United-kitchens-of-India

Lyxlunch i Vilamoura med vänner

I tisdags var det dags att köra till Tavira för att hämta mitt nya pass. Och då passade vi på att äta en riktigt god lunch och träffa vänner.

Med det nya passet i väskan körde vi till Algarve Motorhomepark i Falesia och hämtade upp våra vänner Anette och Robert. Vi hade bestämt oss för att äta en gemensam lunch på en indisk restaurang i Vilamoura som vi blivit tipsade om.

United kitchens of India

Vi kom till restaurangen strax efter att de öppnat för lunch. Det var helt tomt, bara en person som städade. Vi trodde det var stängt, men det var det inte. Vi var så välkomna in. Ett bord i solen på altanen gjordes iordning och vi fick in dricka och menyer.

När vi skulle beställa så berättade servitören om de förrätter han rekommenderade, sedan sa han att kocken skulle komma lite senare och berätta om huvudrätterna. Vi förstod att chefskocken inte var på plats i restaurangen än, de kanske ringde efter honom när vi kom. De hade andra kockar som fixade våra förrätter. Och vilka rätter!

Var så nyfiken på att smaka att jag glömde fota innan vi började äta. En fördel för mig med indisk mat är ju att friteringen ofta sker med kikärtsmjöl. Och den friterade spenaten var en riktig höjdare!

Pakora de cebola, hälften uppätet..
Espinafres crocantes, nästan uppätet!

Inte bara en lunch

När chefskocken kom så fick vi höra berättelser från Indien, från hans uppväxt, hans långa erfarenhet av att laga indisk mat samt en del om hur kastsystemet fungerade vad gäller yrken. Vi fick veta att flera av de ”indiska” rätterna vi brukar äta egentligen är från Bangladesh. Det gör dem inte mindre goda, men ändå intressant att få en bättre insyn.

Vi berättade vad vi var sugna på och han serverade fyra olika rätter utifrån vad vi sagt. Menyn användes inte alls när vi beställde huvudrätten. Anette fick en rätt baserad på aubergine, jag fick njuta av paneer och grabbarna åt varsin lammrätt. Allt serverades med naan-bröd och ris. Och jag fick med mig en doggy-bag för jag orkade inte äta upp. Vi var alla väldigt nöjda med både mat och service.

2-rätters lunch för två personer med varsin burk Coca-Cola kostade ca €60,- inklusive dricks. Vi som inte äter ute ofta njuter gärna av riktigt god mat och är då beredda att betala mer. Hit återvänder vi garanterat!

Vi var de enda gästerna där den lunchen. Jag hoppas innerligt att fler upptäcker det här stället, för det var riktigt gott!

En promenad i hamnen

Mätta och väldigt belåtna körde vi ner till hamnen och tog en promenad runt hamnbassängen och kollade på båtarna. Det var inte mycket folk i rörelse, restaurangerna som låg tätt utmed kajen gapade tomma. Regnet kom (trots att vi var i Algarve) och vi gick tillbaka till bilen.

Släppte av våra vänner vid deras husbil och sen körde vi hem och kollade på den väldigt spännande matchen mellan Sverige och Nederländerna i handbolls-VM.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Lyxlunch i Vilamoura med vänner”

 1. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Grattis Anna på namnsdagen ❣
  Stort tack för tipset om den indiska restaurangen, den kommer vi att besöka när vi så småningom ska köra till Tavira o hämta Kents körkort.
  Ser framemot en ”semestertur” o se nya vyer. Har du fler tips vi inte får missa?
  Kram på er

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen! Kul att ni vill prova den indiska restaurangen. Gissar ni redan kikat in Falesias klippor, annars rekommenderar jag en liten promenad utmed stranden där.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
23°C / 8°C
25°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.