Gott om vete i Bergamo, Italien

Min och Rogers enda gemensamma semestervecka i år har börjat! Det blir en vecka i Italien, där tåget tar oss mellan olika platser.

Igår flög vi med RyanAir från Göteborg City till Bergamo (nära Milano).

Skitjobbig flygresa

Flygresan var ganska jobbig, för det var en hel drös med onyktra killar som skulle till Monza för att se Formel 1. Deras ljudnivå i planet var fruktansvärd. Jag har inte ont av att folk är glada och onyktra, men ljudnivån – det var skitjobbigt faktiskt. Huvudvärken  dröjde inte heller. Inte den bästa starten på vår semester, men det var ju bara ett par timmar 🙂

Jättefin lägenhet

Väl i Bergamo så hittade vi till slut rätt buss (bra om man läser rätt meddelande i telefonen) och åkte till lägenheten som ligger i Porta Nuova. Vi hyr via airbnb.com och vi valde den här lägenheten och den är jättefräsch och vi fick ett perfekt och personligt mottagande. Bor mitt i nedre delen av city, stenkast från centralstationen och har utsikt över flera banker. Otroligt mycket banker i den här stan!

utsikt-lagenhet-bergamo

Vetefri – nej, inte i Italien

Efter att vi installerat oss gick vi till närliggande restaurang. Jag har varit vetefri i två månader och hade tänkt fortsätta vara det även här i Italien. Men redan första måltiden gick det åt fanders. Störthungrig som jag var så kunde jag inte motstå brödet på bordet. Det passade även väldigt bra till risotton jag beställt in. När vi begärde in notan fick vi även detta…  Nä det blir inte vetefritt, förstår inte vad de säger och är mycket glad och tacksam att jag kan få vegetariskt, vilket är viktigast för mig. Vetefri kan jag bli igen när jag kommer hem 🙂

notan-bergamo-restaurang

 

Sov i över 10 timmar

Jag brukar ha svårt att sova när jag inte är hemma, åtminstone första natten. Men jag somnade väldigt fort och sov som en stock i närmare 10 timmar. Hade tänkt ta mig en promenad på morgonkvisten vid 6 när jag brukar vakna, men det sov jag förbi. Var nog behövligt.

 

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 10°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
22°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.