Grishus blir katthus, men hur…?

Vår katt ska få flytta ut i ett eget hus, har tröttnat på att han inte kan hålla sig till sin låda utan ofta kissar i grisarna sovhalm. Därför ska nu katten få det fina grishuset som står i hagen och som grisarna ratar! Vad ska jag tänka på när jag gör om det? Har tänkt mig en större lucka som vi kan öppna och ställa in mat etc. I den luckan sätter vi in en kattlucka. I huset gör vi en skiljevägg, på ena sidan matplats och på andra sidan sovplats. Dessutom gör vi en extra hylla i sovavdelningen så att Nippe kan hoppa upp en steg till för att sova. Huset är isolerat och välbyggt, så han kommer säkert inte att frysa. Dessutom kan han då gå ut och in som han vill och umgås med grisarna så mycket han vill när de är ute i hagen. Vi flyttar huset så att det står nära ingången till stian, för Nippes trygghets skull.
Vad måste jag mer tänka på?!? Hjälp mig gärna med lite tips!

Publicerat:

i:

3 svar till ”Grishus blir katthus, men hur…?”

 1. Profilbild för Marie
  Marie

  Kolla först så katten trivs där. Det är trist om du lägger massor av energi på att ”renovera” huset åt katten och sen hon (han?) bara fnyser åt det och lägger sig nån annanstans. Katter gör som bekant som de vill. Det viktigaste är ju att det är varmt, och har mat, då kommer hon nog automatiskt att vilja sova där.

 2. Profilbild för Cornelias Country Corner
  Cornelias Country Corner

  Kan du inte lägga ut en bild på huset? Lättare att tycka till då.

 3. Profilbild för AnnaPanna
  AnnaPanna

  Fick inte till någon bild, Cornelia. Men nu är det i alla fall klart. Han verkar trivas! Nu ska vi bara försöka lära honom luckan…

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.