svenska klippor

Crocs, gråvatten och skällande hundar

Våra fem snabba idag handlar om saker, hundar och olika typer av vatten.

Två månader sedan vi fick ihop fem snabba. Men nu är det dags för fem helt olika saker igen.

Havet

Vill tillägna en av de fem snabba till havet. Alltså det är så enormt häftigt att kunna njuta av detta mäktiga element. Bad, glittret, ljudet, doften, rörelsen.. ja det är ljuvligt att ha närheten till havet. Att somna till klucket mot klipporna, att vakna till ljudet av fiskmåsarna. Ja det är faktiskt okej när vi står vid havet. Tycker det varit färre av de skränande fåglarna i år.

Crocs även för Roger

Jag köpte mina första Crocs typ 2008. Har haft samma par sen dess och använder dem dagligen. Älskar när saker håller så länge trots idogt användande, stämmer bra med vår livsfilosofi! Roger har ogillat de fula skorna och har aldrig velat ha ett par. Han har istället köpt Echo, Sketcher och andra märken för att hitta sin hållbara favorit. Även om något par här och där varit bra så har många varit kassa. Nu har han köpt en variant av Crocs, så ska bli spännande att se om han inser att de är världens skönaste sko!

Rogers Crocs!
rosa crocs
Annas nya crocs, håller de i 12 år också tro?

Ingen gråvattentömning på rastplatser!

Roger såg en länk i en Facebook grupp där vi fick lära oss att det inte är tillåtet att tömma gråvatten i latrintömningen på Vägverkets rastplatser.

Nej, gråvatten kan du inte tömma alls, det får inte tömmas i dagvattenbrunnar eller blandas med latrintömning.

Det har hänt att vi har hinkat gråvatten där, men det kommer vi så klart aldrig göra igen! Vill dela med oss av det här, ifall det är någon mer som trott det var okej. Här kan ni läsa på Vägverket.

Hundägare –  hör ni inte när er hund skäller?

Skällande hundar… Självklart störs vi inte av ett skall här och där. Men då det gnys och/eller skälls mer eller mindre konstant när hunden är vaken blir irritationen hög inne i FrankieBoy.

Funderar på om det är så att hundägare till slut inte hör hundens skall. Vad är annars orsaken till att skallen får fortsätta utan tillsägelse? Är väldigt intresserad av att få svar på denna frågan, för vi kanske kan slippa bli irriterade om vi har mer kunskap och därmed en förståelse för dilemmat. Ska tilläggas att det inte är valpar som irriterar oss, utan vuxna hundar.

Armstödsskydden var värdelösa

Jag stickade för en tid sedan skydd för armstöden på stolen, eftersom det blir både slitet och smutsigt där. Men de var inte alls bra,  de vred sig och var för fula. Så de har jag faktiskts slängt nu. Var värt ett försök i alla fall!

Översta bilden är från Tjörn, sommaren 2019

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

23 svar till ”Crocs, gråvatten och skällande hundar”

 1. Profilbild för Kristina Svensson

  En gissning är att skällande vuxna hundar är hundar som är lämnade ensamma utan att vara tränade på det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det kan det ju vara då hundarna ör ensamma. Men det händer väldigt ofta, och är det vi mest funderar kring, när flocken är samlad utanför husbilen.

   1. Profilbild för Kristina Svensson

    Ja då är det skumt.
    Det händer ju att hundar ”vaktar” och skäller på oväntade ljud eller besökare men då är det ju tillfälligt. Så även om det är irriterande så går det ju snabbt över.

    1. Profilbild för Kristina Svensson

     Så resultatet av detta resonemang blir att antagligen bryr sig inte husse och matte. Vilket är slött.

     1. Profilbild för Anna
      Anna

      Ja och jag tycker synd om hunden (för jag har lärt mig att de gillar ramar..)

    2. Profilbild för Anna
     Anna

     Exakt, tillfälligt skällande är ju naturligt och sällan irriterande.

     1. Profilbild för Kristina Svensson

      Japp, jag tycker också synd om hunden för hunden mår bättre om den vet exakt vad den förväntas göra i flocken. Och att stå och skälla i timmar i sträck är inget tecken på lycklig hund.

   2. Profilbild för Åsa på husbilsresa.se

    Skällande hundar hör du oavsett om de är ensamma eller inte. Det handlar nog mer om träning och uppfostran. Något annat som jag tycker är lite läskigt är allt kissande på allmänna ytor, som gräs. Gillar att gå barfota i det mjuka gräset, men är det mycket hundar runt omkring undviker jag det. Och så ser man då och då små barn som tultar omkring i eländet. Inte så trevligt. Men vill säga att jag inte har något emot hundar som ägarna har pli på och som rastas utanför allmänningar????

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Jag vågar inte gå barfota längre – något jag älskar! Jag har inte tänkt på annat än glasskärvor och annat som folk kastar omkring sig, men det är ju inte mysigt med kiss heller..

