Grävd brunn

Här på gården har vi en grävd brunn, som var på väg att sina flera gånger i juni, när det var så torrt. Visst vattnade jag både bärbuskar, tomater och annan odling ganska flitigt, men ändå. Vattnet får ju inte sina, då funkar ju ingenting!

Hur gör man då när man köper sig ett växthus på 40 kvm? Antingen så djupborrar man en brunn (ca 60 tusen) eller så får man hitta på en annan lösning. Vi kommer att djupborra, men inte nu, kan och vill inte prioritera den utgiften. Men 360,- la jag idag på en lösning, som jag tycker är genialisk! 9 st. regntunnor á 40,- som rymmer 210 liter/st! Med lite enkel matematik så betyder det att när tunnorna är fulla så har jag nästan två kubik vatten lagrat i mina regntunnor. Det räcker ju inte om det blir torka i 5 veckor, men det är åtminstone en avlastning på vår grävda brunn.

Ytterligare ett fynd, tycker jag!

Har nu även tagit en bild på en av de otroligt prisvärda blomlådorna jag köpte! Detta är en av de små.. kanske 50×50 cm.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Grävd brunn”

 1. Profilbild för Cornelias Cottage

  Vad du kan räkna ut det då! Smart. Hur gör du till vintern då?

 2. Profilbild för Anna

  CC – då behöver jag ju inte vattna! Det är alltså till min odling det handlar om. I huset använder vi ju vattnet i den grävda brunnen, men den räcker inte till odlingen med.. kanske jag var lite otydlig 😉

 3. Profilbild för Cornelias Cottage

  Fattar att det var till odlingen =) odlar du inte grönkål till dina grisar på vintern?

 4. Profilbild för Maria
  Maria

  åh, sånna lådor såg jag på ett byggvaruhus o beodrade sambon att snickra några åt mig… det blir nog om hundra år när det är lite mindre fix med huset *s*
  o så billiga regntunnor vill jag också ha tag i… blir nog en käck backup

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.