Vi (Roger) vill ha ett garage för att meka med Alfa Romeo bilar igen. Därför behöver vi ha en arkitekt som tar reda på våra förutsättningar och pratar med kommunen.

Den arkitekten vi blivit rekommenderad först har vi inte lyckats få tag i, det visade sig att han gått bort för en månad sedan. Då fick vi istället rekommendationen att anlita Miguel Camões.

Snabb kontakt

Våra vänner på mäklarkontoret kontaktade honom och gav våra kontaktuppgifter. Ett par timmar senare fick jag ett WhatsApp meddelande från honom. Detta var i fredags, vid lunchtid. Han frågade om han fick komma på lördag eftermiddag och kolla in vår tomt och träffa oss.

Trevligt besök

Han kom exakt på utsatt tid, hade dessutom skickat ett meddelande när han lämnade Almodôvar så visste att han var på väg. När han kom berättade vi om vår önskan om att bygga ett tvåbilsgarage där vi nu har parkeringsplatsen. Men vi berättade också att vi fasade för regeln att inte kunna bygga något inom fyra meter från tomtgränsen. Den regeln gäller om en har en viss marktyp som granne. Så trots att vår mark är ”urban” så trodde han inte att vi kunde bygga garaget där vi önskar.

När han berättade om att han tar jobb i princip i hela södra Portugal så berättade han också att han är professionell fadosångare i Lissabon. Många strängar på sin lyra med mycket arbete både som sångare och arkitekt. Här kommer ett smakprov på hans sång.

Vi hoppas självfallet att han kan få ett besked som ger oss möjligheten att bygga garaget där vi vill ha det. Om inte det går så har vi en plan B, men den känns inte optimal. Håll tummarna för oss!