moderaterna-tal-almedalen

Almedalen blev inte riktigt som jag tänkt

Har nu landat på kontoret igen efter några dagar i vimlet i Visby under Almedalsveckan. Jag skrev innan jag åkte om vilka förväntningar jag hade och det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Men det blev bra. Riktigt bra!

Almedalen är en park

Almedalen är inte bara ett begrepp på ett event. För det var det jag trodde. Det är även namnet på en park i Visby. I parken är den stora scenen uppställd och där talar bl.a. alla partiledare på sin dag.

En dag för varje parti

Varje riksdagsparti har en egen dag. Jag kan inte säga att det var särskilt tydligt på plats, inte mer än att jag visste vilket parti det var eftersom jag hade koll på vilken partiledare som skulle tala på stora scenen. De olika partierna och även andra partier som inte är med i riksdagen syntes ju hela tiden oavsett vilken dag det var.

Jag upplevde det som att det mest är för mediabevakningen som ett parti/dag är tydligt. Och för de som följer vad som händer via TV/Radio etc. Nu kan ju alla som är på plats även se vad som sänds på TV o radio så hänger man nära de montrarna så är det ju tydligt så klart.

Nästa år är det kanske nio partier i riksdagen, om nu KD får vara kvar och F! kommer in. Ska veckan då förlängas? Jag vet inte hur de tänkt lösa det och det märker vi. Men jag hade gärna besökt två tal per dag, t.ex. ett vid lunchtid och ett på kvällen.

Lördag och söndag var Folkpartiets och Centerpartiets dagar. Inte så många som hängde kvar i Almedalen då gissar jag, för när jag åkte på lördag så var det helt tomt på gatorna på förmiddagen. Även om media är där och bevakar alla dagar, så blir det ju mer dynamik och dialog om det är mycket besökare på allas dagar.

Seminarier, tal, mingel och möten

Det finns tusentals av seminarier att besöka. Jag hade svårt att hitta det jag ville gå på. Dessutom krockade det ofta med varandra samt att jag hellre satt kvar i de trevliga och intressanta spontana mötena jag hamnat i än att bryta upp och gå på ett seminarium.

För möten var det jag såg mest fram emot! Hade långa samtal med både för mig kända och okända personer.

Jag gick med i 1.6 miljoners klubben bland annat för att stödja att forskning om hälsa även ska göras på kvinnor. Lyssnade på ett seminarium om #etisktkött där Hälsingestintan påtalade vikten av svenskt kvalitetskött och så besökte jag Godmorgon Almedalen när KRIS (kriminellas revansch i samhället) blev intervjuade.

Hängde vid stora scenen när Åsa Romson från Miljöpartiet höll sitt tal samt när Fredrik Reinfeldt från Moderaterna gjorde detsamma. Var även med på ett spontant snack om hur vi förändra ungdomars negativa beteende på nätet.

TedX Almedalen

Hade gärna varit med och lyssnat på TedX Almedalen, men fick inte plats. Men vi kan ju alla se det via nätet i efterhand.

Kostnad

Jag hade hört om att det skulle vara så väldigt dyrt att delta i Almedalen. Jag delade boende med två vänner och betalade 2000,- för en veckas boende (valde dock att inte utnyttja hela veckan men priset är ju detsamma ändå). Resan med färjan (Oskarshamn – Visby) ToR kostade 1000,- och så bilkostnaden för 50 mil mellan Herrljunga och Oskarshamn. Långtidsparkeringen i Oskarshamn kostade 50,-/dygn.

Maten blir ju lite extra om man som jag väljer att äta ute en del. Men det går ju alldeles utmärkt att laga sin egen mat i sin lägenhet och då hålla prislappen lägre. Jag bodde ca 1,5 km utanför murarna. Hyrde mig en cykel som gjorde att jag lätt och smidigt kunde ta mig hem precis när jag ville. Att hyra cykel kostade 140,-/dag inkl. cykelkorg och försäkring.

Jag tycker det är väl spenderade pengar och kan rekommendera dig som är nyfiken att åka dit, i alla fall i några dagar. Varför inte kombinera med att ta en cykelsemester runt ön!

Återvänder jag?

Det hoppas jag, för det var några väldigt härliga dagar med många möten och ny kunskap.

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
Växlande molnighet
07:0118:27 WET
SönMånTisOnsTor
16°C / 9°C
16°C / 4°C
16°C / 3°C
18°C / 9°C
14°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.