billigt leva i spanien

Det är billigt att leva i Spanien

Sammanställningen av december månads utgifter är klar och det blir allt tydligare att det är billigt att leva i Spanien.

December har varit fantastisk på så många sätt. Vi har börjat rulla igen efter ca 7 veckors stillastående och vi har haft en veckas besök av dottern. Jul och nyår har passerat och vi är fulla av energi och lust inför 2019.

Boplatser

Decembers boplatser har kostat oss ca 3600,- och då räknar jag in 200,- för ACSI-kortet för 2019 som vi betalat under december.

Gasol

Under månaden tog gasolen i LPG-tanken (används till spis, ugn och värme när vi inte står på el) nästan slut så vi har fyllt på den, samt att vi numera ju lagar mat en del på vår uteplatta och då behövs små gasolflaskor för det. Totalt har vi köpt gasol för 422,-

Mat

Trots att vi varit tre stycken en av veckorna under december har matkontot ändå landat på ganska exakt 3000,- med bland annat massor av frukt och grönt från marknader.

Restaurang

Vi har varit ute och ätit lite mer i december, det har varit gött! Vi har varit tre på de flesta restaurangnotorna, för vi har så klart betalat dotterns mat. En middag ute är vårt firande av vår förlovningsdag. Totalt åt vi ute för 1800,-.

Kläder

Jo nu har vi shoppat kläder! Två pyjamasar för totalt 92,- 🙂

Hygien

Tvättmaskiner, bunkring av gråvattenkemikalier, toapapper, hushållspapper och hårfärgningsmedel. 800,-

Nöjen

Här hamnar vår hotellnatt i Malaga, dotterns två hotellövernattningar, bussresor samt som vanligt Netflix, Amazon etc. ca 2700,- hamnar detta konto på.

Extra gott

Vi har köpt vin, choklad, chips, cola och annat gott för 1000,- (och vi har bunkrat en hel del av det!)

Levnadskostnader december

Totalt har våra utgifter för att leva här i Spanien i december landat på ca 17 000,-  (inklusive våra fasta utgifter för försäkringar och annat) och då inkluderar det dessutom en extra person under en vecka samt tre hotellövernattningar och ett antal restaurangbesök. Fantastiskt billigt att leva här tycker vi!

Övrigt

I december köpte vi vårt sommartäcke till vindrutan, kokplattan, nya handdukar, galgar, matlådor och nya förvaringslådor för bunkring av vin och matvaror. Det har också handlats elcyklar, 70-årspresent, julkort och frimärken, cykellås, målarböcker, huvudvärkstabletter etc. Men dessa kostnader är irrelevanta för vår redovisning för er, så jag har inte räknat med dem i totalen.

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Det är billigt att leva i Spanien”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Visst är det billigt här! Jag kan nästa känna mej lite ledsen när folk hemma säger att de aldrig köper nåt annat än svenska varor och därmed kan man inte åka utomlands (jo jag har nån bekant som säger så) Då tänker man inte att Arla, Felix mm inte är svenskt. Här finns så otroligt mycket bra livsmedel. Visst, nåt kött är kanske antibiotokabesprutat men vi lever mest på obesprutad frukt, närfångad fisk och skaldjur. Gott o billigt
  Trevlig helg

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   I Sverige handlar vi gärna svensktproducerat, när det går, i Spanien gärna spanskt 🙂

 2. Profilbild för May
  May

  Nej,absålit inte att leva billigt i Spanien(malaga)det är inte så billigt som ni säger. Jag har bott Malaga 4 år

  Ock deppat för alla sett.utom vädret.dessutom här i spanien lika dyrt som i Sverige…äntligen jag flyttar till Stockholm

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kan du köpa mat för 1500,-/mån per vuxen i Sthlm så tror jag många stholmare vill veta var du handlar 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi tycker också det är biligare att leva i Spanien(Canaris) 🙂
  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Är Canaris dyrare än fastlandet eller lika tror du? Vi har aldrig varit där nämligen 🙂

 4. Profilbild för Reiselinda

  Jag gillar era utgiftssummeringar. Intressant information inför eventuella framtida resor! Spanien verkar verkligen som det går att komma undan utan för stora kostnader. Och all härlig frukt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Linda! Ja i Spanien kan en leva billigt. Om en vill fricampa också så blir det ju ännu billigare. Fricampingsmöjligheterna minskar, men det finns fortfarande en hel del platser kvar.

Vädret

Ourique, PT
11°
Klart
06:1720:41 WEST
TorFreLörSönMån
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
29°C / 11°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.