I fredags fick Roger ett samtal från GT, där han fick frågan om att vara med i en artikel om vår livsstil.

Han svarade ja i tron om att det skulle bli en personlig intervju där vi skulle möta en journalist och fotograf, som när GöteborgsPosten intervjuade. Men samtalet utvecklades istället till en intervju på telefon. Roger kände sig obekväm i situationen men härdade ut.

Från allra första början tackade vi nej till all typ av intervjuer, även förfrågningar från vänner, för vi vill inte exponeras på det viset. Men vi tycker ju det är kul att inspirera och vi har ryckts med av det växande intresset för vårt val att lämna ekorrhjulet och leva utanför det normativa livet. Det är dock inte riktigt den här uppmärksamheten vi önskar, den som kommer av att hamna på förstasidan och löp i tidningar.

löpsedel gtLöpsedel och artikel i GT

Roger cyklade till ICA i Ullared från Åkulla bokskogar igår, för att köpa gurka. Men möttes av våra fejs på löpsedeln! Vi visste vi skulle vara med i lördagens tidning, men löpet var inte väntat. Självklart köpte han tidningen så vi kunde läsa hur det blev efter att vi justerat texten vi fått tillskickad oss. Och jo det är en bra artikel och vi hoppas den kan inspirera andra att ta kliv som de vill göra.

Här kan ni läsa den digitala artikeln

Bara en gång till

Vi har lovat att göra en intervju till i augusti och det blir nog en jättebra grej, men sen är det stopp. Vi kommer inte göra fler intervjuer utan det är bloggen som är vår kanal.

Hoppas folk hittar er blogg och blir inspirerade av äkta människor. Till skillnad från allt fake.

En god vän skrev ovan fina till mig efter artikeln i GP & Ttela. Och jo vi är ärliga och vi vill gärna inspirera, men det är delvis därför vi har den här bloggen och våra Instagramkonton. Det räcker, det är vad vi kan och vill bidra med.

Nu känner vi att vi har gjort vårt i tidningskanalen och väljer att fortsätta leva vårt harmoniska liv utan medial uppmärksamhet och tackar journalisterna och tidningsläsare för visat intresse.

Om vi hade haft som mål att tjäna pengar på vår blogg eller vår livsstil så hade de här artiklarna  troligen legat precis i linje med vad som krävs för att lyckas med det. Men vi söker inte den uppmärksamheten! Vi söker balans i våra liv och medial uppmärksamhet ger oss inte det.

En gång till bara. En bokad intervju. Sen fortsätter vi att tacka nej som vi gjorde innan de här två artiklarna i Göteborgs största tidningar.

Återigen ett aktivt val, vi vill helt enkelt inte mer. Även om det varit kul också att vår livsstil fått sånt utrymme!

/Anna & Roger