En hel del bilar i inomhushallen på Forsbergs i Hyssna hann vi med att inspektera. Och vi hittade faktiskt en favorit.

Som vi berättade i måndags så hängde vi ju på Forsbergs en hel dag och passade på att göra lite research på husbilarna där.  Inte för att vi ska byta husbil, utan endast för att ha lite roligt men också samtidigt lära oss mer om kandidater den dagen vi verkligen är i skarpt läge att byta.

Nu träffade vi ett trevligt par som också lämnat in sin bil för fix, så vi hängde med dem ett bra tag i kaféet. Sen är ju alla som jobbar på Forsbergs ruskigt trevliga och pratsamma, så det blev en del tid med samtal lite överallt. Dessutom gick vi loss i tillbehörsbutiken och handlade lite kemtekniskt och även lite roligare saker. Mer om det en annan dag.

Vi kollade alltså på förvaring, layout, kök, hemkänslan, värmesystem och priset. Våra sex viktigaste punkter för en husbil.

Bürstner Ixeo TL 728G

2020 års modell med 4 250 kg i totalvikt, exakt vad som är lastvikt fick vi inte riktigt grepp om. Garagedörren var för låg för att få in våra cyklar. Den har ALDE vattenburen värme men layouten tilltalade inte oss alls. Köket är för litet och hemkänslan infann sig inte. Priset på den bilen som stod i hallen var 1 078 050,-. bidde inga bilder ens.

Nej, inte en bil för oss. Max 3 punkter som uppfylls.

Bürstner Elegance i 840G

Denna Bürstner väger totalt 5000 kg, precis som FrankieBoy. Garagedörren är nog inget hinder för våra cyklar, för garaget i sig var tillräckligt högt. ALDE värmepanna och en helt ok layout. Köket är gränsfall i storlek och arbetsytor, känns som lite för lite förvaring i skåp också. Inredningen gav ett hemtrevligt intryck. Priset för den här bilen som den står i hallen är 1 499 900,-

Jo, den här bilen skulle gå vidare till andra chansen.

burstner elegans

Trots fängelsegardinerna kändes inredningen trevlig.

Burstner elegans

Går det att ha en stor stekpanna och en större kastrull på spisen samtidigt?

Frankia Yukon

Jo vi klev faktiskt in i en plåtis, Frankias bidrag till vanlife. Det var 7-meters modellen vi kikade in i. Och blev väldigt positivt överraskade. Så smarta lösningar och ett fantastiskt badrum. Visst sängen måste bäddas varje kväll, men om en kan leva med det så.. En hemkänsla kanske vi inte fick, men vi gillade verkligen designen, det är högt i tak, väldigt ljus och många smarta lösningar. Nej det är inget hem för oss, inga cyklar kan lastas inne i bilen och det var Truma värmesystem, som ger för torr miljö för mig (Anna). Priset är högt tycker vi, 1 324 900,-

Nej, inte ett hem för oss. Men väldigt kul att bli så överraskad av en plåtis! 

Frankia Yukon

Ringklocka i badrummet? Finns det room service?

Frankia Yukon

Nej, det är en torklina!

Niesmann-Bischoff Arto 88 B

2019 års modell av en väldigt fin bil med grymt garage och mycket förvaring. Planlösningen inne i husbilen gillar vi skarpt. Tre kaptensstolar och en soffa. Totalvikten är 5500kg så lastvikten har troligen en bra marginal. Det är vattenburen Aldevärme. Grymt badrum med rymlig dusch men köket är i minsta laget. En stark hemkänsla kände vi, matt vit och vackert trä samt smakliga textiler och gedigna handtag. Som den här bilen stod i hallen var priset 1 966 700,-

Vi skulle absolut kunna tänka oss att bo i en sån här bil. Köket och priset är de två tveksamma punkterna av våra sex viktiga.

niesmann-bischoff Arto

Tre kaptensstolar med litet bord, i bilden är extra skivan utdragen. För litet kök för att vara perfekt

niesmann-bischoff Arto

Gillar inredningsstilen!

Frankia 890 GD B Titan

Årets modell av 890 (som var en nyhet 2019). Hade denna funnits när vi köpte FrankieBoy 2018 skulle vi kanske köpt denna istället. Fast den är onödigt lång. Men köket. Underbart! Dessutom har just denna varianten tre kaptensstolar och färre soffyta. Ger ännu större rymd och det tilltalar oss enormt. Totalvikten är 5000 kg, men ska gå att gradera upp till 5500kg. Hemkänslan är enorm, det är ju samma bil som vi fast större och mörkare, vi har valt mycket ljusare inredning för det gillar vi. Men allt känns igen och det känns bra med smarta lösningar som ex. laddstation i bordet. Just detta exemplar kostar 1 970 300,-

Definitivt en favorit! Vi har sneglat på denna sen den kom förra året. Men vi ska inte byta, vi tittar bara. Det är mycket pengar, men det är också mycket bil.

Frankia 890

Köket är avlåååångt. Lite mörk inredning i just detta exemplaret.

Frankie 890 kök

Tydligare bild på köket. Älskar.

Frankia 890

3 kaptensstolar och mycket yta!

Concorde Charisma 920G

Dags att spana in husbilarnas Rolls Royce. Den här har en totalvikt på 7490 kg och lastvikten är säkerligen inte så lite. Garaget är rymligt! Layouten är okej, men är verkligen förvånad över att de inte gör större kök när det finns så mycket utrymme. De har plats för 16 glas i vitrinskåp.. Alde med golvvärme, inga kalla fötter där med andra ord. Vi tycker generellt att Concorde misslyckats med sina val av design, materialval och färger, i alla fall de bilar som stod i hallen. Den här kostar 3 803 400,-

Nej, Concorde är inte för oss. Inte denna och ingen annan av de vi tittade på. De ser mäktiga ut på utsidan, men vi blir inte imponerade på insidan. Bidde ingen bild från nån.

Niesmann-Bischoff Flair 920 EK

Nu snackar vi verkligen en härlig känsla. Vilken fantastisk husbil! Hemkänslan infann sig lika snabbt som i Arton. Men köket i den här bilen ”is to die for”. Dessvärre går det inte att få det här köket i en Arto och det går inte heller att kombinera det med tre kaptensstolar i Flair modellerna. Stor bil med hög vikt (och troligen hög lastvikt). Enormt garage med plats för både cyklar och annat. Alde värmepanna med centralvärme. Älskar allt med den här bilen faktiskt. Utom priset. Så klart! Den här kompisen kostar 2 874 700,-

Hade vi haft pengarna och lusten att köra en bil över 9 meter hade vi köpt den här. Förälskad! Jo det går att gilla två märken, faktiskt.

niesmann-bischoff-flair

Så fin husbil!

niesmann-bischoff-flair

Även mannen får plats i garaget 😀

Efter besöket i Flairen så var det ingen idé att kikar unt mer. Dessutom så var FrankieBoy fixad och vi kunde rulla vidare. Inte alls besvikna eller frustrerade, utan snarare väldigt tacksamma över att vi har en så fantastisk husbil. FrankieBoy stannar i familjen och vi njuter vidare!

/Anna & Roger