FrankieBoy har varit på hälso­under­sökning

Vad vi gjorde på Forsbergs i måndags vet du redan, men vi var ju där för att FrankieBoy skulle in och tas om hand.

Så varför var vi då på Forsbergs Fritidscenter i Hyssna en hel dag? Det var ju inte för att kolla in marknaden av nya bilar, även om det var kul.

Årliga kontroller

Vi gör årliga tester på fukt och gasol. Om vi inte sköter fukttestningen så upphör fuktgarantin, så det är viktigt att hålla koll på vilket datum som inte får passeras.

Gasoltesten är viktig att göra för att veta att vi har ett väl fungerande gasolsystem, att det inte läcker någonstans.

Garantiärenden

Madrasserna byttes ytterligare en (3:e) gång. Frankia har problem med detta och en lösning är inte framme än, så vi lär behöva byta madrasser igen. Jättetråkigt för oss, andra drabbade, Forsbergs och även Frankia. För det blir onekligen en stor smutsfläck på ett så välrenommerat husbilsmärke.

Låsinfästningen i förardörren behövde gängas om och längre skruv användas. Vi gjorde själva en fix av detta i Italien i höstas men det behövde göras grundligt.

Markisen har en gummilist som täcker hela längden, men den hade krymt och släppt i ena änden, vilket troligen orsakade att den en gaveln på markisen börjat rosta. Gummilisten fästes ordentligt och gaveln byttes ut.

Flugskyddet försökte vi ju själva laga när vi var i Setúbal, men det gick ju inte så bra. Hela flugdörren byttes ut på garanti.

Spöklampan, touchlampan i köket, är också något som Frankia försöker hitta en lösning på. Den står med andra ord kvar på vår garantilista för än har de inte kommit fram till en lösning. Tills vidare får vi låta bli att ladda på den kontakten.

Det känns som ugnen tappat fart, men det kanske kan bero på att det är kallare ute nu än vad vi (& ugnen) är vana vid. Men vi har i alla fall flaggat för det, vi får se om det ändrar sig ju varmare det blir ute.

Knopparna går inte att göra rent, så nya är beställda.
snygga platstallrikar
Så himla snygga plasttallrikar vi köpte! Tjocka också så de känns inte som plats.

Annat

När vi väntade på att ovan punkter skulle fixas så kollade vi dels in husbilarna i inomhushallen men vi hängde en bra stund i tillbehörsbutiken också.

Köpte ett par ruskigt snygga tallrikar med Portugalmönster, en födelsedagspresent till mig (Anna) från svärmor och svärfar.

Beställde nya knoppar till spishällen, som visade sig vara en beställningsvara, de kommer skickas hem till vår adress i Partille.

Flera nya plastburkar behövdes till skafferiet, för olika sorters fröer, linser etc.

Vi behövde också köpa nytt medel till gråvattentanken och kemikalier till toaletten, så det passade vi på att göra när vi ändå var i en tillbehörsbutik.

Vårt årliga besök är med andra ord gjort och vi hoppas inte vi behöver återvända förrän nästa år igen.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”FrankieBoy har varit på hälso­under­sökning”

 1. Profilbild för Mac
  Mac

  När jag kommer med vår PILOTE till fukttest, så vill dom att bilen ska vara tömd på saker, även garaget!
  Är det så för er med Frankia också?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej vi gör inga förberedelser alls. Mer än tömma sängarna när de ska byta madrassser, vill inte de ska behöva hantera våra lakan.

 2. Profilbild för Marita
  Marita

  Skönt att få allt kollat och fixat. Tråkigt med madrasshistorien bara. Att Frankia inte hittar bättre leverantör? Tur så länge ni får nya ändå. Ha det fint????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är riktigt skönt med årskontrollerna. De har nog provat med flera misstänker jag. Inte insatt i problemen, men så länge vi får nya vid behov får vi helt enkelt bara vänta.

 3. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Vilka snygga tallrikar. De skulle jag också vilja ha. När/Om vi åker upp till Sverige då det är mer normalläge tänkte vi köra in till den stora firman i Belgien som har tillbehör till husvagn och husbil. I nuläget kommer jag inte på namnet. Knäppt men har ni varit där som jag inte har namnet på?
  Skönt att få husbilen genomgången och nästa gång kanske ni får bättre madrasser 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är de snygga! Nej vi har inte varit i den stora tillbehörsaffären, men vi har hört talas om en bamsebutik.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.