I vårt fantastiska hem har vi utdragslådor för skafferivaror i köket. De glider ut och in på glidskinor fästa i väggen inne i skåputrymmet.

Det ena skåpet är kanske 45 cm högt och det andra dubbelt så högt, alltså ca 90 cm. Det höga skåpet sitter under köksbänken, bredvid spisen och går ner till golvet. Där har vi lastat in oljor, termosar, kaffe, lite torrvaror och annat smått och gott.

Utdragsbart skåp i husbil

Så otroligt användbart skåp. När det funkar som det ska.

Men den senaste tiden har det där skåpet kärvat lite. Det har blivit trögare och trögare att öppna. Och det har inte heller kommit hela vägen ut. Häromdagen så började det strejka ordentligt så vi kände det verkligen var dags att se vad som orsakade felet. Vid en närmare granskning upptäckte vi att skenorna var lösa, alltså inte satt fast i skåpet ordentligt.

När Roger igår plockade ner alltihop såg han att glidskidorna hade uttag för 8 skruv/skena, det sitter en i överkant och en i underkant på det utdragbara skåpet. Men Frankia har bara använt 2 respektive 3 skruvar för att fästa skenorna. Det tycker vi var dumsnålt för en sån här fin bil.

Det blir så klart ett slitage när en öppnar det där skåpet flera gånger varje dag (kaffet står ju där!) och det dessutom är ganska tungt. Så skruvarna hade helt enkelt skruvat upp sig.

Båda skenorna och ett par av verktygen som behövdes.

Skåpsutrymmet med en av skenorna

Roger skruvade fast de som var använda tidigare. Ringde sen Forsbergs och kollade hur tjock väggen intill är, ifall han kunde använda de skruvarna han hade. Jajamen, det gick bra kom de fram till, Roger och Klasse i Hyssna. Så Roger skruvade in fler skruvar så nu är det 7 skruvar i varje list istället för de 2 respektive 3 som satt där innan.

Och det är stabilt som bara den! Och hantverkaren i familjen har fått använda sina verktyg för första gången på FrankieBoy!

/Anna & Roger