Är lite sur på det fantastiska och förrädiska havet just nu. Jag pajade nämligen en SUP av ett ögonblicks misstag.

Vågorna är inte stora, de slår emot stranden, som under vattnet ett par meter ut är formad som en vägg av småsten. Inga konstigheter, så ser det ut överallt utmed kusten, men ofta är det sand, inte stenar.

Jag bar ut SUPen och la den med fenan utåt, som alltid, på ett bra avstånd från stenväggen. Vågorna kom inte så högt att de kunde flytta brädan. Böjde mig ner för att sätta fast remmen runt ankeln och i samma ögonblick kommer en stor våg och drar med sig SUPen ut. Jag håller i remmen, som sträcks ordentligt och sen hör jag en dov och väldigt kraftig smäll. Brädan kommer tillbaka med nästa våg och jag ser då att fenan saknas. Skyndar mig att flytta upp brädan högre upp på stranden och ger mig ner i vattnet och hittar fenan! Och den är hel!

Men när jag kommer upp till brädan och ska sätta fast fenan igen ser jag att hela fenbasen (fästet i brädan) har spruckit. Det går inte heller att trycka ihop sprickan. Ledsen och frustrerad väntar jag på att Roger ska komma och kika.

trasig SUP

Här är en av sprickorna i. fenbasen.

Inget vi kan åtgärda på stranden så jag sätter mig i solen och deppar lite. Att jag alltid ska vara så klantig! Tyckte jag var försiktig, men mitt älskade hav visade mig tydligt att jag aldrig kan kontrollera havet.

Att laga den verkar näst intill omöjligt, då risken att tappa fenan är stor eftersom hålet för fenan är för brett. Vi har varit i kontakt med firman vi köpte brädan av och de kan nog hjälpa oss att byta ut fenbasen i Sverige i sommar. Men börjar med att leta efter någon här i Spanien – jag menar här finns ju surfskolor och surffirmor överallt 🙂 Dessutom är fenfästet inte någon ovanlig variant så har vi tur är detta inte första gången som det händer och lösningen kanske finns bara runt hörnet.

Vi har två brädor så vi får turas om tills detta är löst. På översta bilden står jag på botten intill stenväggen, inte direkt långgrunt.

/Anna