Historien kring växthuset.. så långt

080822; jag började tvätta profilerna med lacknafta men insåg till mitt förtret att jag nog inte får rent dem. Försökte förlika mig med att de får vara gråa och tråkiga då när vi sätter upp dem. Men innan jag lät humöret sjunka helt ringde jag en affärsbekant från “förr” och frågade vad det skulle kosta om han hjälpte mig att tvätta allt och även förzinka om det. Till och med pulverlacka hade varit bra, fast det blir nog inte falurött, men svart funkar ju med. Så nu har vi bestämt att han ska får göra det, rätt och riktigt blir det då med. Priset? Ja det är en hemlighet, men jag har råd med det i alla fall!

080805; grävaren var här och kollade och gav oss ett prisförslag för att ordna med marken kring växthuset och även för att fixa marken bakom ladan och ta fram den gamla gödselplattan, dränering etc.

080801; växthuset ligger och står fint staplat i förrådet. Observera de inköpta skugg-gardinerna som ligger på profilerna! Ett loppisfynd!

080715; Nu står vi här med ett växthus! Jag la ett bud (väldigt lågt gentemot vad hon begärde, eftersom vår ekonomi inte tillät vad de begärde!) och jag fick det! Vi ska åka och hämta det i omgångar, för det är på 40 kvm! Aldrig använt, några glasrutor som är skadade (hrm.. undrar om vi känner nån bra glasmästare ;)) och i förzinkat stål! Så här ser det ut:

Bilden har jag lånat på Bredegårdens hemsida. Det är där växthuset är köpt från början!

Jag kommer inte att kunna sova inatt! Jag måste planera! Jag har redan bestämt att jag ska måla alla profiler faluröda, det är mycket snyggare. Eftersom vi inte kommer att sätta upp det i år så hinner jag det.. för det är ju en del att måla.

JIPPI jag är så glad!

Publicerat:

i:

Ett svar till ”Historien kring växthuset.. så långt”

  1. Profilbild för Lotten
    Lotten

    Som sagt var – jag är djupt avundsjuk på detta… Växthus är min dröm!

    Jag har tomatplantor i en stor kruka i år, men det vägrar att bli röda. Nu är vi nere i 5-6 grader på natten och det är ju ingen varm sol. Tidigare år har de stått i rabatten men då nästan regnat bort. Men varför blir de inte röda? Saknar de näring kanske?

    Kram

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.