Februari (Fevereiro) 2022

Dags att stänga februari med en tillbakablick. Det har varit en månad med väldigt varierat innehåll, både i bloggen och i vår sysselsättning.

Projekt

Äntligen blev det sista projektet inomhus klart, listorna runt fönstren. Dessutom har vi fått upp en hylla i sovrummet och en rullgardin för balkongdörren i köket för att minska solens varma strålar på morgonen på sommaren.

De resterande 12 sålådorna kom på plats.

Norrväggen blev färdig!

Jag gjorde även en återkoppling om det gått som planerat med projekten under höst & vinter

Mycket tid har gått till att arbeta med planteringen framför huset samt pergolan, vilka ännu inte är riktigt färdiga.

februari 2022
Här ser du nästan färdig pergola och plantering.

Utflykter & vänner

Vi började månaden med en dagsutflykt till Beja. Delade upp bilderna i två inlägg, ett om borgen och ett om det vi hann se av staden.

I mitten av månaden kom så äntligen våra engelska vänner, med sin husbil, som vi inte träffat på två år då de varit kvar i England under pandemin. Men nu hade de 90 dagar för Europa och ett par av dem tillbringade de med oss. Vi hade en grym tisdag tillsammans och sedan en utflyktsonsdag till borgen i Montemor-O-Novo och lite strosande i stan.

Vi tog en tur till Algarve för att handla på IKEA, Primark, LeroyMerlin och Intermarche (både mat och bensin).

Sista helgen i månaden fick vi ytterligare ett väldigt trevligt besök av våra vänner som kom hit med sin van (syster till Vega) och vi hade två sköna och avkopplande dagar tillsammans. Vi gjorde en utflyktstur på lördagen och visade dem ”vårt” Porto Covo bland annat.

google maps pinned
En vanlig vy i Porto Covo.

Odling & trädgård

Det råder torka i Portugal. Men det blommar ändå en del, så samlade ihop lite blombilder i ett inlägg.

Jag startate en del frösådder i februari, får berätta om det i ett annat inlägg. Skördar bara koriander och savoykål från köksträdgården just nu.

Arbete

Jag har arbetat med den nya webben för vår kund tng.se som lanserades i fredags. Min utvecklare, som är baserad i Stockholm, har som vanligt gjort ett alldeles förträffligt arbete och det är en fröjd att projektleda både honom och kunden 🙂

Utlandsflytt

Jag har äntligen fått mitt svenska EU-körkort registrerat hos IMT.

Vädret

Temperaturen har legat mellan runt 20 grader, tre dagar ner till 15 och två dagar på 25.
En dag med regn, de andra små staplarna är dagg och/eller när jag öppnar grinden till fåren (där på stolpen sitter regnmätaren).
Några dagar över 60%. men ofta runt 40%, nere under 30% innan regnet. Natten fortfarande fuktig.
Vinden mer stabil i februari än i januari. Men vi reflekterar sällan över den.

Förändringar

Här på bloggen har jag lagt till en liten introtext samt ett par bilder på startsidan för nya läsare. Andra förändringar är så klart det som sker med vårt hus & trädgård.

Mest lästa inlägget

Av månadens 25 inlägg (du kan se alla här i arkivet) så är inlägget om de nya reglerna för fricamping i Portugal det som blev mest läst.

Översta bilden är från borgen i Montemor-O-Novo.

Publicerat:

i:

,
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.