Campingliv under lockdown

Det är nu lockdown i Portugal med en väldigt tydlig signal – håll dig hemma. Och vårt hemma är på en camping.

Först gäller det i två veckor, 15-30/1, men en trolig förlängning för ytterligare två veckor. Målet är att alla som kan ska hålla sig hemma och begränsa kontakten med andra människor. Se vilka regler som gäller i bilden längst ner i inlägget.

För oss innebär det ingen större skillnad. Pool och gym är stängt, men det har vi inte nyttjat ändå. Restaurangen har take away service, men vi lagar vår egen mat. Matbutiken på campingen är öppen som vanligt.

Det är väldigt stilla på campingen, solen har tittat fram igen och många sitter vid sina bilar och njuter. En del tar promenaderna inne på campingen istället. Det är färre bilar ute på N125 som passerar utanför campingen och det är tystare på många sätt.

Vi har det bra, läser, kollar Vinterstudion och handbollsVM. Lagar mat, sover länge och jobbar. Vi har en tid bokad hos notarien och dit ska vi få lov att åka enligt vår advokat.

Bilden är från Safe Communities Portugal vilket är den bästa källan på engelska för information vad gäller covid i Portugal.

Översta bilden är från den kommunala campingen i Peniche i oktober.

Publicerat:

i:

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.