I drygt två veckor har vi stått här på Camping Costa do Vizir i Porto Covo och vi stannar i alla fall till på fredag. Lite bilder och åsikter kan du läsa om idag.

För oss är detta den platsen som passar oss bäst för att stanna länge i Porto Covo. Det finns en camping till, men den tilltalar inte oss. Det fanns en ställplats förut, men den är stängd nu, så det är endast dessa två campingar att välja på när en kommer med husbil. Fricamping är förbjudet med tydliga skyltar överallt. Costa do Vizir är dessutom Approved by Bo i husbil för detta är faktiskt den bästa platsen vi bott på, på väldigt länge.

costa do vizir

Infarten och receptionen till Costa do Vizir

Costa do Vizir Camping

Vi står på premiumplatserna, exakt vad det betyder vet vi inte för ACSI gäller även för dessa platser. Här står en på grus och varje pitch är enormt stor, med el (10A tror vi, kanske 16) och vatten till varje plats. I det lilla premiumområdet, med ca 20 platser, finns även serviceplattan, med tömning av grått, svart samt att en där har tillåtelse att tvätta bilen. Dock ingen ställning tillgänglig.

Det finns även fler områden med pitchar, men de andra är på gräs och en del av platserna har mycket skugga.

Premium området med enorma pitchar

Här är vägen till ett bo-område med mycket gräs, används nog mest till tält då de är ganska små pitchar.

Ett av de andra pitch-områdena

Yelloh! tog över Costa do Vizir Camping den 1/1 2020 och de har stora utvecklingsplaner. Bland annat så har området med långliggare röjts helt och hållet, där ska det byggas bungalows. Det stora servicehuset i det området kommer att byggas om till ett spa med varm inomhuspool. Fler pitchar ska göras om till premiumstandard.

Restaurangen på campingen är de tydligen kända för, vi har dock inte provat den. Finns flera öppna restauranger i Porto Covo också.

Servicehuset har massor av duschar och handfat, samt diskhoar och även ett antal handtvättfat. I duschen finns det alltid varmvatten, kan ta tid att få fram det ibland. I diskhoarna är det dock värre med varmvattnet. Ibland har en tur att få diska i varmt vatten, men oftast är det ljummet. I handdiskhoarna finns bara kallt vatten tillgängligt. Vi har diskat i FrankieBoy istället och handtvättat med varmvatten som vi värmt upp i husbilen.

Toaletter till höger och duschar till vänster. Rymliga och rena med avdelare så kläderna inte blir blöta.

Massor av handfat

Handtvättskar – totalt 8 stycken, dock utan varmvatten.

På sommaren gästas campingen mest av spanjorer och portugiser, nu på lågsäsong är det inte ens halvfullt. En salig blandning av nationaliteter. Här finns utomhuspool som vi inte testade mer än att doppa fötterna trots att vi haft några riktigt sköna och varma dagar.

Campingen är välskött, ogräs rensas ofta och vi märker förberedelser för högsäsongen då husen även tvättas på utsidan. Bungalows har varit belagda även nu, på helgerna har det varit lite familjer här. Men fortfarande väldigt lite beläggning nu på vintern. Kanske det ändras när de fått igång spahuset!

Välskötta grönytor, här gången till poolen

Värme kräver solskydd, vilket återspeglas i glasögonen 😀 Servicehus i bakgrunden.

Bungalowområde med välskött trädgård

Poolområdet, öppet året om men inte uppvärmd

Campingens läge är grymt bra! Max 500 m från havet och ungefär samma avstånd in till marknadshuset. Enda nackdelen är väl egentligen att här inte finns en välsorterad mataffär, utan en då behöver ta sig 20km till Sines. Lilla matbutiken, fiskstånd, grönsaksstånd, slaktare och bageri kommer en ju dock långt med och allt det finns på kort promenadavstånd.

Med ACSI kostar en pitch €18,- och det gäller även för preimumplatserna. Vi som står 21 dagar får rabatt och betalar €16,-/natt. Hundar kostar €6,-/natt (vilket inte verkar avskräcka för det är mycket hundar här).

Finns också inlägg med bilder från omgivningarna och även från lilla samhället Porto Covo.

Vi lär definitivt återvända hit, och då förhoppningsvis kunna bada i varm pool!

/Anna & Roger