Blir en annan väg över till kontinenten

Blir en annan väg över till kontinenten

Vi hade tänkt åka färjan till Sassnitz från Trelleborg, men har ändrat oss så det blir Rödby-Puttgarden istället.

Planen är ju att uppleva nordöstra, östra och södra Tyskland så vi hade tänkt ta färjan från Trelleborg till Sassnitz. Men vi har nu alltså tänkt om. Anledningarna till att vi väljer den andra färjan är flera.

Kortare tid på färjan

Jag är inte så förtjust i att åka färja. Vet inte riktigt varför, för jag älskar ju att åka båt. Men det är mindre båtar jag tycker om, skulle aldrig åka på kryssning heller tror jag. Ska ju aldrig säga aldrig, men.. det känns väldigt avlägset för mig. Roger har inga problem alls att åka färja.

Puttgardens geografiska placering

Tanken med att komma till Tyskland via Sassnitz var att vi skulle komma direkt till Rügen som står på listan av besöksmål i Tyskland. Men efter lite research så inser vi att det finns ställen vi gärna vill besöka väster om Rügen. Så genom att istället åka till Puttgarden så får vi in de besökmålen mer naturligt.

Utrymme för spontanitet kvar

Vi har också lärt oss att färjan Rödby-Puttgarden inte behöver bokas i förväg. Så vi kan då vara spontana, som vi ju gillar, och åka till färjeläget när vi vill, den dagen det passar oss.

Se mer av Danmark

Vi kör alltså Öresundsbron över till Köpenhamn även denna hösten och med vårt Brobizz och bropass är det väldigt smidigt. När vi kommer över till Danmark kör vi ner mot den södra änden av Själland och sen över till Lolland där Rödby ligger. Det är nya vägar för oss och vi hoppas hitta lite pärlor där också. Är det okej väder kanske vi stannar där och cyklar och SUPar lite.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till “Blir en annan väg över till kontinenten”

 1. De e det som är så bra med husbil, man är så flexibel. Ha en riktigt dejlig tur genom Danmark.

  • Exakt så! Ja ibland gillar vi att läsa på innan ibland är det skönt att inte göra det.

 2. Funderat på alternativet Stora Bältbron (brobizz funkar) – Flensburg – Kiel? Lugn och fin väg, trevliga ställen att pausa på på väg till norra Tyskland. Jämför med den sega trafiken mellan Puttgarden och Lybeck.

  • Den vägen körde vi i höstas och tyckte det gick jättebra! Då åkte vi i och för sig västerut. Så nu blir det nya vägar 🙂

 3. Vi ska till Danmark på mässa på to. Passar på och åker tidigare, jag var sugen på att besöka nya tornet på Camp Adventure. Gott när det lugnar ner sig så vi kan vara lite spontana igen.

 4. Vi åker också Rödby – Puttgarten. På vägen till Rödby så passerar man Mön, där vi har varit tidigare. Gör man en avstickare längst ut på Mön, så ligger det ett naturreservat där med bokskogar och enorma, vita kalkstensklippor – Möns – Klint. I år kommer vi antagligen att stanna till där och njuta av allt det vackra ett dygn. Sen blir det nog ett dygn i den mysiga lilla byn Burg, någon mil efter färjeläget i Puttgarten. Vi gränshandlar alltid där och står då på en ställplats precis i början av byn, i närheten av alla dryckesmarknaderna.
  Ha det bäst!

  • Ja Möns klint står på listan, dit vill vi verkligen! Burg har jag inte hört nåt om, ska kikas in, tack!

 5. Vi gillar Göteborg – Kiel bäst för resan till Tyskland. Ofta lite dyrare, men passar bra med mat och sovklockan för oss som utgår från Östkusten. Kan ta andra vägar om vi har gott om tid. Har provat de flesta färjorna mellan Danmark/Tyskland och Sverige och det beror som oftast på hur mycket tid vi har och vad vi har planerat vilken vi väljer.

  • Kan tänka mig att Gbg-Kiel är ett bra alternativ, särskilt när en inte tycker det är jobbigt att befinna sig på en färja. Att anpassa valet efter behovet är klokt 😀

 6. Vi har testat flera vägar och kommit fram till att Öresundsbron och Rødby-Puttgarden är det som passar oss bäst. Sämst tycker vi att resan via Stora Bält och Flensburg är (alldeles för många trista timmar i bilen) och ska vi åka längre färjetur föredrar vi Trelleborg-Rostock framför Trelleborg-Sassnitz (seg väg ut till autobahn).

  Rügen är himla fin och har mycket att visa men hon ligger ju kvar till våren. ??

  • Vi åkte via Bält och Flensburg förra hösten, men vi åkte då också ut till Römö, så det var ett naturligt val för oss då. Tack för tipset om andra vägalternativ.

Translate »