Monterosso – ett paradis!

Så glada vi är att vi lämnade Genova för att hinna med att uppleva Monterosso under ett dygn. Detta är paradiset och vi kommer tillbaka, nästa gång med vandringskorna.

Dagen började fint och sött, som vanligt när vi äter frukost någon annan gjort åt oss här i Italien. Hotellet i Genoa erbjöd bl.a. den här fina burken att sleva ur. Älskar verkligen Nutella men äter det aldrig annars. Idag blev det ett par stora klickar till  den för övrigt redan söta frukosten.

nutella-italien

Vi lämnade rummet tidigt för att ta oss till centralstationen i Genoa där vi bokat tåg som skulle ta oss till Monterosso. En av ”fem små byar”, Cinque Terre, utmed Italiens östkust, norr om Pisa.

Första klass med amerikaner

Tågresan till Monterosso tog knappt två timmar. Vi hade bokat första klass biljetter, det är mer utrymme, renare och framför allt mycket skönare i första klass. Vi hamnade i en kupé den här gången och delade den med två amerikaner som vi pratade med hela vägen. Jättetrevligt par som precis som vi inte gör research innan de reser utan tar dagen som den kommer – och de gillar också det. De blev glada att få höra att de inte missade något när de inte stannade i Genoa för det hade de först tänkt.

monterosso-italien-2

Monterosso är en del av paradiset

När vi klev av tåget i Monterosso möttes av en vägg av värme. Hotellet, som så här i valtider heter något så passande som Hotell Palme, låg i ena änden av Monterosso och

monterosso-italien

Vi slängde direkt in våra väskor på hotellet och sedan drog vi till stranden, där Roger premiärbadade för i år! Han tyckte det var kallt, men jag njöt av att få bada i salta Medelhavet i en skön temperatur. Gissar det låg runt 22-24 grader.

Mysiga kvarter

När vi badat färdig promenerade vi utmed vattnet till andra delen av byn. Där handlade vi ost och vin och spatserade runt på i de mysiga kvarteren. Härifrån kan man också vandra vidare till nästa by, men vi var inte sugna på att vandra mer så vi vände och gick tillbaka till hotellet.

monterosso-italien-4

Mer salta bad och Applevaka

Det blev ett dopp i havet till innan vi landade på hotellrummet och försökte hänga med på Applevakan samtidigt som vi åt vår köpta kvällsfika av ost och vin. Sjävklart kommer jag köpa en Iphone 6 och jag tänkte att det självklart blir en Applewatch också, men efter att ha förstått att den inte alls uppfyller mitt behov (den saknar GPS!) så blir det nog ingen Applewatch i alla fall!

iphone-6

Åska och ösregn

Vaknade mitt i natten av att åskan mullrade över bergen. Somnade om när jag dragit ut mobilladdaren ur väggen men vaknade strax före åtta till åska och ösregn. Inget badande idag, utan istället en snabb joggingtur för Roger till närmsta butik för att köpa oss ett par paraplyn.

Snart lämnar vi paradiset för att utforska Pisa lite innan vi flyger till Sverige igen imorgon.

 

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.