 2. Profilbild för Ove
  Ove

  Min tanke
  Havet är vackert för besökare, är således ingen ”båt” människa.
  Crocs köpte mina första för elva år sedan och de funkar fortfarande, perfekt istället för träskor då jag har en ”toffelknut” mitt uppe på min ena fot.
  Skällande hundar är elände för omgivningen och en styggelse för en understimulerad stackars hund. Vi har två i närområdet som står i hundgården och skäller dagarna i ände, ett fall för länsstyrelsen då djur far illa ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är inte heller båtmänniskor, men vi älskar att vara i havet. Bada, surfa, leka och njuta. Tänker oxå att de hundar som skäller inte mår bra.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Skällande hundar är jobbigt och jag blir faktiskt irriterad när ägarna inte säger till fast de är bredvid. Nån gång har vi haft en skällande, ylande hund i bilen bredvid och ägarna borta. Då har vi sagt till när ägarna kommit tillbaka och de hade inte en aning om att hunden var skällig/orolig och ledsen. De blev tacksamma för vi sa till.
  Vad gäller gråvattnet skulle jag vilja få en förklaring till trafikverkets Förbjudet om varför och vart vi i så fall kan tömma det, men har inte fått svar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra att ni informerat när ni märkt att hundar skäller vid ensamhet, det har vi också gjort. Ang. vägverket så tänker jag att det kanske inte är deras ansvar? Finns ju tömningsmöjligheter på varenda camping och många ställplatser. Men visst hade det varit bra om varje kommun öppnade upp en tömning vid sina reningsverk, som Ulricehamn har.

 4. Profilbild för Barbro

  Kan bara instämma i din fråga om skällande hundar.
  Det vill jag också gärna ha svar på. Hur kan ägarna INTE reagera?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Då hoppas vi någon med hund som skäller jämt kan berätta för oss!

 5. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  HAVET saknar vi som sjutton alltså vårt medelhav utan maneter 🙂
  Crocs kan man inte leva utan, har gått i mina Crocs flippflopp i flera år, köper nya när hälkudden börjar bli tunn. Tre år i rad hela året. NU MÅSTE vi säkert ta på oss nått tyngre i höst när snön kommer 🙂
  GRÅVATTEN ett bekymmer ibland men samtidigt säger vissa att det går att tömma i diken då det ju bara är lite tvål och diskmedel. VÄRRE är att båtfolket inte har någonstans att tömma toaletter fast det är lag på att inte tömma i havet. Kommunerna anser inte att det är deras problem.
  HUNDAR. Vi har råkat ut för att stå bredvid husbil med gråtande hund en hel dag, när de kom på kvällen sa vi inget. MEN på morgonen då det tänkte försvinna så sa vi att i Sverige hade vi ringt polisen om man skött sina hundar så. DE tog med sig dem och åkte nästa dag 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förstår ni saknar ert hav, hoppas ni kan återvända nästa vinter. Att tömma grått i diken är inte ok. Bra ni sa ifrån om hundarna!

 6. Profilbild för Nilla

  Vi har ju hund, och missade att beställa en som inte skäller ????. Sen e det ju frågan om vad man menar med hela tiden ????. Vår skäller mest på hundar som går för nära oss och när någon kommer, sjukt irriterande och vi jobbar på att får bort det för det är verkligen det värsta jag vet!

  Men det där med att inte säga till hunden när den skäller kan bli för mycket det med!! Var på Apelviken för nått år sedan och en hund ett par platser bortanför vår, skällde i ett, Men det värsta där var ”matten” som gapade mer på hunden (mycket högre) än vad hunden skällde ????.
  Det är väl en mindre kul grej med husbilsåkande… man vet aldrig vilka grannar man får ???????????? kan bli sjukt bra men oxå lika dåligt ????
  P.s Crocs är ett måste ???? (har ett par slipins oxå, skönare när det är så här varmt!!!
  Ha en go helg!☀️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så bra ni kämpar på, det kommer säkert lösa sig, han är väl bara valp än 🙂 Exakt, grannarna är verkligen ett lotteri!

 7. Profilbild för Stina Jordanson
  Stina Jordanson

  Vi har trätt över ett par sockar på våra armstöd. De fungerar alldeles utmärkt och är slitstarka.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det har vi sett hos många, men tyckte det var kul att prova göra egna. Jag får sticka sockar helt enkelt 🙂

 8. Profilbild för Husbilen Ventilen
  Husbilen Ventilen

  Vi har lärt våra hundar (bara en nu) skäller de åker de in i korgen i husbilen, bara att välja ????????. Det är ju upp till husse o matte att sätta gränserna. Lady kan ligga utanför bunden utan att säga ett ljud, bara njuta i ????????????
  Ha det gott // kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ett bra tips till andra hundägare! Ja det är väl goare mår hela flocken kan få njuta tillsammans istället. Kram

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.