När jag var 4 år bodde min familj i Cascais under ett år och nu har jag återvänt. Äntligen.

Det har länge varit en önskan för mig att återvända till Cascais. Ja till Portugal över huvudtaget så klart. Men särskilt till Cascais. Jag var så liten så minns i princip inget alls från det året. Men nu har vi varit ett dygn i Cascais och det var verkligen jättekul att se huset vi bodde i och självklart också den vackra och mysiga staden.

Vårt gamla hus är ett pensionat

Det har hänt mycket med huset, mamma berättade att hon var där för 20-25 år sen och redan då var det mycket ändrat. Nu är det ett pensionat. Läget är helt fantastiskt, centralt och nära havet.

Köksingången till vårt gamla hus (på gaveln)

cascais

Huvudingången till vårt gamla hus

cascais

”Vår” gata i stan Cascais, huset till höger är där vi bodde.

Efter att ha strosat runt i kvarteret för att försöka väcka något minne (gick inte bra) så gick vi på de stenbeklädda gatorna, under ljusgröna vårträd ner till havet och den lilla stranden. Och borgen och hamnen. Och det fina promenadstråket utmed havet.

Vi stod på en parkering i stan och promenerade runt lite drygt en mil, blev även ett besök på Lidl för att fylla på i kylskåpet. Lugn kväll med rester till middag och sedan drog vi iväg på morgonen till Sintra.

Lite bilder från Cascais

Var längesen jag hade sån lust att fotografera så det blev en del bilder, här får du några från vårt dygn i den här staden som jag vill återvända till. Verkligen jättemysig! Nästa gång vi kommer till Portugal skippar vi nog Algarve helt och håller oss på västkusten.

cascais

Blev en tur på Caminon igen

cascais

Kvarter med hög trivselfaktor

cascais

Vacker husfasad och staket

cascais

Gågata

cascais

Mindre vacker fasad

cascais

Ståtliga hus vid stranden

cascais

Stranden mitt i stan

cascais

Stjärnformad (vilken bilden inte visar) borg

cascais

Casa Santa Maria

cascais

Häftig kustremsa här också

cascais

Mer klippor

cascais

Boca do Inferno

Kan mycket väl förstå varför hus och lägenhetspriserna är rent av galna här. En fin plats på jorden helt klart.

/Anna