gopro som kamera

GoPro som kamera tillräckligt komplement?

Funderar på om GoPro som kamera är tillräckligt komplement för att kunna få bästa möjliga bilder av alla nya härliga vyer vi kommer uppleva. 

Jag har en Canon 1000D med standardobjektiv men framför allt mitt ljuvliga fasta 50mm som jag använder mest. Jag har även en Iphone 7 Plus och en GoPro 6. Har länge funderat på om jag ska köpa nytt objektiv och/eller ny kamera för bättre förutsättningar till vackra bilder.

Men jag är lat. Jag drar inte med mig systemkameran särskilt ofta. Det är inte en kamera som jag använder för Instagrambilder, utan mer för blogginlägg eftersom jag måste ladda upp bilderna till datorn innan jag kan använda dem. Dessutom är jag inte särskilt påläst på hur jag ställer in kameran för bästa resultat. Jag är intresserad, men jag har inte haft tid (prioriterat) att lära mig allt om ljus och funktioner. Därför känns det fel att investera i en ny kamera eller ett nytt objektiv. Jag behöver mer kunskap, inte bättre utrustning.

Jag använder oftast min iPhone 7 Plus och den gör riktigt bra bilder, både för Instagram och blogg.

Så när lusten att ta bra bilder kom över mig igen idag och vi hade en vän som fotograferar mycket och bra hemma på besök kom diskussionen upp igen. Och vi landade i att Gopro som kamera borde vara ett bra komplement till den utrustning vi redan har.

Duger GoPro som kamera?

Vi har en GoPro 6 som vi köpte i USA i höstas för att kunna filma det vi tycker vore roligt att ha på film och för att lära oss filma. Den har även en kamerafunktion minsann.

Så idag tog jag en kort fotopromenad och testade att fota med GoPron och måste säga att det blir helt andra bilder än vad telefonen ger. De kommer förhoppningsvis komplettera varandra. Så nu har jag bestämt, det blir ingen ny kamera. Jag ska lära mig GoPron och jag ska använda telefonen. Jag tar självklart med mig systemkameran med 50mm objektivet i husbilen och kommer säkert göra en fotosession här och där. Om tid och lust finns ska jag lära mig mer om ljus och inställningar. Sen kanske det blir ny kamera. Kanske.

Tills vidare blir det GoPron jag använder som kamerakomplement till telefonen. Den är ju dessutom liten och smidig att ta med sig. Och i och med att den är kopplad till en app i min telefon kan jag välja att bara ladda ner en enstaka bild till telefonen för att lägga ut på Instagram där jag står och går. Ruskigt smidigt!

Så förhoppningsvis kan jag bjuda på en variation i mina bilder framöver! Bilden ovan är från dagens lilla fotosession, alltså fotad med GoPros kamera.

/Anna

Publicerat:

i:

6 svar till ”GoPro som kamera tillräckligt komplement?”

 1. Profilbild för Gunnar FN

  Tror du tänker helt rätt.
  Den bästa kameran är alltid den du har med. Känner du dig bekväm med dina val är det de bästa för dig. Min lösning på systemkamera och Instagram är ju wifi. Jag kan enkelt föra över bilderna (med kameran som åtkomstpunkt), redigera dem i mobilen och sedan lägga ut. Om jag har lust med det. Annars är ju dagens mobilkameror alldeles utmärkta, i alla fall i dagsljus.
  Lycka till, ska bli kul att se bilderna.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Gunnar! Ja det där med kvällsfoto är ju en utmaning. Vet faktiskt inte hur bra GoPron är i det, får testas! Kan du välja en bild att föra över från kameran bara? För det är just det jag tycker är tjusningen, att kunna välja just den bilden jag vill lägga över på Insta och låta resten ligga tills jag har bra uppkoppling t.ex. Vi kommer ju behöva prioritera användandet av internet.

 2. Profilbild för Johan | grattisvarlden.se

  Man kommer långt med en modern mobil. Men den är bäst som ett komplement för mindre avancerade bilder. Sen är en GoPro perfekt för mer utsatta platser, varför inte investera i ett fäste som ni kan fästa på husbilen när ni åker längst slingriga vägar. Att filma genom en framruta är inte alltid optimalt. Även enklare kunskaper i Photoshop han skapa grymma bilder som inte blev helt bra från början.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Johan, jag kan Photoshop ganska bra. Ett fäste kommer vi köpa, vi vill först bara se i vilka sammanhang vi märker vi skulle vilja fota/filma först.

 3. Profilbild för Helena Roth

  Håller med Gunnar jag – klokt val. Bästa kameran har du med dig och systemkameror i all ära, de väger mer än de andra!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det. Ska bli spännande och se hur GoPron kompletterar 🙂

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.