till Bordeaux. När vi passerat storstaden med en hel del trafik (fast ingen stillastående kö) så körde vi upp på A63 som tog oss (mot betalning) hela vägen in i Spanien.

Där tornar Pyreneerna upp sig!

Att ratta Vega genom franska små byar och trånga passager är en dröm, inga svettdroppar på våra pannor och inga fransoser som skakar på huvudena åt oss.

En sak som Sverige verkligen kan lära sig av Frankrike är att skapa tömningsplatser för grå- & svartvatten. I nästan varje liten by finns en tömningsplats! Gråvattnet hamnar där det ska vara och både miljön och husbilister är lyckliga.

Idag vaknar vi i San Sebastian och rullar vidare över Pyreneerna och ner i Spanien en bit där vi ska träffa våra vänner för lite häng innan vi rullar in i Portugal.

Översta bilden är ett vackert stenhus jag såg i Belgien när vi passerade.

/Anna & Roger