byta land på apple id vid utlandsflytt

Byta adress på Apple ID vid utlandsflytt

Fasat lite för att byta till vår adress i Portugal på mitt Apple-ID, men nu är det gjort och så här gick det!

När en byter land på Apple-ID så förlorar en all musik som en streamar och alla låtar i mediabiblioteket försvinner. Därför har jag dragit mig lite för att göra detta. Innan jag gjorde något annat så exporterade jag mitt musikbibliotek med förhoppningen att kunna importera den senare.

När mitt svenska kontokorts giltighetstid gick ut ville jag använda mitt portugisiska istället och då krävs att min adress är i Portugal. Det var den främsta anledningen till att jag gjorde skiftet nu. Men också för att kunna ladda hem appar som bara finns tillgängliga här.

Så här bytte jag land i mitt Apple ID

När jag ändå var i gång så passade jag på att byta även mejladress och lösenord. Men det behöver en ju inte göra.

Använde min Mac-dator och gick via Systeminställningar in på mitt Apple ID där jag klickade på att redigera region och land. Men innan detta kan göras behövde min Musik-prenumeration upphöra. Eftersom den inte hade gått att förnyas på grund av utgånget kontokort så var det lätt att avbryta prenumerationen, vilket slog igenom på några timmar. Rekommendationen från Apple är att göra detta precis innan förnyelse ska ske.

När uppsägningen registrerats kunde jag ändra regionen till Portugal och ange vår adress här i Portugal. Därefter loggade jag in igen och la till mitt portugisiska kontokort som betalningsmedel. Öppnade sen Musik-appen på datorn och köpte musikprenumerationen igen (här är den billigare kostar €7,- istället för SEK 99,-).

Nystart i musikappen

Har inte hittat något sätt att kunna importera musikbiblioteket som jag exporterat tidigare. Men sparar xml-filen ifall det dyker upp ett tips som jag kan provar.

Jag tycker ändå det är okej att börja om på nytt med musikbiblioteket. Jag är nämligen ganska dålig på att uppdatera befintliga spellistor så detta blir som en musikalisk nystart! Det blir gamla favoriter, nya upptäckter och massor av portugisisk musik. Har fokuserat på julens spellista först.

Andra problem?

Om en har en massa appar med prenumerationer så kanske de krånglar. Men jag har ingen erfarenhet av det då jag bara hade Musikprenumerationen.

Den stora skillnaden är att allt i Appstore blir på portugisiska. Vilket jag uppskattar.

PS. Vad är dina favoriter vad gäller musik just nu? Vore underbart om du ville hjälpa mig förnya mitt musiklyssnade, både vad gäller jullåtar och annan musik. Tack på förhand!

Bilden är en skärmdump på en av de första låtarna jag la till – Coming back to life med Pink Floyd.

Publicerat:

i:

,

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 11°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.