Pisa – been there, done that

Lite så vi känner när vi kollat in lutande tornet och sedan promenerat igenom gränderna. Färdiga liksom.

Vet inte om det beror på att vi nu känner att vi vill hem eller om det beror på att Pisa inte hade så mycket att ge oss. Jag vill tro att det beror på det första.

Fel tåg resulterade i lång resdag

När vi skulle kliva på vårt tåg mot Pisa i Monterosso så råkade vi ta fel tåg. Alla tåg hittills har kommit några minuter tidigare och sedan stått still på perrongen i några minuter innan avfärd. Så att tåget kom in 5 minuter före avgång var inget vi reagerade på. Vi hittade inte vår vagn, men skyndade oss på tåget så vi inte skulle missa det. Det var synd. För det var fel tåg 🙂 Därför vi inte hittade vår vagn och våra platser.

Vi gick av i Vernazza, en av de andra fem byarna i Cinque Terre och fick därför en ny vy att dela med oss av.

vernazza-italien

Vi väntade på stationen i Vernazza i 45 minuter innan nästa tåg kom som tog oss till La Spezia där vi fick vänta ytterligare i 45 minuter innan vi kunde ta ett tåg till Pisa.

Boendet i Pisa var det här via airbnb.com – inte det roligaste, men rent och schysst säng i alla fall. Läget med promenadavstånd till där det händer var bra.

Lutande tornet i Pisa

Det regnade väldigt mycket när vi kom till Pisa, så de billiga paraplyerna vi köpt i Monterosso kom till användning även igår. I regnet promenerade vi till det lutande tornet i Pisa och sedan gick vi runt en del på gatorna och i gränderna i kvarteren mellan tornet och kanalen.

lutande-tornet-pisa-italien

Fick en karta och en liten skriven guide av ägaren till lägenheten.

Godaste glassen!

Vi har självklart jagat den godaste glassen här under veckan och den hittade vi i Pisa, på torget Piazza Garibaldi, tack vare Giulias guide. Skönt att vi fick uppleva en sån där riktigt smarrig italiensk glass – började nästan misströsta ju.

Mysig och personlig bar

I väntan på att få äta middag, restaurangerna öppnar inte förrän tidigast 19.30, hittade vi en riktigt mysig och personlig bar utmed kanalen där vi fick i oss lite vin (och tilltugg som ju alltid följer med automatiskt).

Godaste pastan

På en liten restaurang långt inne i någon gränd hittade vi den bästa pastan under veckan. Rekommenderad av Giulia som sa att det är många italienare som äter där, turisterna äter oftast kring det lutande tornet och där görs inte lika god mat. Alle Bandierine!

Vi avslutade en hel veckas fullständig dekadens med en 3-rätters middag där min bestod av: bruschetta, pestopasta och pannacotta och självklart ett glas rött vin till det.

kanalen-pisa

Proppmätta gick vi genom kvällens Pisa och landade tungt i sängen.

Flygplatsen i Pisa

Idag har vi hängt rätt mycket på flygplatsen – vi orkade inte gå mer och särskilt inte med bagaget på släptåg, been there

Men på flygplatsen har vi kunnat jobba lite, uppdatera oss om vad som hänt i världen under veckan och laddat för några timmars flygresa.

Vi kommer tillbaka till Italien, men troligen inte till Pisa.

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.