Förprojekt för garaget

Förprojekt för garaget

Arkitekten har pratat med kommunen och vi har nu fått de senaste förutsättningarna klara för oss, angående vårt önskade garage.

Kommunen önskar ett ”förprojekt” för att kunna ta ställning till om vi kan förlänga huset med ett garage. Det alternativet är det som är mest troligt att de godkänner, säger vår fadosjungande arkitekt.

Vi hade ju två alternativ på vår önskelista och det bästa vore att ha garaget vid grinden, men det tror inte arkitekten vi har någon som helst chans att få igenom. Men att förlänga huset tror han kan gå, eftersom kommunen efterfrågade ett förprojekt.

Så nu har vi fått en offert (som vi accepterat) för att göra ett det här förprojektet, det landar på ca €2000,- vilket inkluderar en topografisk analys (som utfördes i fredags) samt arkitektens arbete med att ta fram de ritningar kommunen vill se samt all kommunikation med stadsarkitekten. Dessutom inkluderar det arbetet han gjort hittills för oss.

Fördelen med det här tillvägagångssättet är att vi inte behöver göra ett dyrbart projekt när vi inte vet om det ens är möjligt att få igenom bygglovet. Om förprojektet godkänns, så vet vi att vi kan fullfölja planen och därmed lägga pengar på kompletteringar som krävs för bygglovet.

Om förprojektet avvisas så har det kostat oss en del pengar, men mindre än om vi skulle göra ett stort och komplett projekt. Och vi behöver få besked, så vi vet hur vi ska gå vidare med den här saken.

Nu vill vi ha din hjälp – håll alla tummar och tår för att vi får godkänt på att bygga garaget där till höger om huset, mot väggen som ännu är oputsad.

Publicerat:

i:

14 svar till “Förprojekt för garaget”

  1. Visst håller jag allt som går för att det ska gå igenom. Och antar att med lite tur ska det ordna sig. Flexibiliteten kan vara stor.

  2. Så klart vi håller tummarna vi med och det fixar sig. Blir så glad över alla framsteg ni gör o delar med er av.

Translate »