Våra fem snabba idag handlar om saker, hundar och olika typer av vatten.

Två månader sedan vi fick ihop fem snabba. Men nu är det dags för fem helt olika saker igen.

Havet

Vill tillägna en av de fem snabba till havet. Alltså det är så enormt häftigt att kunna njuta av detta mäktiga element. Bad, glittret, ljudet, doften, rörelsen.. ja det är ljuvligt att ha närheten till havet. Att somna till klucket mot klipporna, att vakna till ljudet av fiskmåsarna. Ja det är faktiskt okej när vi står vid havet. Tycker det varit färre av de skränande fåglarna i år.

Crocs även för Roger

Jag köpte mina första Crocs typ 2008. Har haft samma par sen dess och använder dem dagligen. Älskar när saker håller så länge trots idogt användande, stämmer bra med vår livsfilosofi! Roger har ogillat de fula skorna och har aldrig velat ha ett par. Han har istället köpt Echo, Sketcher och andra märken för att hitta sin hållbara favorit. Även om något par här och där varit bra så har många varit kassa. Nu har han köpt en variant av Crocs, så ska bli spännande att se om han inser att de är världens skönaste sko!

Rogers Crocs!

rosa crocs

Annas nya crocs, håller de i 12 år också tro?

Ingen gråvattentömning på rastplatser!

Roger såg en länk i en Facebook grupp där vi fick lära oss att det inte är tillåtet att tömma gråvatten i latrintömningen på Vägverkets rastplatser.

Nej, gråvatten kan du inte tömma alls, det får inte tömmas i dagvattenbrunnar eller blandas med latrintömning.

Det har hänt att vi har hinkat gråvatten där, men det kommer vi så klart aldrig göra igen! Vill dela med oss av det här, ifall det är någon mer som trott det var okej. Här kan ni läsa på Vägverket.

Hundägare –  hör ni inte när er hund skäller?

Skällande hundar… Självklart störs vi inte av ett skall här och där. Men då det gnys och/eller skälls mer eller mindre konstant när hunden är vaken blir irritationen hög inne i FrankieBoy.

Funderar på om det är så att hundägare till slut inte hör hundens skall. Vad är annars orsaken till att skallen får fortsätta utan tillsägelse? Är väldigt intresserad av att få svar på denna frågan, för vi kanske kan slippa bli irriterade om vi har mer kunskap och därmed en förståelse för dilemmat. Ska tilläggas att det inte är valpar som irriterar oss, utan vuxna hundar.

Armstödsskydden var värdelösa

Jag stickade för en tid sedan skydd för armstöden på stolen, eftersom det blir både slitet och smutsigt där. Men de var inte alls bra,  de vred sig och var för fula. Så de har jag faktiskts slängt nu. Var värt ett försök i alla fall!

Översta bilden är från Tjörn, sommaren 2019

/Anna & Roger