En dags glasning

Vi började inte förrän vid 12-tiden av olika anledningar, å andra sidan höll vi på till närmare 21.

Idag har vi hunnit med en långsida, både tak- och vägg-glas är på plats. Tätningslister är ditsatta och vi har även fogat glaset på tre kanter. Vi vill ju inte göra ett helt tätt växthus, utan vill ju ha ventilation, men vi vill ju inte att det ska vara risk att glaset spricker när det ligger direkt mot plåten och det blir ju mindre läckage av regn om man tätat i överkanten och på sidorna.

Det är ju tur Roger är glasmästare! Vissa av glasen fick han skära av lite på för att de skulle passa! Anledningen är nog att vår grund är ca 4cm för liten, så vi har fått knö ihop profilerna lite. Men men, det är sånt man får ta när man köper ett begagnat utan korrekta ritningar. Dessutom är glasen väldigt anlöpta så de ser smutsiga ut, men det bryr jag mig inte om. Kan ju inte byta ut dem för det, utan får vänta tills de går sönder!

Imorgon är målet att den andra långsidan ska bli klar, och på påskdagen hoppas vi kunna avsluta glasningen med gavlarna!

Jag är så glad, det är så härligt att börja planera för möbleringen av växthuset!

Idag har all förodling fått stå ute på altanen i skydd av glas och med fiberduk över sig. En del av chiliplantorna ser lite ledsna ut, hoppas de piggnar på sig under nattens vila.

Publicerat:

i:

4 svar till ”En dags glasning”

 1. Profilbild för Annika

  Vilken tur nu har haft med vädret.
  Det där med glasning är inte lätt alltid. Bra att ha en man som kan.
  När vi glasade så satte vi alla glasen på fel håll. jg har isoler glas för jag fick tipset att det blir inte så mycket imma då. De hade inte märkt glasen så vis vände alla utom 3 på fel håll.
  Ha en forsatt bra helg
  Annika

 2. Profilbild för Anna

  Vädret är helt kanon! Har man energiglas så måste det ju sitta åt rätt håll, konstigt att de märkte glasen! Isolerglas hade förstås varit jättebra, men även om vi har eget glasmästeri så blir det ju väldigt mycket pengar att isolera ett sånt stort växthus, dessutom är ju inte profilerna anpassade för det. Förhoppningsvis kan jag bygga ett växthus till om några år, ett litet med isolerglas för övervintring och förodling :-). Knappt hinner det första växthuset komma upp innan jag önskar mig mer… suck.. jag blir aldrig nöjd..hihi

 3. Profilbild för Annalena

  Lycka till med ert växthus! Det är ju perfekt väder att jobba ute iallafall, vi har beställt ett litet växthus som kommer nästa vecka men det går ju inte riktigt jämföra med erat stora men man ska ju börja någonstans…

  Trevlig helg Annalena

 4. Profilbild för SnyggaLillaLoppan

  jösses vad härligt och perfekt väder !! Jag jobbar ett par timmar till sen bär det iväg hem för NJUT!

  kram och Glad Påsk!

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.