Sammanställningen av december månads utgifter är klar och det blir allt tydligare att det är billigt att leva i Spanien.

December har varit fantastisk på så många sätt. Vi har börjat rulla igen efter ca 7 veckors stillastående och vi har haft en veckas besök av dottern. Jul och nyår har passerat och vi är fulla av energi och lust inför 2019.

Boplatser

Decembers boplatser har kostat oss ca 3600,- och då räknar jag in 200,- för ACSI-kortet för 2019 som vi betalat under december.

Gasol

Under månaden tog gasolen i LPG-tanken (används till spis, ugn och värme när vi inte står på el) nästan slut så vi har fyllt på den, samt att vi numera ju lagar mat en del på vår uteplatta och då behövs små gasolflaskor för det. Totalt har vi köpt gasol för 422,-

Mat

Trots att vi varit tre stycken en av veckorna under december har matkontot ändå landat på ganska exakt 3000,- med bland annat massor av frukt och grönt från marknader.

Restaurang

Vi har varit ute och ätit lite mer i december, det har varit gött! Vi har varit tre på de flesta restaurangnotorna, för vi har så klart betalat dotterns mat. En middag ute är vårt firande av vår förlovningsdag. Totalt åt vi ute för 1800,-.

Kläder

Jo nu har vi shoppat kläder! Två pyjamasar för totalt 92,- 🙂

Hygien

Tvättmaskiner, bunkring av gråvattenkemikalier, toapapper, hushållspapper och hårfärgningsmedel. 800,-

Nöjen

Här hamnar vår hotellnatt i Malaga, dotterns två hotellövernattningar, bussresor samt som vanligt Netflix, Amazon etc. ca 2700,- hamnar detta konto på.

Extra gott

Vi har köpt vin, choklad, chips, cola och annat gott för 1000,- (och vi har bunkrat en hel del av det!)

Levnadskostnader december

Totalt har våra utgifter för att leva här i Spanien i december landat på ca 17 000,-  (inklusive våra fasta utgifter för försäkringar och annat) och då inkluderar det dessutom en extra person under en vecka samt tre hotellövernattningar och ett antal restaurangbesök. Fantastiskt billigt att leva här tycker vi!

Övrigt

I december köpte vi vårt sommartäcke till vindrutan, kokplattan, nya handdukar, galgar, matlådor och nya förvaringslådor för bunkring av vin och matvaror. Det har också handlats elcyklar, 70-årspresent, julkort och frimärken, cykellås, målarböcker, huvudvärkstabletter etc. Men dessa kostnader är irrelevanta för vår redovisning för er, så jag har inte räknat med dem i totalen.

/Anna