Handskriven – vad innebär det på webben?

Att skriva för hand, det är att något är handskrivet för mig. Hur tänker du när hör/ser ”handskrivet”? Hur skriver man något för hand på webben?

Jag har nog inte reflekterat över detta förrän jag såg att det i WordPress kontrollpanel, när man skriver eller redigerar ett inlägg, står att ”Utdrag” är en handskriven valfri formulering.

I den engelska versionen står det ”hand-crafted”.

handskriven-wordpress

Att skriva för hand är för mig hur man väljer att skriva något. Det kan ju också vara så att man väljer att formatera texten så den ser handskriven ut, som jag gjort i översta bilden, men den är ju inte handskriven för det. Och funktionen ”utdrag” är inte med automatik skriven i skrivstilsfont heller vilket gör att jag inte tror att det är så de tänkt.

Kan det vara så att de menar att eftersom WordPress funktion ”Utdrag” innebär att man skriver en kort summering av artikeln och med den texten vill locka besökarna att klicka på artikeln för att läsa hela då tycker att det är att tänka utanför och därmed blir det en handskriven text? Långsökt. Men jag förstår verkligen inte hur det kan bli en handskriven text.

Man kan väl helt enkelt bara ta bort ordet ”handskriven”. Tycker att ”Utdrag är en valfri summering av innehållet i ditt inlägg..” skulle bli jättebra.

På Wikipedia står det så här om ”handskriven” så jag är nog inte helt ute och cyklar. Eller vad tycker du?

handskriven

Ps. Om du inte ser rutan ”Utdrag” eller ”Excerpt” som den heter på engelska. Gå då till panelinställningarna och klicka i att du vill se den rutan.

Edit 150827:
I senare versioner av WordPress har översättaren av WordPress ändrat texten till ”Utdrag är en handgjord valfri summering av innehållet i ditt inlägg som kan användas i temat” vilket jag tycker passar mycket bättre!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.