Förbannade skabb!

Inte ska ni tro att jag blev av med skabben!

Nädå, troligtvis så tar inte Sebacilen på Belle (min gissning i alla fall eftersom hon inte haft symptom någon gång) så de små djävlarna har hoppat över på Chico igen när medlet försvunnit ur hans kropp. Nu testar vi med Ivomec som verkar på ett annat sätt (fråga mig inte hur, för jag kan inte medicin..) Dessutom så ska de få flytta! Jag ska desinfektera den delen av ladan de ska flytta till, efter andra sprutan och så ska de få bo där i minst tre veckor och inte gå i hagen som de haft förut, utan jag gör en ny hage till dem, där de inte varit på ett bra tag. Vägarna får inte korsas… Sedan när de bor i den tillfälliga bostaden så ska jag desinfektera deras riktiga boplats. Sen… får de flytta hem igen!

Stackars små älsklingar! Enligt vet. så kan de ha fått det av något djur som passerat deras hage, eller så kan det komma via halmen! Suck.. då är man ju aldrig säker på att slippa det.. om de inte sover under duntäcke istället ;-). Denna gången upptäckte jag det innan det hann gå så långt, så Chico har inte kliat sönder sig och han har förmodligen inte lika många äckliga spindlar på sig som förut. Snälla ni – håll nu tummarna för att vi får bort den här jävla skiten!

Funderar verkligen mycket på varför Belle inte lider av klåda. Det är oerhört smittsamt, så hon borde verkligen ha det med! Kan det vara så att djuren inte trivs på henne, för hon luktar curry? Visst låter det sjukt, men hon luktar verkligen starkt av curry i huden. Det är ju klart skönt för henne att hon slipper obehagen men varför gör hon det?!!?!?!

Något pensionat lär jag inte våga ha i sommar heller, tyvärr! Vågar inte riskera att gäster får skabben, eftersom det tar ett par månader innan jag vet om det verkligen är borta.

Bild ärligt lånad av Helsinborgs Djursjukhus.

Publicerat:

i:

6 svar till ”Förbannade skabb!”

 1. Profilbild för Stina

  Hualigen vilka fula djur… (skabben alltså!)
  Jag håller såklart tummarna och hoppas att det ordnar sig nu!

  Kram

 2. Profilbild för styggalillaloppan

  men jisses vad trist hoppas det försvinner – finns det inget naturmedel man kan använda ? gnida in honom i vitlök typ? jag skämtar bara … men du är 100% säker på att det är skabb? så det är ingen seborre?
  kram

 3. Profilbild för CCC
  CCC

  Urrgg….stackars Chico. Du kanske ska prova att hälla curry på honom?? =) Nä, inget att skämta om fakiskt. Min hund hade rävskabb i somras och det var inte mysigt. Det låter ju inte helt otroligt att de får det från något djur som passerar förbi, men vad gör man åt det??

  Ikväll ska jag på dejt – hoppas jag i alla fall! Håll tummarna för mig! Kram!!!!

 4. Profilbild för huga

  men åå vad jobbigt! men….varför luktar damen curry? är inte det nåt som kan funka på den chico åxå?? idén med att gnida in dom med vitlök kanske inte är så dum? det är ju starkt bakteriedödande….men det kanske inte är så säkert eller speciellt enkelt botemedel heller……..jag håller min tumme för att det nu funkar!!
  kramar till er!

 5. Profilbild för Eva-Lena
  Eva-Lena

  Stackars pluttisarna men nu vore det väl skam om du inte ska bli av med dessa otäcka kryp för gott. Håller alla fingrar och tår.
  Och så kommer en väderrapport från Uppsala +3 mulet och lite blåsigt ingen hit alls vill ju HA SOL!!!
  Må så gott
  Kram från oss

 6. Profilbild för Anna

  Det här med skabb är lite tabu-belagt verkar det som. Man vill inte erkänna att man har det, det är lite som löss på sina barn. Det finns väldigt lite information om hur man gjort när man fått skabb i stian. Man vet ju vilka preparat man ska använda, men det räcker inte med bara preparat verkar det som. Det här med flytt och sanering är en viktig del! Jag bara hoppas jag inte missar någon viktig detalj..
  Curry-doften är fascinerande! Vet inte varför hon luktar så gott (?), men hon har gjort det sedan hon var liten. Vet inte om vitlök är nån idé, det är svårt att komma åt huden, borsten är ju hård och ivägen. Men tack för tipset!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.