destination apelviken

Godkänd och bra camping i Apelviken, Varberg

Destination Apelviken i Varberg är en populär campingplats som vi provade i en dryg vecka i lågsäsong när vi kom hem från Europa.

De stora campingarna undviker vi i högsäsong då vi inte vill bo mitt i semesterfirandet. Under lågsäsong däremot kan vi njuta av bekvämligheterna i en lugn miljö.

Destination Apelviken är Approved

Campingen i Varberg kammade hem 8 av 10 poäng i vår bedömning och blev alltså Approved by Boihusbil! Finns flera campingar i området, men det är alltså den stora Destination Apelviken vi provat.

Vyn

En hyfsat tom camping öppnar så klart upp för vyer.  Vi ser havet även om vi står långt in på campingen och det gillar vi verkligen! När det är fullt påverkas så klart vyerna, men det kan vi inte uttala oss om.
1 poäng

Plan mark

De dyraste pitcharna är hyfsat plana. Men de platserna som ingår i ACSI, vilket vi nyttjar, är inte plana. Utav slitaget på platserna verkar det mest vara husvagnar som står där. Hade det funnits särskilda husbilsplatser hade ett poäng kunnat ges.
0 poäng

Rymlig layout

Det erbjuds flera storlekar på pitcharna. I lågsäsong fick vi möjligheten att stå på de stora pitcharna på ACSI, det nyttjade vi gärna för att skapa största möjliga avstånd till våra grannar. Men även de vanliga platserna är breda.
1 poäng

En ganska tom camping när vi var där sista veckan i mars.

Närhet till hav eller sjö

Campingen ligger precis vid havet och Apelvikens välbesökta strand.
1 poäng

Skötsel

I Coronatider sköts städningen exemplariskt. Vi utgår från att det är rent även i högsäsong. Husen på campingen är underhållna och vi får ett gott allmänt intryck vad gäller skötseln.
1 poäng

Cykelavstånd till mataffär

Det finns en Coop på ca 2 km avstånd och även en större Coop på ca 4 km. Så cykelavståndet till affärer är kort och bra.  Dessutom har campingen en egen butik, som är stängd på lågsäsong dock.
1 poäng

Lugn och ro

Järnvägen går förbi precis utanför campingen. Under tiden vi stod där var det inte direkt störande. Inga större vägar i närheten.
1 poäng

Trygghet

Destination Apelviken är inte inhängnad, obehöriga kan komma in på området utan problem. Men vi kände oss trygga och skulle inte känna någon oro med att lämna FrankieBoy ensam där en dag.
1 poäng

Bemötande & information

I receptionen möttes vi av trevlig personal. Tycker dock vi fick för lite information om hur saker och ting fungerade. Men vi har förståelse för det då det var en nyanställd som checkade in oss.
1 poäng

Wi-Fi

Förvånande att det wi-fi som erbjuds inte funkar optimalt. Det är väldigt svajigt, ibland riktigt bra men alltför ofta helt utan täckning. Vi använde mestadels vårt eget wi-fi.
0 poäng

camping varberg
Information, en skärmdump från campingens webbplats

Sammanfattning

Vi kan absolut tänka oss att bo på Destination Apelviken igen. Men endast under lågsäsong. I högsäsong hade poängsättningen blivit annorlunda.

Det är många pitchar och sommartid är det full fart här med massor av aktiviteter för barn, flera restauranger och vattenaktiviter av flera varianter för alla åldrar.. Vi har bott på ställplatsen längre bort i Apelviken och passerade den här campingen med våra cyklar flera gånger. Varje gång konstaterade vi att det inte är något för oss att bo här sommartid, därför glada att de hör till ACSI och erbjuder boende året om!

Helt klart är det en mycket populär camping och det kan vi absolut förstå, en perfekt camping för barnfamiljer t.ex.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Godkänd och bra camping i Apelviken, Varberg”

 1. Profilbild för Våra husbilsresor

  Apelviken är en av våra favoriter i lågsäsong. Vi står alltid bredvid minigolfbanan mot Varberg till, lugnt i blåsten :-). Nu håller de på att göra om alla platser där till husbilsplatser ????????, ska bli spännande att se hur det bli!
  Ha det gott ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det hörnet är nog bättre när det är blåsigt. Vad kul att det ska bli husbilsplatser där, då får vi sikta in oss på att få någon plats där nästa gång vi åker dit. Tack för tipset!

 2. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Bra att få tips på bra platser i Sverige och när det är bästa tiden att stå där. Om och när vi kör upp dit vill vi också stå på lugnare platser. Tack

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad bra du gillar tipset! Läs kommentaren ovan oxå ang en mindre utsatt del av campingen.

 3. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Såg den och det är noterat. Läser alltid andras kommentarer, man kan få matnyttiga tips där också 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Toppen!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.