Genova var inte riktigt vad vi trodde

När man ska ut och resa ska man ju helst läsa på innan om platsen för att få ut så mycket som möjligt av den.

Det är vi ganska dåliga på. Vi tar det som det kommer och har alltid (hittills) fått ut väldigt mycket utav våra resmål.  När resrutten för den här Italienveckan planerades så var tanken att vi skulle få lite havslukt och bad så här vid vattnet och slippa ta en lång tågtur från Milano direkt till Pisa.

Tåget från Milano till Genoa gick snabbt och smidigt, det var ganska härliga vyer över berg och dalar emellanåt. Mycket åkte vi i tunnel genom bergen.

Tågstationen ligger inte i centrum av Genoa

Hotellet valdes med omsorg, efter hur fräscht det var – jag är känslig med det – och hur centralt det låg. En hållplats från tågstationen kändes centralt och bra. Det lustiga är att i Genoa ligger inte centralstationen i centrala staden. Utan man tar tunnelbanan 4 stationer åt andra hållet (motsatt mot vårt hotell) för att komma till centrum. Så vi bor alltså 5 hållplatser från händelsernas centrum.

Hotellet vi bor på heter Holiday Inn och är modernt och fräscht. Inte helt rena kakelfogar i duschen men överlag ett bra hotell. Restaurangen har serverat oss goda måltider med mycket gott vin. Och vi har sovit så skönt!

utsikt-genoa

Många som åker med kryssningsbåtar sover nog här, för de stora kryssningsfartygen ligger alldeles utanför. Genoa är en stor hamnstad. Ingen som badar centralt här inte…

Ombokat  – stannar bara en natt i Genoa

Vi insåg att Genoa inte hade så mycket att ge oss, så redan när vi anlände hit så bokade vi om oss så vi bara stannar en natt. Snart ger vi oss iväg till Fem Små Byar och får en chans att se lite av de där omtalade byarna. Vi hinner inte utforska allt, men lite ska vi hinna se – tillräckligt för att troligen få ett enormt sug av att åka tillbaka.

När vi ordnat med allt kring boende och resa till Monterosso i Cinque Terre tog vi Metron till andra änden av staden och så gick vi igenom Genoa.

Inget särskilt som lockade i Genoa

Vi började med att se Genoas egen triumbåge, Vittoria, sedan var det mestadels affärer, främst kläder, en del historiska byggnader men också en och annan moderna fastigheter.

vittoria-genoa-

Hade vi stannat ett dygn till hade vi så klart utforskat mer och letat upp kyrkogården med statyer t.ex. Men vi drar mycket hellre vidare. Sökandet efter pittoreskt är starkare än historia.

fin-torg-genoa

Vi satte oss på ett av många torgen och tog ett glas vin för att insupa känslan av Genoa. Det infann sig inget särskilt – så vi fortsatte vår promenad genom gatorna ner mot hamnen. Fast vi krossade aldrig den stora vägen som skiljer staden från vattnet så vi såg aldrig vattnet under vår promenad.

Idag tar vi oss till vackrare och mindre byar intill havet med förhoppningen om att Roger kan ta årets första bad!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.