Besök av fadosjungande arkitekt

Vi (Roger) vill ha ett garage för att meka med Alfa Romeo bilar igen. Därför behöver vi ha en arkitekt som tar reda på våra förutsättningar och pratar med kommunen.

Den arkitekten vi blivit rekommenderad först har vi inte lyckats få tag i, det visade sig att han gått bort för en månad sedan. Då fick vi istället rekommendationen att anlita Miguel Camões.

Snabb kontakt

Våra vänner på mäklarkontoret kontaktade honom och gav våra kontaktuppgifter. Ett par timmar senare fick jag ett WhatsApp meddelande från honom. Detta var i fredags, vid lunchtid. Han frågade om han fick komma på lördag eftermiddag och kolla in vår tomt och träffa oss.

Trevligt besök

Han kom exakt på utsatt tid, hade dessutom skickat ett meddelande när han lämnade Almodôvar så visste att han var på väg. När han kom berättade vi om vår önskan om att bygga ett tvåbilsgarage där vi nu har parkeringsplatsen. Men vi berättade också att vi fasade för regeln att inte kunna bygga något inom fyra meter från tomtgränsen. Den regeln gäller om en har en viss marktyp som granne. Så trots att vår mark är ”urban” så trodde han inte att vi kunde bygga garaget där vi önskar.

När han berättade om att han tar jobb i princip i hela södra Portugal så berättade han också att han är professionell fadosångare i Lissabon. Många strängar på sin lyra med mycket arbete både som sångare och arkitekt. Här kommer ett smakprov på hans sång.

Vi hoppas självfallet att han kan få ett besked som ger oss möjligheten att bygga garaget där vi vill ha det. Om inte det går så har vi en plan B, men den känns inte optimal. Håll tummarna för oss!

Publicerat:

i:

,

8 svar till ”Besök av fadosjungande arkitekt”

 1. Profilbild för Åsa

  Kul med fadon och lycka till med garageplaner. Har dåliga erfarenheter av arkitekter och hela processen, men kan han sjunga fado kan han säkert fixa detta galant!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Första gången vi är i kontakt med en arkitekt så vi hoppas det funkar bra. Hittills har han i alla fall visat sig hålla vad han lovar. Har har redan kontakt med kommunen fick jag meddelande om igår.

 2. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Håller tummarna för garaget på den plats ni önskar!

  Fado är fint, men gillar mer den äldre typen som sjöngs på 70-talet när vi bodde i Cascais. Är Amelia Rodrigues ännu fado-stjärnan?

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Amalia dog för mer än 20 år sen googlade jag mig till.

  2. Profilbild för Barbro Netz
   Barbro Netz

   Jag vet att hon inte lever längre, men hon kan ju ändå vara fado-drottningen. Elvis lever inte heller, men han är ju ändå rock-kungen!

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Jaha du tänker så 🙂 Jag vet faktiskt inte, har inte riktigt så mycket fado omkring mig.

 3. Profilbild för Steinar
  Steinar

  JAG håller tummarna, Roger!!
  Har själv tagit mig till Spanien, äntligen ! Ska stå 3mnd på en camping i Santa Pola. ( står still här pga Corona).
  Inte ensam nordbor här inte, det kan jag lova!! Har härligt gött väder o hyggelie naboer.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Han tackar! Vi stod aldrig i Santa Pola just på grund av alla svenskar. Hoppa du får en skön vistelse!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
10°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 9°C
26°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.