Det finns många olika bars i handeln, perfekta för mellanmål eller innan/efter träning t.ex. Men alla smakar inte så väldigt gott.

Jag ramlade över ett recept som jag justerade lite efter mina egna smaker och fick ihop en bar som jag tycker är riktigt god och perfekt mättande när det suger till magen. Detta recept är raw och jag rekommenderar dig att använda ekologiska produkter för din hälsas skull.

Originalreceptet innehöll nästan dubbelt så många dadlar, men det kändes väldigt onödigt, men önskar du mer sötma kan du ju lägga i ett par till.

10 bars
(eller fler el. färre beroende på hur stora du gör dem)

Ingredienser

  • 10 urkärnade dadlar
  • ½ dl mandlar
  • ½ dl naturella cashewnötter
  • ½ dl kakao
  • 3 msk kakaonibs (minst!)
  • 6 msk hampafrön
  • 1 msk chiafrön
  • 2 tsk macapulver
  • 1 tsk mequitepulver
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk solrosfrön
  • ½ dl torkad aprikos

Gör så här

Blanda alla ingredienserna utom kokos, solrosfrön och aprikos länge i matberedaren. Låt den gå ganska länge för att fettet ur nötterna ska komma ut och binda samman degen. Om det inte blir en klump av degen tillsätt lite aningens vatten.

När du har en fin deg så tillsätt de sista tre ingredienserna och kör matberedaren stötvis så det blir lite bitar i degen.

Lägg ut på plastfolie och tryck ut så du kan skära dina bars i de storlekar du vill.