Då var det dags igen, jag är nyförälskad!

Då var det dags igen, jag är nyförälskad!

Att resa som vi gör är verkligen helt fantastiskt, att se så många olika platser. Att bli förälskad om och om igen.

Senast jag kände en riktigt stark känsla för en plats var när vi var i Agua Amarga i Spanien. Men när jag kom ut till klippavsatsen i Portimão utmed Algarvekusten i södra Portugal häromdagen började tårarna stiga inom mig. Jag blev så tagen av utsikten. Jag blev otroligt berörd. Förälskelsen slog till med dunder och brak. Hade det funnits en sittplats på just den platsen hade jag nog blivit sittande där ett tag. Bara för att ta in allt och låta känslorna komma.

Men vi promenerade utmed kusten västerut och sedan österut. Jag har miljoner med bilder känns det som. Jag filmade och la ut på stories på Instagram (här är alla filmer från Portugal). Jag ville verkligen dela med mig av mina känslor och min enormt starka upplevelse. Men det går ju inte. Inte på riktigt.

Jag är förälskad igen. Vid första ögonkastet av denna kustlinje i Algarve. Så vi stannar här. Åtminstone tills den första förälskelsen lagt sig lite. Men.

Det finns ingen bra plats för oss att stå nära havet, parkeringsnatten i Portimao vill vi inte ha igen. I Alvor var det geggigt, inne i Lagos kändes det inte bra… Vi väljer oftast inte fricamping som vi berättat tidigare.

Vi har tagit in på Algarves dyraste camping, Turiscampo, hoppla, så gick det med februaris budget. Men just nu är det viktigare med upplevelserna än sparandet. Och här kan vi även bada i uppvärmda pooler!

Vi behöver tid. Att i lugn och ro utforska den här delen av Europa som vi sett så mycket fram emot. Härifrån kan vi cykla till Lagos och Luz. Ta bussen eller cykla till Sagres och fyren. Sen blir det kanske så att vi hyr en bil för att se lite mer av kuststräckan österut men också upp i bergen. Vi får se.

Den här campingen blir vår bas tills vi känner oss klara för att rulla norråt utmed Portugals västkust, då när vi sett oss tillräckligt mätta på dessa ljuvliga vyer.

Algarve portugal

Algarve portugal

Algarve portugal

Algarve portugal

Algarve portugal

Algarve portugal

Algarve portugal

Algarve portugal

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till “Då var det dags igen, jag är nyförälskad!”

 1. Wow!
  Tack för de fina bilderna och tipsen om mina egna kommande resemål ??®️

 2. Åh nu gör du mig så avundsjuk, så vackert! Vädret ser också fint ut, nu vill jag verkligen börja köra haha (men det ska vi inte). Tack!

 3. Ho ho !
  Vi har bokat denna camping 16 februari-2 mars, då kanske vi ses.
  Dina bilder är så vackra & inspirerande.

 4. Visst är det en fantastisk kuststräcka. Vi stannade till vid Carvoeiro som verkligen var helt fantastiskt. Tyvärr är det riktigt svårt att hitta ställplats just i närheten. Hoppas ni kan njuta riktigt och får fina upplevelser. Campingen ser jättefin ut men kostar för mycket för vår budget.

  • Ja den är helt otrolig! Noterat ner Carvoeiro som besöksmål, tack för tips! Ja ställplatser är verkligen inte lätt här. Ja campingen är fantastisk, och ja den är dyr, och mer än vad vi egentligen vill betala. Men här får vi verkligen väldigt mycket för pengarna. Och om en räknar in alla aktiviteter, varma duschar, heta bad etc. så blir det inte dyrt. För vi utnyttjar allt vad vi orkar 🙂

Translate »