Chokladkola

Chokladkola

Ett måste under alla härliga kvällar i december är en riktigt god chokladkola. Det här receptet ger dig en riktigt smakrik och god kola.

Ingredienser:

  • 6 dl socker
  • 1 1/2 dl brunt farinsocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl kakao
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk smör

Gör så här:

Använd en rymlig och tjockbottnad kastrull. Blanda alla ingredienser och låt det småkoka i 40 minuter utan lock. Rör om då och då, men inte för mycket. Gör kallt vatten provet eller mät temperaturen med en termometer. Kolan ska nå en temperatur på 122 grader.

Häll upp smeten på bakplåtspapper och låt den svalna lite, skär den i lagom stora kolabitar innan den kallnat helt.

Vira in varje kolabit i en bit smörpapper

Publicerat:

i:

Translate »