Färdiga med Madeira

Vi känner oss färdiga med Madeira för nu och jag är också färdig med inläggen från vårt senaste besök till Madeira. Idag summerar jag!

När jag säger att vi är färdiga med Madeira så betyder det att vi har släckt törsten vi tidigare hade. Just nu är det andra resmål som vi har större längtan till. Vi har med andra ord fått en rejäl dos av Madeira som vi kan leva på ett tag. Underbart!

Det blir en massa länkar i dagens inlägg till tidigare inlägg jag skrivit, så du som kanske missat något kan hitta det. Alla inlägg finns också på arkivsidan för Madeira.

Bäst med resan?

Alltid svårt att bara lyfta ut en enda grej. Men vandringarna vi gjorde tycker jag var underbara, där de ljuvliga vyerna över havet följde oss hela tiden. Att utmattad i kroppen landa i soffan på kvällen och reflektera över dagen och sedan redigera alla bilderna jag tagit.

Från den mörka skogen på en levada vandring.

Jag tycker också det var en väldigt bra plats att dra igång fotograferandet med systemkameran på. Att gå all-in och fokusera på att hitta motiv och träna på att använda de manuella inställningarna, att verkligen lära mig systemkameran. Den tiden fanns på Madeira, det var en enkel prioritering i det sammanhanget.

Här är ett par inlägg med bilder som ”blev över” när jag skrivit de andra inläggen.

Missat att visa min egen favoritbild från Camara do Lobos faktiskt. Så här är den!
Afrikas blå lilja växer vilt och finns överallt.

Och blomningen vill jag så klart också nämna under denna rubriken. Det är alltid något som blommar, färgerna finns överallt omkring en, även i februari. Och även om jag inte kan namnen njuter jag av alla blommor! Färgexplosionen på våren har vi ännu inte upplevt.

Sämst med resan

Det får nog vara fukten då. Men det visste vi ju om innan vi åkte dit, så inget oväntat. Det vara ganska tråkigt att det regnade sista veckan också, så vi inte kunde gå några fler levador (nej, vi går aldrig i regnkläder, inte vår grej).

Att det är trångt och backigt tycker vi inte på något sätt varit dåligt, det är snarare underbart då det ger oss de fantastiska vyerna. Men vaderna och fötterna gillade inte alltid det.

Det var ganska skräpigt på sina ställen. Folk är lata även på Madeira 🙂

Resans bonus

Det var väldigt roligt att träffa Karin & Uffe som bor i Funchal på Madeira. Lärde känna varandra lite via våra bloggar först, och när vi var på ön så hängde vi tillsammans flera gånger. Och när de kommer till fastlandet står vår dörr givetvis på vid gavel.

Här hittar du Karins blogg om du inte redan känner till den.

Spansk mossa, finns överallt. Det var Karin som berättade vad det hette.

Mat & boende

Bo behöver en ju göra någonstans och vi valde denna gången att bo i en airbnb lägenhet i stadsdelen São Gonçalo.

Vi lagade mycket mat hemma, men åt ute ibland. Samlade ihop lite av de upplevelserna i ett eget inlägg: Mat & dryck på Madeira

Våra utflykter

De flesta dagar innebar utflykter av något slag, här är de jag bloggat om.

En av de fina blommorna i trädgården i Monte Palace Jardim

Konst & arkitektur

När vi reser så fastnar jag alltid för gatukonst och arkitektur. Så kameran fylls snabbt med både konst och byggnader av olika slag.

Kostnader

Den vanligaste frågan jag brukar få handlar om pengar. Det är alltid intressant att veta vad saker och ting kostar så en själv kan använda siffrorna i sin egen budget. Dock väljer vi ju alla våra utgifter.

Vi reflekterade över matpriserna på Madeira. Det var ganska mycket dyrare med mat, trots att vi handlade hos samma kedja som hemma, Pingo Doce.

Boende: € 699,-
Flyg, buss på Madeira & parkering för Julietta på flygplatsen: € 418,-
Mataffärer: €302,-
Restauranger & fik (inkl. flygplatser): 237:-
Aktiviteter: €56,-

Allt som allt la vi € 1712,- på dessa två veckor.

Resan till och från

Det är ju en speciell flygplats på Madeira: Cristiano Ronaldo International Airport (FNC). Vi flög med Tapair fram och tillbaka och allt gick jättebra.

Raka ben!
Kustremsan söder om Lissabon

Det är alltid skönt att se marken igen tycker jag. Har inga problem med att flyga, men gillar när vi landat. Jag publicerade ett inlägg den dagen om att vi varit på Madeira, men inläggen med våra upplevelser skrev jag först när vi kommit hem.

Hämtade bilen och körde hem via Setúbal där vi stannade på Mercadona och handlade.

Publicerat:

i:

22 svar till ”Färdiga med Madeira”

 1. Profilbild för Znogge

  En fin resa med många minnen att se tillbaka på men nu är ni redo för nya äventyr.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja precis så är det! Vad har vi inte bestämt än dock 🙂

 2. Profilbild för Kraka

  Madeira är en underbar plats som jag vill, och med största sannolikhet kommer att, återvända till. Men jag tor jag vill besöka Azorerna före. Men nu har jag ju tre bokade långresor och snart minst två bokade kortare till London så jag får vänta. Jag har också ett frö till en speciell vandring växande i mitt huvud. Men den håller sin ännu på fröstadiet.

  Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad spännande med inbokade långresor, de har du inte berättat om i bloggen väl? I så fall har jag missat det helt! Och London är ju underbart, där trivs jag gott, men det blir nog först när jag fyller 60 som jag hamnar där igen. Och den speciella vandringen låter spännande. Detsamma!

 3. Profilbild för Micke

  Flygresor är helt ok, landningen däremot tycker jag ofta är otrevlig, tycker piloterna ska träna mer på det. 😉

  Men visst är det skönt att kunna se sig om lite, många promenader blir det ju, bra för sinnet och för motionen.

  Ekonomin är ju alltid med lite i bakhuvudet, kul att kunna jämföra men huvudsaken är ju ändå att man trivs.

  Ha nu en fin söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Promenader är fantastiskt på så många sätt. Att uppleva omgivningarna långsamt är underbart. Detsamma!

 4. Profilbild för Äventyret framtiden

  Som vanligt är du så härligt strukturell, något jag är lite avis på men vid det här laget har jag vant mig vid att jag är lite som jag är. Däremot trivs jag ypperligt att se hur bra du lägger upp allt i facitform.
  Ni hade lite otur med vädret, absolut och vädret är många gånger avgörande för trivseln, i all synnerhet när man har en viss tid att använda sig av. Fukten har varit påtaglig denna vinter, även vi har märkt av den på ett annat sätt. Men märkligt nog så tycks folk vara nöjda med att det finns lite mögel på kläderna som den mest självklara sak. Vi betalar gärna lite extra i elkostnader för att slippa mögeleländet.
  NU har vi underbar vår här, ljuset är starkt dock, kontrasterna svåra när man fotar, men det ÄR vår! Halleluja! Tack Anna o Roger för att vi fick träffa er! I år kommer vi inte över till fastlandet men sen vet man aldrig vad som händer.
  Söndagskramar till er båda från oss båda!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Att vi är olika är ju bara berikande. Min strukturella ådra är inte bara av godo 🙂 Vår förväntan på vädret var kanske inte helt rättvis heller, att resa i februari är ju kombinerat med risk för regn. Men som sagt, det gjorde inte så mycket. Fanns ju så mycket glädje ändå under resan. En vänjer sig vid det mesta tänker jag, lite mögel på kläderna, nä då är min gräns passerad med råge. Självfallet tar en högre elkostnader för att få det inomhusklimat en önskar, tycker ni resonerar helt rätt. Fantastiskt att våren kommit och ni nu njuter av ännu mer färger och vackra blommor på er fina ö. Vi ses, när det än blir, tills dess ses vi ju både här och hos dig. Kram

 5. Profilbild för Ingrid

  Fina bilder och många matnyttiga tips för den som planerar en resa till Madeira i dagens inlägg!
  Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hoppas det 🙂 Blev en bra söndag!

 6. Profilbild för Marianne

  Bra och tydlig summering, med många fina foton, som vanligt. Den gula blomman på första fotot påminner om johannesört, men bladen är annorlunda. Min syster har en bok där blommorna är uppdelade i färger, himla bra!
  Fotot med trappan blir helt klart min favorit idag, då den ger mej en flashback från mina morgonpromenader.
  Tråkigt med regnet, men man kan ju aldrig planera eller lita på vädret.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vad kul med en bok där blommorna är uppdelade i färger. jag har en app jag använder för identifiering, funkar fint också. Trappor tilltalar mig nästan alltid av någon oförklarlig anledning. Nä, vädret är inte att lita på i vintertider, ens här.

 7. Profilbild för Ajli

  Jag känner lusten väckas i mig av det här inlägget, och det är på tiden! mellan 2020-22 känns det som att jag inte haft lust till någonting! Så glad jag blir av dina inspirerande inlägg, och idag var jag i synnerhet glad över den kommentar du lämnade hos mig. Så motivationshöjande på ett genuint sätt. Tusen tack!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att kunna väcka lusten. Och glad att du uppskattade min kommentar hos dig.

 8. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Trappor kan vara fint eller avskräckande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej inte avskräckande tycker jag 🙂

 9. Profilbild för Susjos

  Visst är det ljuvligt med blommande blommor, man blir verkligen glad av dem 😉
  Gillar att resa, och i slutet av april så ska vi förhoppningsvis ut på en liten tur ,då vi är långlediga båda två!
  Ha en fin start på veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ser fram emot att höra mer om er planerade resa! Detsamma!

 10. Profilbild för Tove

  Trappan Anna; wow tänkte jag och så läste jag att du glömt visa bilden – så tack för det! Den tar jag uppför och nedför flera gånget; bra flåsträning och så jag stanna upp och se mig omkring njuta och så kan jag sätta mig på stegen och filosofera också!
  Bilden är toppenfin 1
  Bra sammandrag 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så kul du gillar min favvobild med! Det var flåsigt att ta sig uppför den, den fortsatte efter kröken en bra bit till. Tack!

 11. Profilbild för Lillan Kind

  Det måste vara perfekt att åka till en plats som Madeira och träna på sitt fotograferande. Det finns ju oändligt många vackra och intressanta motiv att föreviga. Jag brukar också fastna för fin arkitektur, och så förstås blommor som jag aldrig kan få nog av. Om jag hade haft en systemkamera så skulle jag också vilja utveckla mitt fotande, och jag älskar skarpa närbilder. Såna (och även alla andra) bilder tar du superbra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Arkitektur, blommor och havet – går inte att få nog av 🙂 Så glad jag blir av att du gillar mina bilder!

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.