sup

En SUP har gått sönder

Är lite sur på det fantastiska och förrädiska havet just nu. Jag pajade nämligen en SUP av ett ögonblicks misstag.

Vågorna är inte stora, de slår emot stranden, som under vattnet ett par meter ut är formad som en vägg av småsten. Inga konstigheter, så ser det ut överallt utmed kusten, men ofta är det sand, inte stenar.

Jag bar ut SUPen och la den med fenan utåt, som alltid, på ett bra avstånd från stenväggen. Vågorna kom inte så högt att de kunde flytta brädan. Böjde mig ner för att sätta fast remmen runt ankeln och i samma ögonblick kommer en stor våg och drar med sig SUPen ut. Jag håller i remmen, som sträcks ordentligt och sen hör jag en dov och väldigt kraftig smäll. Brädan kommer tillbaka med nästa våg och jag ser då att fenan saknas. Skyndar mig att flytta upp brädan högre upp på stranden och ger mig ner i vattnet och hittar fenan! Och den är hel!

Men när jag kommer upp till brädan och ska sätta fast fenan igen ser jag att hela fenbasen (fästet i brädan) har spruckit. Det går inte heller att trycka ihop sprickan. Ledsen och frustrerad väntar jag på att Roger ska komma och kika.

trasig SUP
Här är en av sprickorna i. fenbasen.

Inget vi kan åtgärda på stranden så jag sätter mig i solen och deppar lite. Att jag alltid ska vara så klantig! Tyckte jag var försiktig, men mitt älskade hav visade mig tydligt att jag aldrig kan kontrollera havet.

Att laga den verkar näst intill omöjligt, då risken att tappa fenan är stor eftersom hålet för fenan är för brett. Vi har varit i kontakt med firman vi köpte brädan av och de kan nog hjälpa oss att byta ut fenbasen i Sverige i sommar. Men börjar med att leta efter någon här i Spanien – jag menar här finns ju surfskolor och surffirmor överallt 🙂 Dessutom är fenfästet inte någon ovanlig variant så har vi tur är detta inte första gången som det händer och lösningen kanske finns bara runt hörnet.

Vi har två brädor så vi får turas om tills detta är löst. På översta bilden står jag på botten intill stenväggen, inte direkt långgrunt.

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”En SUP har gått sönder”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Aj då med det finns säkert nån som kan hjälpa er så det blir fixat. Tänkte faktiskt på er och supen häromdan, eftersom jag såg en firmabil i Albufeira som det stod ”I ❤️ SUP” på.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det ordnar sig, annars får vi fortsätta att turas om 🙂 Glad att du tänker på oss ibland! <3

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Oj, va trist, hoppas det fixar sig snart. Måste vara fantastiskt att det är så varmt i vatten ff. Kram på er

  1. Profilbild för Nils Åke Hansson

   Ska säkert gå att lösa, men
   tråkigt att det händer.

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Ja det är trist när det händer, men som du säger, det löser sig säkert.

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Det fixar sig säkert och ja vi njuter av den lagoma värmen. Verkligen. Kram!

 3. Profilbild för Lena

  Nej, vad trist! Men det är nog som du säger, att det finns någon surffirma i Spanien som kan hjälpa er. Själva ska vi få hjälp med värmepannan idag. Sen upptäckte vi just att kylskåpet krånglar också. Inte bara en sak…. Troligen är det brännaren som behöver rengöras, så förhoppningsvis kan vi fixa det själva. ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja himla trist, men ja det löser sig nog. Håller tummarna för att det löser sig med både värme och kyla.

 4. Profilbild för Rolle o Carina
  Rolle o Carina

  Inte så kul,hoppas på hjälp runt hörnet då!

  Trevlig Helg…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, vi hoppas på det!

 5. Profilbild för Marita
  Marita

  Hoppas det löst sig! Ha det bra ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   inte än, men det ordnar sig när vi bestämmer oss för att lösa det 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.