Projekt: Belägga plattan runt huset

Projekt: Belägga plattan runt huset

Lästid: 2 minuter

För ett tag sedan la vi ny betong på hela plattan runt huset, och nu är det kliniker på!

Vår platta är ungefär 90 kvm, alltså bra mycket större än ytan vi har inomhus (70kvm). Vi insåg att vi inte skulle klara av att göra det jobbet själva, då ryggar och knän hade sagt upp sig i så fall, utan uppsägningstid! Därför beställde vi det av Fernando.

Det var ett mycket tufft arbete, dels för att plattan lutar åt olika håll för vattenavrinningen men också för att ytan är stor. När alla plattorna var på plats skulle allt fogas. Och det var ett jobb som tog tid, för att plattorna har skåror. I skårorna fastnade fogen och det tog ett tag innan rätt arbetssätt landade.

Några dagar efter att fogen torkat kom han hit med en högtryckstvätt och tvättade hela ytan.

Våra plattor är halkfria i en svag färg som matchar både terrakottaplattorna på verandan och det gula gruset som kommer hamna på gångar till huset. Mönstret är enkelt och vi gillar det riktigt mycket.

Gammal betongplatta
Ny betongplatta
Betongplatta med klinkers

Kostnader

Halkfria klinkers, fix och fog för ca 100 kvadratmeter yta gick på ca € 1655,-.

Publicerat:

i:

,

12 svar till “Projekt: Belägga plattan runt huset”

  1. Smart att lägga halkfria klinkers utomhus! Det har tyvärr inte vi i vårt hyrda hus. När det har regnat så är det livsfarligt att gå på. Det har hänt ett antal gånger att vi har halkat och slagit i baken. Tyvärr har vi även inomhus mycket blanka klinkers på samtliga golv. Så samma problem och dessutom fungerar den blanka golvytan som en spegel som stör när vi tittar på Tv, och då måste vi dra för gardinerna för att det skall bli möjligt att se på Tv.

    • Det var faktiskt bygghandeln som rekommenderade det och vi är väldigt glada för det. Klinkers på veranda och balkong blir glashala av dagg och regn, så det var verkligen värt de extra tusenlapparna. Hoppsan, gissar ni smyger över golven utomhus nu. Bra ingen lårbenshals gått av!

Translate »