2019 års statistik för bloggen har vi nu analyserat och vill dela med oss till dig. Siffror är ju så roligt!

Vi använder Google Analytics och Webmaster Tools för att samla in statistiken och kan inte alls bedöma vem du är utifrån de verktygen. Så statistiken är bara siffror, inga identifieringar, men ditt besök registreras bland siffrorna (som på alla webbplatser du besöker).

Några siffror & grafer

  • 325 inlägg är publicerade under 2019, alltså ett snitt på 27 inlägg per månad
  • 3 530 kommentarer har vi fått varav ca hälften är våra egna svar på era kommentarer
  • flest besökare hade vi 14 april samt 22 december

Antal besökare i blått för 2019 och i orange för 2018

Sidvisningarna har ökat markant.

Sex mest lästa inläggen

De mest lästa inläggen under året är följande, kanske du missat något av dem? Översta inlägget är läst flest gånger och sedan i fallande ordning.

Sidan som visar kartan för hur vår körväg ser ut i Europa är också väldigt populär!

Kategorier & etiketter

Alla inlägg är strukturerade med kategorier och etiketter för att hjälpa dig som besökare att hitta just den informationen du vill ha. Kategorierna hittar du i menyn under rubriken ”Bloggar om” och etiketterna med färgglada knappar i sidofältet (på datorn) eller en bit ner under inlägget (på telefonen).

Kategorin ”Husbilens utrustning” har under 2019 varit den mest besökta kategorisidan.

Etiketten ”Månadsutgifter” är den populäraste, trots att vi inte skrivit nya inlägg i den etiketten det senaste halvåret. Det visar oss hur viktigt det är att berätta om utgifterna i vår livsstil. Även om inlägget om vår budgetmall inte kommit med på någon topplacering i vår statistik så vill vi ändå lyfta fram det igen nu när vi ser att utgifter är intressant.

Gamla inlägg som lever

De flesta blogginlägg blir bortglömda några få dagar efter att de publicerats. Men en del får fart på Google och dyker upp i era sökresultat. Dessa inlägg från 2018 har fortfarande många besökare, faktum är att de har fler besökare totalt under 2019 än under året då de publicerades.

Analys

Slutligen en kort analys av de här siffrorna. Vår blogg är uppskattad, många av våra besökare återkommer frekvent och antalet besökare ökar konstant. Ni gillar att läsa om friheten, pengar och om hur husbilslivet som sådant fungerar.

Inläggen om våra boplatser är inte så intressanta som vi trodde de skulle vara. De kommenteras sällan och vi det kanske bara är vi och boplatserna som får utmärkelsen Approved by Boihusbil som tycker det är kul. Vi tar oss en funderare kring detta.

85% av besökarna under 2019 har använt en mobil enhet (telefon eller platta), endast 15% använder datorn. Detta såg vi tidigare i år, så då gjorde vi vissa justeringar på innehållets placering.

Vi tar väldigt gärna emot feedback på vad vi kan göra annorlunda, så berätta gärna dina åsikter i en kommentar!

/Anna & Roger