hittade vi en husbil

Fanns det nån bra husbil på Forsbergs?

En hel del bilar i inomhushallen på Forsbergs i Hyssna hann vi med att inspektera. Och vi hittade faktiskt en favorit.

Som vi berättade i måndags så hängde vi ju på Forsbergs en hel dag och passade på att göra lite research på husbilarna där.  Inte för att vi ska byta husbil, utan endast för att ha lite roligt men också samtidigt lära oss mer om kandidater den dagen vi verkligen är i skarpt läge att byta.

Nu träffade vi ett trevligt par som också lämnat in sin bil för fix, så vi hängde med dem ett bra tag i kaféet. Sen är ju alla som jobbar på Forsbergs ruskigt trevliga och pratsamma, så det blev en del tid med samtal lite överallt. Dessutom gick vi loss i tillbehörsbutiken och handlade lite kemtekniskt och även lite roligare saker. Mer om det en annan dag.

Vi kollade alltså på förvaring, layout, kök, hemkänslan, värmesystem och priset. Våra sex viktigaste punkter för en husbil.

Bürstner Ixeo TL 728G

2020 års modell med 4 250 kg i totalvikt, exakt vad som är lastvikt fick vi inte riktigt grepp om. Garagedörren var för låg för att få in våra cyklar. Den har ALDE vattenburen värme men layouten tilltalade inte oss alls. Köket är för litet och hemkänslan infann sig inte. Priset på den bilen som stod i hallen var 1 078 050,-. bidde inga bilder ens.

Nej, inte en bil för oss. Max 3 punkter som uppfylls.

Bürstner Elegance i 840G

Denna Bürstner väger totalt 5000 kg, precis som FrankieBoy. Garagedörren är nog inget hinder för våra cyklar, för garaget i sig var tillräckligt högt. ALDE värmepanna och en helt ok layout. Köket är gränsfall i storlek och arbetsytor, känns som lite för lite förvaring i skåp också. Inredningen gav ett hemtrevligt intryck. Priset för den här bilen som den står i hallen är 1 499 900,-

Jo, den här bilen skulle gå vidare till andra chansen.

burstner elegans
Trots fängelsegardinerna kändes inredningen trevlig.
Burstner elegans
Går det att ha en stor stekpanna och en större kastrull på spisen samtidigt?

Frankia Yukon

Jo vi klev faktiskt in i en plåtis, Frankias bidrag till vanlife. Det var 7-meters modellen vi kikade in i. Och blev väldigt positivt överraskade. Så smarta lösningar och ett fantastiskt badrum. Visst sängen måste bäddas varje kväll, men om en kan leva med det så.. En hemkänsla kanske vi inte fick, men vi gillade verkligen designen, det är högt i tak, väldigt ljus och många smarta lösningar. Nej det är inget hem för oss, inga cyklar kan lastas inne i bilen och det var Truma värmesystem, som ger för torr miljö för mig (Anna). Priset är högt tycker vi, 1 324 900,-

Nej, inte ett hem för oss. Men väldigt kul att bli så överraskad av en plåtis! 

Frankia Yukon
Ringklocka i badrummet? Finns det room service?
Frankia Yukon
Nej, det är en torklina!

Niesmann-Bischoff Arto 88 B

2019 års modell av en väldigt fin bil med grymt garage och mycket förvaring. Planlösningen inne i husbilen gillar vi skarpt. Tre kaptensstolar och en soffa. Totalvikten är 5500kg så lastvikten har troligen en bra marginal. Det är vattenburen Aldevärme. Grymt badrum med rymlig dusch men köket är i minsta laget. En stark hemkänsla kände vi, matt vit och vackert trä samt smakliga textiler och gedigna handtag. Som den här bilen stod i hallen var priset 1 966 700,-

Vi skulle absolut kunna tänka oss att bo i en sån här bil. Köket och priset är de två tveksamma punkterna av våra sex viktiga.

niesmann-bischoff Arto
Tre kaptensstolar med litet bord, i bilden är extra skivan utdragen. För litet kök för att vara perfekt
niesmann-bischoff Arto
Gillar inredningsstilen!

Frankia 890 GD B Titan

Årets modell av 890 (som var en nyhet 2019). Hade denna funnits när vi köpte FrankieBoy 2018 skulle vi kanske köpt denna istället. Fast den är onödigt lång. Men köket. Underbart! Dessutom har just denna varianten tre kaptensstolar och färre soffyta. Ger ännu större rymd och det tilltalar oss enormt. Totalvikten är 5000 kg, men ska gå att gradera upp till 5500kg. Hemkänslan är enorm, det är ju samma bil som vi fast större och mörkare, vi har valt mycket ljusare inredning för det gillar vi. Men allt känns igen och det känns bra med smarta lösningar som ex. laddstation i bordet. Just detta exemplar kostar 1 970 300,-

Definitivt en favorit! Vi har sneglat på denna sen den kom förra året. Men vi ska inte byta, vi tittar bara. Det är mycket pengar, men det är också mycket bil.

Frankia 890
Köket är avlåååångt. Lite mörk inredning i just detta exemplaret.
Frankie 890 kök
Tydligare bild på köket. Älskar.
Frankia 890
3 kaptensstolar och mycket yta!

