Costa do Vizir, camping i Porto Covo

I drygt två veckor har vi stått här på Camping Costa do Vizir i Porto Covo och vi stannar i alla fall till på fredag. Lite bilder och åsikter kan du läsa om idag.

För oss är detta den platsen som passar oss bäst för att stanna länge i Porto Covo. Det finns en camping till, men den tilltalar inte oss. Det fanns en ställplats förut, men den är stängd nu, så det är endast dessa två campingar att välja på när en kommer med husbil. Fricamping är förbjudet med tydliga skyltar överallt. Costa do Vizir är dessutom Approved by Bo i husbil för detta är faktiskt den bästa platsen vi bott på, på väldigt länge.

costa do vizir
Infarten och receptionen till Costa do Vizir

Costa do Vizir Camping

Vi står på premiumplatserna, exakt vad det betyder vet vi inte för ACSI gäller även för dessa platser. Här står en på grus och varje pitch är enormt stor, med el (10A tror vi, kanske 16) och vatten till varje plats. I det lilla premiumområdet, med ca 20 platser, finns även serviceplattan, med tömning av grått, svart samt att en där har tillåtelse att tvätta bilen. Dock ingen ställning tillgänglig.

Det finns även fler områden med pitchar, men de andra är på gräs och en del av platserna har mycket skugga.

Premium området med enorma pitchar
Här är vägen till ett bo-område med mycket gräs, används nog mest till tält då de är ganska små pitchar.
Ett av de andra pitch-områdena

Yelloh! tog över Costa do Vizir Camping den 1/1 2020 och de har stora utvecklingsplaner. Bland annat så har området med långliggare röjts helt och hållet, där ska det byggas bungalows. Det stora servicehuset i det området kommer att byggas om till ett spa med varm inomhuspool. Fler pitchar ska göras om till premiumstandard.

Restaurangen på campingen är de tydligen kända för, vi har dock inte provat den. Finns flera öppna restauranger i Porto Covo också.

Servicehuset har massor av duschar och handfat, samt diskhoar och även ett antal handtvättfat. I duschen finns det alltid varmvatten, kan ta tid att få fram det ibland. I diskhoarna är det dock värre med varmvattnet. Ibland har en tur att få diska i varmt vatten, men oftast är det ljummet. I handdiskhoarna finns bara kallt vatten tillgängligt. Vi har diskat i FrankieBoy istället och handtvättat med varmvatten som vi värmt upp i husbilen.

Toaletter till höger och duschar till vänster. Rymliga och rena med avdelare så kläderna inte blir blöta.
Massor av handfat
Handtvättskar – totalt 8 stycken, dock utan varmvatten.

På sommaren gästas campingen mest av spanjorer och portugiser, nu på lågsäsong är det inte ens halvfullt. En salig blandning av nationaliteter. Här finns utomhuspool som vi inte testade mer än att doppa fötterna trots att vi haft några riktigt sköna och varma dagar.

Campingen är välskött, ogräs rensas ofta och vi märker förberedelser för högsäsongen då husen även tvättas på utsidan. Bungalows har varit belagda även nu, på helgerna har det varit lite familjer här. Men fortfarande väldigt lite beläggning nu på vintern. Kanske det ändras när de fått igång spahuset!

Välskötta grönytor, här gången till poolen
Värme kräver solskydd, vilket återspeglas i glasögonen 😀 Servicehus i bakgrunden.
Bungalowområde med välskött trädgård
Poolområdet, öppet året om men inte uppvärmd

Campingens läge är grymt bra! Max 500 m från havet och ungefär samma avstånd in till marknadshuset. Enda nackdelen är väl egentligen att här inte finns en välsorterad mataffär, utan en då behöver ta sig 20km till Sines. Lilla matbutiken, fiskstånd, grönsaksstånd, slaktare och bageri kommer en ju dock långt med och allt det finns på kort promenadavstånd.

Med ACSI kostar en pitch €18,- och det gäller även för preimumplatserna. Vi som står 21 dagar får rabatt och betalar €16,-/natt. Hundar kostar €6,-/natt (vilket inte verkar avskräcka för det är mycket hundar här).

Finns också inlägg med bilder från omgivningarna och även från lilla samhället Porto Covo.

Vi lär definitivt återvända hit, och då förhoppningsvis kunna bada i varm pool!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Costa do Vizir, camping i Porto Covo”

 1. Profilbild för Kenth
  Kenth

  Det där ser ju riktigt bra ut. Skulle passa oss perfekt. Nästa gång kanske vi kommer fram enda till Portugal. Nu har vi 20 dagar kvar i Thailand

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att höra Kenth då kanske även det finns spa här!

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Trevligt när det vill utveckla och gå framåt. Och priset är ju väldigt bra för att vara en Yelloh camping.. De är inte kända för lågt pris…!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi gillar också när det utvecklas och inte bara lever på långliggare. Yelloh i Algarve, tar €20 med Acsi – skulle väl tro denna blir i samma nivå i takt med utvecklingen.

 3. Profilbild för Lena

  Låter toppen! Bra att Yellow tar över. Då lär det bli ordning på torpet. Ta bara en sån sak att rensa bort långliggarna. Det skulle Villasol i Benidorm behöva lära sig något av. Ha det så gött! ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Det är redan bra och kommer bli ännu bättre. Vi lär definitivt återvända.

 4. Profilbild för Monica
  Monica

  Hej Jag vill rekommendera Penich och den lilla byn Baleal om ni är på väg uppåt och inte varit där ;). Så mysigt i stormen att följa er. Tack för inspiration.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi var i Peniche förra året, men kommer återvända i år för att hänga med kompisar som är där för att surfa, om inte annat. Baleal känner jag inte till, ska genast kolla in. Tack!

 5. Profilbild för Christina
  Christina

  Vi hamnade i Porto Covo och camping Vizir av en slump för några år sedan och har återvänt. Det är något speciellt med den platsen, hade aldrig hört talas om den tidigare heller. Senast betalade vi 20 eur utan acsi. Har varit där i september/oktober och då badat i poolen. Ingen trängsel, ibland var vi helt ensamma nere på husbilsplatsen. Något matställe såg vi aldrig bara en miniaffär som var öppen ett par timmar/dag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej här är ingen trängsel, fast idag är det näst intill fullt på husbilsdelen bakom poolen. Tre svenskar till faktiskt. I samma hus som miniaffären finns en restaurang. Kanske är helt ny?

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.