Concorde Charisma 920G

Dags att spana in husbilarnas Rolls Royce. Den här har en totalvikt på 7490 kg och lastvikten är säkerligen inte så lite. Garaget är rymligt! Layouten är okej, men är verkligen förvånad över att de inte gör större kök när det finns så mycket utrymme. De har plats för 16 glas i vitrinskåp.. Alde med golvvärme, inga kalla fötter där med andra ord. Vi tycker generellt att Concorde misslyckats med sina val av design, materialval och färger, i alla fall de bilar som stod i hallen. Den här kostar 3 803 400,-

Nej, Concorde är inte för oss. Inte denna och ingen annan av de vi tittade på. De ser mäktiga ut på utsidan, men vi blir inte imponerade på insidan. Bidde ingen bild från nån.

Niesmann-Bischoff Flair 920 EK

Nu snackar vi verkligen en härlig känsla. Vilken fantastisk husbil! Hemkänslan infann sig lika snabbt som i Arton. Men köket i den här bilen ”is to die for”. Dessvärre går det inte att få det här köket i en Arto och det går inte heller att kombinera det med tre kaptensstolar i Flair modellerna. Stor bil med hög vikt (och troligen hög lastvikt). Enormt garage med plats för både cyklar och annat. Alde värmepanna med centralvärme. Älskar allt med den här bilen faktiskt. Utom priset. Så klart! Den här kompisen kostar 2 874 700,-

Hade vi haft pengarna och lusten att köra en bil över 9 meter hade vi köpt den här. Förälskad! Jo det går att gilla två märken, faktiskt.

niesmann-bischoff-flair
Så fin husbil!
niesmann-bischoff-flair
Även mannen får plats i garaget 😀

Efter besöket i Flairen så var det ingen idé att kikar unt mer. Dessutom så var FrankieBoy fixad och vi kunde rulla vidare. Inte alls besvikna eller frustrerade, utan snarare väldigt tacksamma över att vi har en så fantastisk husbil. FrankieBoy stannar i familjen och vi njuter vidare!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Fanns det nån bra husbil på Forsbergs?”

 1. Profilbild för Våra husbilsresor

  Visst finns det många sjukt fina husbilar!!! Många man aldrig i livet skulle kunna tänka sig oxå ????. Niesmann är den bIlen vi gärna bytt till!!! Men lite för mycket pengar????, och eftersom vi inte vill ha en längre bil än vad vi har idag så blir det inte så stor skillnad (tycker vi). Skön känsla att komma ”hem” och vara nöjd med vad man har ????
  Ha en skön 1a maj ????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja mängder vi aldrig skulle kunna tänka oss. Tyvärr kostar det ju om det smakar och Niesmann gör onekligen otroligt fina bilar. Detsamma önskar vi!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är Niesmann fina bilar,helst Flairen????
  Men oxå Concorden o Morelo med!
  Då lär man oxå ha en stoooor plånbok????

  Trevlig 1:a Maj…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja Flairen är väldigt fin. Vi gillar inte Concorde 🙂 Känns som de inte lämnat 90-talet i sin design.

 3. Profilbild för Lena
  Lena

  Många fina bilar att drömma sig bort i. Blir säkert inga mässor typ Elmia i år så då får man göra som ni????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Att spana in andra husbilar är kul, och extra skönt när en inser att en redan har en riktigt grym hemma.

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det finns många mindre smarta lösningar och många smarta. Och precis som du beskriver – hemkänslan ska också finnas där. Kul att penetrera marknaden lite.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Finns verkligen många smarta och mindre smarta lösningar 😀 Variationen är väl lika stor som antal modeller.

 5. Profilbild för Husbilen Ventilen
  Husbilen Ventilen

  Ja jag skall upp med vår den 25-26 maj så då får jag oxå kolla alla husbilar.
  Får hoppas att allt blir fixat, det kommer nya saker hela tiden ????????. Känns så tråkigt.
  Ha det gott
  Sussi

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så trist att det kommer nya saker. Kommer ett inlägg med vad vi gjorde där en hel dag.. snart 😀

 6. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Intressanta iakttagelser men det jag reflekterade över ligger i en annan horisont, service. Att göra service på de där stora bilarna lär ju inte vara gratis,???? för att inte tala om reservdelskostnaderna ujuj ????
  Men det är i min värd det för köper man en husbil i två miljoner klassen är det kanske en marginell kostnad.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej det är säkert inte gratis. Nu tittade vi inte på det, då det ändå inte är aktuellt att byta bil och detta bara var på skoj. Men servicekostnad och underhåll skulle vi få ta med i andra ronden och bedöma i så fall. Tror inte alls priset på husbilen är någon indikation för vad en har råd med efter köpet. Tack för inspirationen – blir ett blogginlägg om det 😀

 7. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Roligt och farligt att titta på husbilar, men om man har en som är näst intill perfekt blir det svårt för andra att platsa in. Sedan är det ju vad man ska ha husbilen till. Ska det vara en sommarbil eller sommar/vinterbil och kanske ett hem som ni valt att ha. Vart ska färden gå? På småvägar eller från a till b och sedan bo ett tag.
  Ja, det finns många saker man måste och bör tänka på vid ett husbilsköp eller byte.

  Därför är det bra att uppdatera sig och man kan ju få en del bra idéer till den husbil man redan har 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja du det kan bli väldigt dyrt om spärrarna är avstängda 😀 Det är ju bra det finns så många olika husbilar eftersom vi alla har olika behov och smak. Det är kul att kolla in marknaden även om vi inte ska byta.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.